Netværk d. 27. juni. 2011, skrevet af tatoo1956 0 Kommentarer. Vist: 17476 gange.
Testmaskiner :
ICY BOX NAS: 2 SAMSUNG_HD103SJ 3.5" Harddiske.
Stationær: AMD 955BE 3.2 GHZ med Corsair 60GB. SSD
Linksys WRT 320N router Dualband N Wireless med en 30/30 Mbit fibernet-forbindelse.
Programmer:
CrystalDiskmark 3.01 x64
Testmetode:
Der er testet med RAID0 og test er foretaget tre gange og timet med stopur, gennemsnittet er noteret her.
Eftersom dette er en Media-streamer OG NAS, har jeg haft andre til at teste streamingen gennem min IP-adresse samt FTP og andre funktioner.
Vigtigt: Hvis du investerer i denne ICY BOX, så husk at give den tid når du tænder den første gang. Den skal være tilsluttet internettet. Så opdaterer den selv firmwaren automatisk, en dejlig ting - så er du altid opdateret med det sidste nye.
Testen starter med at montere 2 Samsung diske i drevene. Som illustrationen herunder viser, behøver man intet værktøj. Disken sættes ned i skuffen, hvor 4 tappe griber ind i skruehullerne i diskene og så skulle dét være ovre. Det var lidt besværligt for mig, jeg fik ødelagt den ene gummiholder til splitten / tappen, så jeg er glad for at jeg ikke skifter drev hver dag. Øvelse gør nok mester - men dette blev det eneste ankepunkt i min test.
Skufferne glider fint ind og låser tappene til disken fordi de kører i en slisk / rille, ros til det. Første gang du monterer diskene, er der en lille modstand når de rammer SATA stikket i bunden. Der kræves dog ingen vold, alt passer perfekt.
Ind med strømforsyningens stik, LAN-kablet tilsluttes og ICY BOX'en tændes. Jeg sætter driverCD'en i og min Windows spørger om den skal "vise filer" på CD'en (Ingen autostart). Jeg accepterer og der er et program som hedder "ISharingFinder for WinOS" og et til MAC. Samtidig er der en installationsguide, som er en Adobe Acrobat-fil. Denne instruktion er nøjagtigt magen til den, som er vedlagt i kassen. Jeg installerer IsharingFinder for Windows og starter programmet. Det er absolut en fordel, at installere IsharingFinder på alle PC'ere i dit netværk, samt at tildele din ICY BOX en fast IP-adresse i din router:
Dette er meget lettere, end at skulle finde IP'-adressen manuelt på ICY'en, her viser programmet hvor den er. Jeg mærker blot Isharing.local af og klikker "connect", så dukker velkomstskærmen op:
Adgangen er "admin", som på de fleste medier, til dit eget password er lavet. Det første, som dukker op, er opsætningen af diskene. De er jo ikke formateret e.l. Jeg har aldrig før haft med RAID at gøre, så denne del frygtede jeg en smule. Jeg skal jo sætte diskene i RAID0, så jeg får de 2 stk. 1 GB diske til at rumme 2 GB. tilsammen. Jeg har jo brug for så meget diskplads som muligt, eftersom der skal ligge film, musik og billeder på dem. Løsningen kommer automatisk, da jeg kommer ind på ICY BOX'ens velkomstside:
Den beder mig simpelthen om at gå til "Diskmanager" og oprette mine diske som jeg ønsker. Jeg vælger fanebladet "RAID", vælger RAID0 (Striping) og vælger "Create" - enklere kan det bare ikke være. Se blot nedenstående billede:
Som jeg før berettede, har jeg aldrig oprettet en RAID før, så denne ICY BOX er virkelig brugervenlig og med en fornuftig hastighed. Der sidder en Marvel 6281, 1.2 GHz
og har en Flash Memory: Nflash på 256 MB - RAM er: SDRAM på 256 MB. Du kan også vælge "Auto", så opretter ICY BOX diskene, som standart med swapfil.
Den næste ting, som jeg gør er "Autoupdate" af firmwaren. Det er klogt at acceptere en autoopdatering her, for den søger selv efter opdateringer hvergang ICY'en bliver tændt og har forbindelse til internettet. Jeg går til forsiden igen:
Ikonerne i venstre side giver faktisk sig selv. Ikonerne nederst på skærmen er, forklaret fra venstre: Server, Album, Mediaplayer, Adressebog, Sociale netværk som Facebook og Twitter samt Youtube, Downloader, Diskmanager og System-indstillinger. I starten, under testen, savnede jeg meget en "hjælpe-funktion" - en forklaring på de funktioner, som ICY BOX'en besidder. På ovenståene billede, er et spørgsmåltegn i øverste højre hjørne, som du klikker på: og tro mig, dét hjalp gevaldigt.
Tilgangen til "nerven" i ICY'en er System-indstillinger og det ser ud som nedenstående billede:
Alt er intuitivt let at gå til, der kræves ikke den store forklaring om denne menu. Dog er her en forklaring på, hvad SAMBA er for noget (Citat):
"Samba er en alternativ implementation af Windows's måde at køre netværk på, der kaldes SMB og CIFS.
Samba er udgivet under "GNU Public License", hvilket betyder at kildekoden er åben. Dette har medført at Samba findes til en del forskellige operativsystemer (diverse Unix varianter).
