Test: Gigabyte P57W notebook

Bærbare d.  26. marts. 2016, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 22545 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 12799,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Sharkgaming.dk

Test

For at teste den generelle brug, har jeg over et par uger anvendt P57W til en række dagligdagsopgaver som film, kontorbrug og spil. Til det har jeg været meget tilfreds med maskinen, og særligt den store skærm og et fuldt tastatur med numpad har jeg været glad for. Dog har den for det meste fået lov til at stå et enkelt sted i huset, og anvendelse i sofaen f.eks. har ikke været aktuelt pga. størrelsen. Til sommer kunne jeg dog godt se mig selv have den med uden for, da skærmen heldigvis er af den fine matte type, og i øvrigt ganske glimrende. 

Takket være en SSD og generelt hurtige komponenter både er og føles det som en hurtig maskine, og at der samtidig er indbygget en 1TB almindelig harddisk, er den bare så meget desto mere anvendelig som dagligdags maskine. 
 


 

Selv under fuld belastning var både varmeudvikling og blæserstøjen godkendt. Maskinen bliver lidt varm omkring power knappen og midten af tastaturet, men under tastaturet hvor man typisk hviler underarmene er den ganske kold. Et andet plus her er køleløsningen hvor den varme luft blæses bagud, og dermed ikke rammer hverken ens krop eller arme. Under fuld load er blæseren hørbar men bestemt ikke blandt de mest larmende, og med lyd på spil er det kun noget man lægger mærke til i stille sekvenser. 

 

Benchmark 

  • Programmer:
  • 3DMark 03
  • 3DMark 06
  • 3DMark 11
  • 3DMark 13
  • Cinebench 15
  • PC Mark 8 v2
  • SuperPI
  • Unigine Heaven 
  • Battlefield 4
  • Metro Last Light
  • Tomb Raider 2013
 
Testmaskinen består af: 
 
GIGABYTE P57W
CPU: Core i7–6700HQ Quad-Core 2.6 GHz (Turbo: 3,1-3,5GHz) (Skylake)
Chipsæt: HM170
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 970M 
RAM: 8 GB 2133 Mhz DDR4
SSD: LiteOn M2 256MB 
Styresystem: Windows 10 
 
Til sammenligning har jeg brugt følgende:
 
GIGABYTE P34Wv5
CPU: Core i7–6700HQ Quad-Core 2.6 GHz (Turbo: 3,1-3,5GHz) (Skylake)
Chipsæt: HM170
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 970M 
RAM: 16 GB 2133 Mhz DDR4
SSD: M2 128GB 
Styresystem: Windows 10
 
Razer Blade
CPU: Core i7-4720HQ 2,6 GHz (Turbo: 3,4-3,6GHz)  (Haswell)
Chipsæt: HM87
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 970M 
RAM: 16 GB 1600 Mhz DDR3
SSD: M2 256 GB
Styresystem: Windows 10
 
MSI GT80 SLI Titan
CPU: Core i7-4720HQ 2,6 GHz  (Turbo: 3,4-3,6GHz) (Haswell)
Chipsæt: Intel HM87
Grafikkort: 2 x NVIDIA Geforce GTX 980M i SLI
RAM: Hynix 16 GB 1600 Mhz DDR3
SSD: 2 x Kingston 128GB i RAID
Harddisk: HGST 1TB  
Styresystem: Windows 8.1 Pro
 

CPU - SuperPI 

Først ser vi på processorydelsen ved at udregne Pi med 1 million decimaler. Testen siger noget om, hvordan processoren yder i applikationer, som kun kan udnytte en kerne af gangen.
 


Selv om De to maskiner fra Gigabyte faktisk har præcis samme processor, er P57W lidt langsommere end de andre, i sidste ende er det er dog maginaler der skiller de fire konkurrenter. 
 

CPU Cinebench

Med Cinebench testes ydelsen med flere kerner, og grafikken med en OpenGL-test.
 


 

Også her ligger de fire meget lige når det angår processoren, i OpenGL-testen er P57W en lille smule bagefter.  
 

PC Mark

PC Mark består af en række tests, der skal simulere ydelsen ved forskellige slags brug af maskinen. Home dækker blandt andet over "let gaming", Creative dækker billedbehandling og lignende mens Work er lettere opgaver og videochat. PC Mark 8 indeholder også en test af lagerdisken. 
 


 

Over hele linjen leveres flotte resultater på linje med P34 og Razer Blade, mens MSI'en trækker fra, når der skal afvikles grafik. 
 

3Dmark

Så retter vi fokus mod grafikydelsen, der testes med tre versioner af 3DMark.



I 3DMark placerer P57W sig sidst i feltet, men det er dog kun få point der skiller den og henholdsvis P34 og Blade, der trods alt også er baseret på samme grafikchip. 
 

Spil

Så kommer vi til den sjove del, lad os teste ydelsen i nogle spil:
 


 

I højeste opløsninger og detaljer får vi acceptable 50FPS i gennemsnit på linje med de to konkurrenter, mens vi lige mangler lidt FPS når kravene slækkes. 
 


 

I Heaven følges de tre igen ad, mens MSI igen tager sejren. 



 

Med højeste opløsning og detaljer ligger de to fra Gigabyte igen helt lige med Razer Blade, mens P57W falder lidt bagud i den lavere opløsning. 
 

 

I Tomb Raider klarer P57W sig egentlig fint og leverer høje framerates over hele linjen. Dog er de ikke så høje som P34, særligt i laveste opløsning/detaljer. Her spiller den lavere ram-mængde i P57W ganske givet ind, og faktisk kunne jeg ved at isætte en ekstra RAM-blok og komme op på 16GB RAM, få nogenlunde samme resultater som P34.  


Batterilevetid

Fordelen ved den nye generation af Intel processorer er, at det integrerede grafikkort er blevet stærkere og processoren er blevet mere energieffektiv. Lad os se hvad det betyder for batterilevetiden. 
 


 

Selv om P57W ikke ligefrem er bygget til at skulle have med rundt alle steder, og derfor være afhængig af en god batterilevetid, er batterilevetiden faktisk ganske glimrende med en 4-5 timer ved almindeligt kontorbrug.