Test: Shuttle OMNINAS KD20

NAS Server d.  26. september. 2012, skrevet af Capiz 0 Kommentarer.  Vist: 21019 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: Capiz
Oversættelse: Capiz

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: Shuttle
DK distributør: Opencompany

Hvad skal vi med NAS?

NAS står for Network Attached Storage - altså en netværks forbundet lagerenhed. Det dækker i princippet alt lige fra den mest primitive løsning, der bare dukker op som en netværksharddisk og ikke andet, men også over kraftigere maskiner til hjemmebrug, der i mange tilfælde er en hel lille PC i sig selv med masser af softwarefunktioner til de helt store prof-løsninger med plads til 4 eller flere harddiske.

De fleste PC brugere oplever på et eller andet tidspunkt det meget triste, som alle elektronikfabrikanter glemmer at fortælle dig, når de sælger dig varen. Elektronik kan ikke holde evigt, og vil på et tidspunkt gå i stykker - også din harddisk med alle feriebillederne, de downloadede film og din MP3 samling. Rigtige mænd tager jo som bekendt ikke backup - de græder til gengæld meget. Men en del tårer kunne undgås hvis man i huset anskaffer sig en ekstra harddisk til at sikkerhedskopiere de værdifulde filer over på. Hvis man ikke har flere vigtige data end, hvad der kan ligge på en stor USB stick, er det naturligvis overkill med en NAS server, men i de fleste familier vil der typisk være minimum en PC med flere brugere, der alle bidrager til stakken af billeder og dokumenter.
USB-harddiske er efterhånden billige, så det er et naturligt sted at starte og faktisk nok for langt de fleste brugere - hvis man altså vel at mærke husker at foretage den backup med jævne mellemrum. Men hvad så når man sidder der på jobbet, og gerne lige vil vise kollegerne de billeder, man tog af konen i stram bikini eller man gerne vil have adgang til musiksamlingen, når man sidder ovre i skolen og diskuterer Britney vs. Aguilera. Her kan en NAS server være en smart løsning.