Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 831,00
Produkt udlånt af: Asrock
DK distributør: PC-Lager

Layout / Design


ASRock har holdt det røde og sorte design, hvilket også er forventet ud fra kassens farvetema. Størrelsen på bundkortet er blevet lidt smallere end de normale ATX bundkort. Det giver lidt bedre plads i et mindre kabinet, især til kabler.

 

ASRock er god til at holde tingene simple, så vi ser ikke en masse omkring soklen der kan irriterer under installation af en køler, især hvis køleren er stor og har sin egen montering er det dejligt at have lidt ekstra plads.

 

Man har valgt kun at benytte SATA controlleren i chipsettet. Det betyder at kortet har fået en enkelt SATA Express port, som også kan bruges som to SATA 6Gb/s porte. Ved siden af leverer chipsettet også 4 SATA 6Gb/s porte. SATA Express porten deler båndbredde med M.2 soklen, så bruges SATA Express porten virker M.2 porten ikke, og bruges M.2 porten virker SATA Express porten ikke.

 

På grund af chipsettets begrænsninger ser vi kun en enkelt PCIe x16 3.0 port dedikeret til grafikkort. Den anden PCIe x16 port kører faktisk kun x4 og PCIe 2.0. Der er kun understøttelse for AMD's CrossFire og ikke Nvidia's SLI, sikkert fordi licensen til AMD CrossFire er gratis, mens Nvidia skal have penge for licensen. Udover PCIe x16 portene ser vi 2 PCIe x1 2.0 porte og 2 traditionelle PCI porte. Imellem portene ser vi M.2 soklen der kører SATA Express hastighed; 10Gb/s.

 

Her ser vi lyddelen, som er en af de ting som ASRock ikke har sparet på. Til lyddelen er der brugt Realtek ALC1150 audio codec, 105dB SNR DAC, Texas Intruments 5532 headset forstærker der kan klare op til 600 ohm headsets og et EMI skjold. For yderligere at undgå elektrist støj har ASRock også valgt at isolere lyddelen fra resten af bundkortet.

 

Under skjoldet her er Killer-E2200-netkortet. Det bliver kaldt for en NPU (Network Proccesing Unit, red). NPU'en er en dedikeret processor, der kører med en clock hastighed på 400 MHz. Denne processor er klart den hurtigste måde til at håndtere netværkstrafik. Der bliver fremhævet lavere ping tider, men det er som oftest ikke her pingtider bliver et problem. Det er oftest fra ens eget udstyr, som et netkort ikke kan gøre ret meget ved. E2200-enheden har dog den fordel, at dens software kan overvåge og håndtere netværkstrafik, så man kan downloade i baggrunden og stadig beholde lave pingtider.

 

Uden kølerne monteret ser kortet en smule kedeligt ud, men det afslører også 8 strømfaser til CPU'en. Den sidste i toppen er til GPU delen i CPU'en.

 

Kølerne er en smule store i forhold til hvad der skal køles, men jeg synes det får bundkortet til, selvom det er en smule skrabet, at se rigtig godt ud.

 


 

Liste over ind- og udgange:
- 1 x PS/2 Mouse/Keyboard Port
- 1 x D-Sub Port
- 1 x DVI-D Port
- 1 x HDMI Port
- 1 x Optical SPDIF Out Port
- 3 x USB 2.0 Ports (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
- 1 x Fatal1ty Mouse Port (USB 2.0) (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
- 4 x USB 3.0 Ports (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
- 1 x RJ-45 LAN Port with LED (ACT/LINK LED and SPEED LED)
- HD Audio Jacks: Rear Speaker / Central / Bass / Line in / Front Speaker / Microphone