Test: AData Premier Pro SP900 M.2 2280 SSD

Solid state disk d.  27. januar. 2015, skrevet af Polarfar 0 Kommentarer.  Vist: 9280 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Polarfar
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1173,00
Produkt udlånt af: AData
DK distributør: n/a

Test

 

 

Testmaskinen består af :
ASRock Z97 Exteme 6
intel core i5 4690K
2x2GB DDR3-1333, CL9
Samsung XP941 256GB M.2 Ultra
Windows 8.1

Programmer:
ATTO
Crystal DiskMark
AS SSD
Anvil Storage Utilities

 


 

ATTO

ATTO er det program producenterne oftest henviser til, når de skal opgive læse- og skrivehastigheder. Programmet bruger komprimerbare data, hvilket alt andet lige vil give højere hastigheder og dermed en højere score ift. tilfældige data fra en harddisk.



ADATA SP900 er lidt sløv til at komme op i fart når der skal læses, sammenlignet med dens 2,5" brødre. Først ved store filer kan Sandforce controlleren få lov at arbejde. Til gengæld er der ingen problemer med at skrive komprimerbare data.


Crystal DiskMark:

Crystal diskmark bruger ukomprimerbare data, så derfor kan der være stor forskel på resultaterne ift. ATTO, især på skrivehastigheden. Her ser man ofte ydelsestab for SSD'er der anvender komprimeringsalgoritmer, da de først skal opdage at data ikke kan skrumpes, og dernæst finde ud af hvad de skal stille op med dem.



Målingen er typisk for Sandforce baserede enheder, der netop bruger en komprimeringsalgoritme. Det gør at skrivehastigheden falder til omtrent det halve af hvad ATTO kan måle. Sammenligner vi med Kingston SM2280S3 SSD'en der ligeledes er en M.2 model, så ligger ADATA samlet set lidt efter.


AS SSD

AS SSD bruger ligeledes ukomprimerbare data, så målingen bør ligne Crystal Diskmark.



Samme billede som før. ADATA ligger lidt efter Kingston, og især ved flere opgaver, stor queue depth, kniber det for ADATA at komme op i omdrejninger.


Anvil Storage Utilities

Anvil programmet baserer sine målinger på IO Meter der er det tætteste man kommer på en industristandard inden for test af harddiske og SSD'er.



Anvil testen bekræfter det vi allerede ved. Er det bare en enkelt fil der skal flyttes går det fint, men på den lange bane går det lidt mere trægt. Det kan tyde på at firmwaren ikke er optimeret, for der burde ikke være problemer med at få en SF-2281 controller til at arbejde på et SATA interface. Især læsning ligger langt bag konkurrenterne.


IOPS

For at se hvad der sker indvendigt i SSD'en har jeg målt IOPS tallene, både med standard indstillingerne og med maks queue depth. Jo højere IOPS tal, jo hurtigere kan SSD'en ekspedere data ind og ud samt flytte dem internt. Det  har især betydning for hvor godt drevet håndterer store filer.



Vi er blevet lovet op til 86.000 IOPS ved skrivning, men jeg kan altså ikke klemme det højere op end knap 57.000. Læse IOPS er ikke angivet, og måske med god grund. Her er nemlig en mulig forklaring på den dårlige ydelse. Små 22.000 IOPS ved en queue depth på 16 er i underkanten af acceptabelt, og faktisk kun halvdelen af hvad Kingston kan præstere på samme platform.


For at få et billede af IOPS ydelsen når det går ekstra hedt for sig, har jeg brugt Anvil igen, og denne gang skruet op til maks queue depth for læsning, skrivning og 70/30 blandet.



Det giver stort set samme resultat som før, med et lille plus til læsehastigheden. Kombineret lander vi sjovt nok på 46.000, selvom testen er 70 % læsning ?!

Sammenfatning og point på næste side.