Test: Netgear Arlo Pro VMS4130

Netværk d.  19. maj. 2017, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 20187 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2487,00
Produkt udlånt af: Netgear.com
DK distributør: n/a

Test

Arlo Pro er som navnet antyder, en opgraderet version af det originale Arlo kamera, som jeg faktisk i det daglige anvender til overvågning af hjemmet. Det har derfor været muligt at sammenligne de to versioner af kameraet, og se på om merprisen på den nye version er værd at betale. 

Når man har oprettet sig som Arlo bruger hos netgear og hentet Appen på ens smartphone, tager det ikke mange minutter før man er kørende. Boksen sættes ens internet router med kabel, boksen tilsluttes strøm og et par minutter er man klar til at tilslutte et eller flere kameraer. Via appen bliver man guidet til hvad man skal gøre, men egentlig er det ikke stort andet end at trykke på "sync" knappen på henholdsvis router og kamera i den rigtige rækkefølge.   
 


 

Arlo kan bruges til mange forskellige formål, og der er mange muligheder i indstillingerne til at justere så det passer til hvad man nu skal bruge det til. Man kan for eksempel bruge det som en slags baby alarm, så man kan se om baby nu er vågnet op i sin seng, før man selv bevæger sig op om natten. Til den slags ad-hoc real time overvågning, er der det lille minus at der går nogle sekunder med at læse feedet ind, hvilket så også er lidt forsinket. Det er nok hvad man kunne forvente med et trådløst kamera, men ikke desto mindre er der dette lille men. Hvis man sammenligner de to kameraer forekommer det mig at Arlo Pro reagerer en anelse langsommere ved livestreaming, men det ikke . 

Til mere traditionel overvågning er der rige muligheder for at justere, hvornår kameraet skal være aktivt og hvornår det skal begynde at optage. Kameraet kan reagere på både bevægelse og lyd, og følsomheden kan man også justere på. Det eneste der umiddelbart ikke er mulighed for er at optage døgnet rundt, eller på særlige tider af dagen. Nu er dette jo også et batteridrevet produkt, hvilket af gode grunde ikke er optimalt hvis man skal optage mange timer om dagen 

Arlo Pro er Netgears første trådløse kamera med genopladeligt batteri inkluderet, hvilket umiddelbart er en god ide, da det jo sparer en del udgifter til nye batterier. Det giver også muligheden for at benytte kameraet med strømkabel tilsluttet permanent, og strømkablet på ca. 2 meter understøtter denne mulighed, hvis det er det man vil. Batterilevetiden afhænger naturligvis af hvor intensivt man benytter det, men efter et par ugers relativt intensiv test er der stadig omkring halvdelingen af kapaciteten tilbage. Netgear specificerer selv Arlo Pro kan holde op til et halvt år på en opladning, og hvis man er omhyggelig med indstillingerne og sørger for at kameraet kun er aktivt når man ikke er hjemme til at aktivere det, ville jeg ikke være overrasket over at kunne få mindst 3-4 måneder ud af det. 

Som det første system i Arlo familien, er det med Arlo Pro muligt at gemme optagelser på en USB lagerenhed. Med det medfølgende og gratis Arlo abonnement kan man tilslutte op til fem kameraer og gemme optagelser i skyen for de sidste syv dage, dog højest op til en gigabyte. Lagring på USB-enhed fungerer dog desværre kun som backup, hvilket vil sige at for optagelser over en gigabyte over 7 dage, skal man stadig tilkøbe et større abonnement. 

Arlo og Arlo Pro er et ret fleksibelt system, idét man kan købe et kit med et eller to kameraer og løbende tilføje flere som man har brug for dem. Der er desuden fuld kompatibilitet mellem den "gamle" og den nye boks, så man behøver ikke ud og investere i et helt nyt sæt, hvis man kun ønsker at tilføje et Arlo Pro kamera. Omvendt kan man også bruge sine eksisterende kameraer til den nye boks, hvis man har brug for muligheden for USB lagring. Jeg har testet både Arlo med den nye boks og Arlo pro med den gamle boks, og begge dele virkede upåklageligt.
 

 


Hvis vi tager et kig på billedkvaliteten angiver Netgear at der kan optages i op til 1080p, og på billederne her ovenfor er kvaliteten sat til det højest mulige. Generelt vil jeg sige at billedkvaliteten er fin til hvad den er designet til nemlig overvågning af private hjem, men den er ikke ligefrem krystalklar. I sammenligning med den gamle version, kan jeg ikke detektere nogen nævneværdig forskel i billedkvaliteten. 

I den nye version er blevet tilføjet to vejs lyd, så man faktisk ville kunne montere det ved for eksempel ens hoveddør, og bruge det som en slags dørtelefon. Jeg har testet lyden begge veje, som lyd-optager fungerer det udmærket og lyden er rimelig. Den anden vej går det lidt mere med hiv og sving, da lyden for det første er lidt forsinket og lyden i den indbyggede højtaler er en smule lav. Det gør så at det godt kan blive svært at føre en samtale, hvis kameret er placeret udenfor.

Under testen har Arlo Pro fungeret næsten helt efter bogen. Opsætning og justering er let at gå til og det er de muligheder der skal være, og notifikationerne om aktivitet landede helt efter bogen i henholdsvis email indbakken eller som alert på min smartphone. Ved livestreaming mistede kameraet forbindelsen et par gange under testen, men da det jo trods alt er et trådløst kamera, er det nok hvad man må forvente.