Test: Icy Box 801

Diverse d.  06. november. 2005, skrevet af Mummelmann 0 Kommentarer.  Vist: 9144 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S

Tilslutning



Tilslutningen af kortlæseren er en smule speciel. Der er nemlig 2 forskellige stik der skal tilsluttes. Det ene er et ganske almindeligt USB-stik. I manualen står der, at hvis man har sådan et stik på sit bundkort skal det tilsluttes der - ellers skal man tilslutte det til en USB-port på bagsiden af kabinettet. Der står så i manualen, at man skal bruge den indlagte bracket fra pakken, til at føre kablet om på bagsiden af kabinettet. Problemet er så bare, at der ikke medfølger nogen bracket til produktet, og USB-kablet er ikke langt nok, til at ville kunne nå ud gennem et af hullerne ved PCI-portene, hvis man har et hightowerkabinet.
Det andet stik, der skal tilsluttes, er til de to ekstra USB-porte, der sidder i fronten af kortlæseren. I manualen er der en gennemgang af, hvordan det skal tilsluttes til et USB-stik på bundkortet, af samme type som man bruger til at tilslutte ekstra USB-porte i fronten af kabinettet. Desværre har de ikke brugt den samme stiktype i manualen, som den, der følger med til kortlæseren, og man er derfor nødsaget til at gætte sig frem til hvordan det skal sidde. Hvis det ikke lykkes, kan man dog stadig bruge selve kortlæseren uden de to USB-porte.




Design





Icy Boxen har visse designmæssige forspring i forhold til mange andre kortlæsere. For det første er fronten udført i aluminium, hvilket giver et lidt mere eksklusivt look end de gængse plasticmodeller. For det andet har man valgt at placere 2stk USB-porte i fronten. Man kan nok diskutere hvor stor en fordel det er i dag, hvor de fleste kabinetter har USB-porte i fronten, men der skal da nok være nogle derude, der bliver glad for de 2 ekstra USB-porte.



Den største fordel for Icy Boxen er dog nok, at den ikke er begrænset til at være en intern kortlæser. Med et tryk på den lille knap i højre side af boksen, skyder den nemlig selve kortlæserdelen ud, som en mobil enhed - En ganske praktisk detalje, som de fleste sikkert vil finde brugbar. Selve kortlæserdelen er dog ikke udført i aluminium, men derimod plastic. Det er ikke fordi den virker specielt "billig", men den er heller ikke ligefrem eksklusiv. Når den eksterne enhed er tilsluttet virker den også en smule ustabil, idet selve enheden er relativ stor, og kun bliver holdt fast vha. USB-stikket. Man får også lidt fornemmelsen af at man skal være en smule forsigtig, idet plasticen omkring USB-stikket giver sig ved små stød og når man skal hive kortlæseren ud. Dette problem kan dog løses ved at have et USB-forlængerkabel med sig, når man skal bruge den eksterne enhed.
Det må siges at være en klar fordel, at muligheden for at bruge kortlæseren som en ekstern enhed er der og den mobile del virker stadig til at være af en bedre kvalitet, end mange billige kortlæsere.