Samba tillader en maskine at deltage i et Windows netværk på lige fod med rigtige Windows maskiner. Det er altså muligt at at dele printere og biblioteker ud, lige såvel det er muligt at benytte delte resourcer på andre maskiner, der kører Windows eller Samba."
Nu lægger jeg div. billeder, musik og film på ICY BOX. Jeg tester disken med CrystalDiskmark og her er resultatet:
Da denne test siger mest til de erfarne, kommer her upload-tiderne på forskellige filstørrelser: Jeg har oprettet en test-mappe og tilknyttet den som et netværksdrev til min PC.
Overførselstiderne var éns, både med TotalCMD og i Windows stifinder (Overførsler er udført 3 gange, dette er gennemsnittet).
372 MP3 musikfiler på 1.82 GB. Filerne er i gennemsnit 4.8 MB og det tager 1.08 minut at overføre.
En ISO-fil på 4.6 GB. tager 2.16 minut. Det svarer til en gennemsnitlig film.
En fil på 28 MB tager ca. 2 sekunder.
7.8 GB med billeder tager 7.1 minut og de er transporteret fra min PC, gennem mit LAN-kabel, over min linksys WRT 320N router til ICY BOX'en.
Disse overførsler er ikke testet, som vi normalt gør med NAS, denne ICY BOX 6220 Media Server ér jo netop.. en Media Server. Man vil jo normalt benytte den, gennem et almindeligt netværk og udefra gennem internettet.
Her en illustration i TotalCMD, som jeg altid benytter og er vildt begejstret for, ICY BOX'en er drev "W":
Når du vil logge på din ICY BOX, fra en position, som er borte fra din adresse, er det en absolut fordel (nødvendighed) at have en fast IP-adresse. Du kan oprette brugere med forskellige rettigheder samt have fuld kontrol over din ICY BOX, ligemeget hvor du er, bare du har forbindelse til internettet.
Mine venner loggede på min ICY BOX og så mine film, lyttede til musik og så billeder. FTP er en fornøjelse at arbejde med og vil du oprette fildeling, kan det ikke være lettere. Jeg sidder med en fibernet-forbindelse og har en 30/30 MB op og ned, så streamingen til dem, som logger på, er glimrende til filmvisning mm. Jeg er helt sikker på, at selv meget uerfarne brugere kan finde ud af, at se billeder, vieoer mm. Kan man browse på internettet, så kan man tilgå en ICY BOX 6620 Media Server.
Streamingen kører perfekt, trådløst er den også eminent og enkel at bruge. den streamer jo indover routeren og med N-draft's hastighed er der ingen "huller" i streaming af film eller musik.
Når du opretter en ny bruger i "Account-menuen", opretter du en "side", hvori du kan lægge dét, som personen skal have tilgang til. Nedenunder ser du en "Bruger" med mit nick - tatoo1956. Der er alle muligheder, undtagen konfigurationen af ICY BOX'en. Først fra din (administratorens) side:
Derefter siden, som din "bruger" - tatoo1956, logger ind på:
Forskellen er tydelig i menuerne i venstre side. Enklere kan det simpelthen ikke blive. Jeg havde ikke problemer med opsætningen. Man forventer, at det er besværligt, når man får fat i sådan en NAS / Medie-server, men denne ér beregnet til, langt de fleste PC-brugere.
Når du vil benytte deling med andre, så er det vigtigt at aktivere "Samba". Det sker i menuen Services. Så kan du tilgå filer fra både PC og MAC, både i netværket og "udefra" på IP-adressen:
FTPS kan du også aktivere. Det gør det muligt at dele filer, lidt a' la' FTP - men med SSL-kryptering. Vil du blot have en ordinær FTP-server, skal du installere et FTP-program på ICY'en.
NFS er også understøttet her. Med den, kan du dele filer og services gennem NFS-protokollen over netværket. Du kan tilgå filer mm. internt i netværket samt "udefra" gennem IP-adressen samt en evt. brugerkonto.
Itunes er også understøttet. Med Itunes-servicen kan du dele musik og videoer på det lokale netværk. Installer Itunes som Media-player og nyd det.
Den bedste ting, har jeg gemt til sidst. Det er Medie server / DLNA - som streamer musik og film til dit IP-TV, PS3'eren eller xBox360'eren. Det skal dog lige nævnes, at ICY BOX'en ikke understøtter slimserver - altså serverprogrammet til streaming af musik til Logitechs Squeezebokse. :
Printeren understøttes også, du tilslutter den blot til USB-stikket på fronten. DOG er det næsten umuligt at tilslutte Multi-funktionsprintere. Det kræver en masse drivere til scanner mm., og det understøttes ikke af operativ-systemet. Derimod kan den klare en simpel printenhed, som en laserprinter e.l. Printeren deles af alle på netværket. OTB, (One touch backup) er også enkelt. Tilslut et eksternt harddiskdrev, tryk på OTB-knappen på fronten og der er backup af dine data.
Denne ICY BOX NAS 6220 Media Server er simpelthen så enkel at opsætte. Alligevel er der et utal af muligheder i den. Denne artikel kan virke som halv test og en halv installations-vejledning og det er faktisk meningen. Jeg vil gerne vise, at ICY BOX'en vitterligt ér lavet til og for "meningmand - kvinde". Dette er en virkelig billig og sikker måde, at dele sine medier og andet, på. Jeg er absolut ikke ked af, at min begejstring skinner tydeligt igennem her.
Lad os gå til konklusionen og give karakterer på næste side:
Anmeld
Information