Test: Buffalo MiniStation Air HDW-PU3 500 GB

Harddiske d.  01. april. 2013, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 17109 gange.

Korrekturlæser: Polarfar
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Renissen2

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 945,00
Produkt udlånt af: Buffalo Tech
DK distributør: Actebis

Test
 

Testen er afviklet på min egen maskine med Win8 Pro på en SSD OCZ Vertex 4 disk. Ved den fysiske test kopierede jeg til/fra en WD Green 1TB Sata III Harddisk.
Jeg har først testet overførsler på USB3 delen ,altså via USB kablet.

Programmer:

Atto
HD Tune 5.0
CrystalDiskmark 3.0.1c 64 bit
Virkelighedstest med stopur

 


 

I testen Atto klarer denne harddisk sig faktisk rimelig fint  og læse/skrive værdierne ligger ikke særlig langt fra hinanden. I det hele taget yder denne harddisk meget flot og ydelsen er noget af det højeste jeg endnu har set på en USB3.0 ekstern harddisk. 
 

Ganske som det er set før falder ydelsen i MB/s til ca. det halve efterhånden som vi kommer ud på de 500 GB. der er dog ingen vilde ydelsesdrop som det nogengange er set. 

 

Her I skrivetesten falder skrivehastigheden også til ca. halvdelen jo længere ud på disken vi kommer. Den lave minimumværdi skal nok bare ses som en langsom opstartstid for drevet der i praksis intet betyder.

 

Her I CrystalDiskMark læsetesten scorer dette drev den højeste score på den første seq test faktisk er den vinderen. I testene 4K og 512K bliver det til en flot andenplads.

Skriver vi til harddisken vinder den første test, men det går helt galt på de mindre filer I de efterfølgende tests. Faktisk kan den slet ikke lide at skrive små filer og kommer ind på en sidsteplads.
 


 

Så nåede vi frem til hvordan opfører disken sig så i en test på Skriv/læs i den virkelige verden?,  så frem med Windows indbyggede ur og køre de sædvanlige 2 testfiler på hver ca. 10 GB. En videofil i mkv-format og en med en masse mp3 filer og mapper. Her kan man også se at mønsteret som forventet gentager sig i skrivetesten af de mange små filer, det klarer den ikke ligeså godt som Intensoen men til gengæld banker den alle andre i 2 af de efterfølgende tests. Så alt i alt et rigtigt godt resultat her i testdelen.
 

Ministation Air i daglig brug

Det var den rent tekniske side af sagen, men hvordan er den så at bruge i praksis.

Jeg har brugt min HTC ONE S telefon, der er udstyret med et Android 4.1.1 styresystem, min datters HTC Desire med Android 2.3, og lånt konens iPhone 4S for at se om Buffaloen kan bruges til noget fornuftigt. Der står jo på Buffalos hjemmeside at enheden skal kunne understøtte op til otte samtididge brugere. Det har jeg ikke mulighed for at afprøve, men tre var i hvert fald intet problem. Det er blot at tænde enheden og finde netværket med fornavnet Ministation. Adgangskoden til netværket står i bunden af Buffalo Ministation enheden. Herefter skal du i Appstore eller Play Butikken og hente Ministation App'en fra Buffalo. Den er nødvendig for at kunne snakke med enheden.

 

 


Jeg kopierede et par forskellige filer over på disken via USB kablet, og startede op for netværket.


 

Android oplevelsen var udemærket, bortset fra at det der med at afvikle HD film ikke virkede. Jeg ved ikke hvilke formater Buffalo har testet med selv for at kunne postulere at man kan, men det må være noget AVI lignende, for med en .MKV fil var der ikke gevinst, selv om jeg har prøvet med 7 forskellige afspillere. Det er muligvis noget med hvor store filer du kan streame - jeg ved det ikke. Jeg har også flere film liggende som ISO filer, men det vil kræve et "mount" program i stil med Daemon Tools på PC'en for at få til at virke. Der er iPhone 4S heldigvis meget mere konsekvent, og nægter pure at afvikle filer større end 350MB over netværk.



Forsøg og fejl metoden - store filer er nogo


Buffalo Ministation Air understøtter både læse og skrive operationer, men det er kun Android enheder der får lov at overføre filer til disken fra telefonen. Det er Apple selv der lægger den begrænsning ind i forhold til eksterne enheder, og ikke Buffalo. Men du kan fint hente filer fra disken til din iPhone. Android enheder kan det hele, og det er faktisk ret lækkert at kunne overføre sine fotos og filmklip direkte og omgående til en harddisk.




Her overføres 5 fotos til Ministation Air nemt og hurtigt fra min Android telefon. Det kan du ikke med en iPhone.

 

  App'en snakker hele tiden med Ministation Air enheden og holder øje med status. Du får således besked når det er tid til opladning.



Indbygget Wi-Fi repeater
Tilslutningen til Ministation Air sker gennem din telefon eller tablets Wi-Fi forbindelse, og da der kun er et netkort i sådan et apparat så vil det afbryde forbindelsen til dit Wi-Fi netværk derhjemme, og dermed også internettet. Det er der heldigvis tænkt på, og Ministation Air kan selv koble op til dit eksisterende netværk, og fungere som mellemstation mellem internettet/hjemmenetværket og din telefon.



Det var dog ikke uden sværslag at få det til at virke. Af en eller anden grund så reagerer min telefon ved at koble mig af Ministation enheden og tilbage på mit hjemmenetværk når jeg beder App'en om at forbinde Ministation Air til mit net. Så jeg måtte ind og bede telefonen om at glemme mit hjemmenetværks adgangskode, og først efter 4 forsøg kom der hul igennem - nå, men det virker altså. Under settings menuen kan du få status på Ministation enheden, netværksoplysninger, skifte adgangskode og SSID (hvad Ministation'en kalder sit trådløse net). Det eneste jeg umiddelbart sidder og undrer mig over er hvorfor jeg ikke kan tilgå disken via min PC over det trådløse net. Computeren kan sagtens se Ministation enhedens netværk og koble sig på det med adgangskoden, men der sker ikke mere end det. Enheden dukker aldrig op, hverken som disk eller ukendt enhed i systemet (Win 7). Det havde været prikken over i'et hvis det var muligt.


Rækkevidden
Rækkevidden på Ministation Airs trådløse netværk er til gengæld ret imponerende. jeg havde ikke regnet med at kunne bevæge mig ret mange meter væk før den ville opgive. Jeg har prøvet at afspille en MP3 fil fra Ministation, og nåede små 12m væk, og havde to mure imellem telefonen og enheden før den viste 1 pin på forbindelsen og lyden begyndte at hakke. Med en DIVX film kørende nåede jeg til køkkentrappen, små 7m væk, og stadig med to mure imellem før det gav problemer. Det er godkendt.

Vi slutter på næste side med konklusionen.