Test: ASUS Cerberus V2

Lyd d.  01. december. 2017, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 19818 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 490,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Test


Så er vi kommet til den del af testen der virkelig betyder noget - vi skal finde ud af hvordan headsettet lyder. Som det første vil jeg lytte mig igennem en masse musik, og på den baggrund give min vurdering af ydelsen i denne disciplin. Efter denne opvarmning slår vi over på gaming mode, og ser om det er med rette Cerberus kalder sig et gaming headset. 

Da der ikke følger software med til headsettet, er indstillingerne i begge dele af testen den samme. Da det ikke er helt samme lyd, man normaltvist vil foretrække til musik og spil, vil dette måske påvirke det overordnede billede. 
 

Musik

Som det første var det musikydelsen der skulle testes, så jeg tog jeg fat på en forskelligartet playliste indeholdende blandt andet numre fra Iron Maiden, Foo Fighters, Andy Grammer, Tina Dickow, The Impressions og Daft Punk.

Mange gaming headsets har en tendens til kraftig bas, og ofte på bekostning af andre frekvensområder. De relativt store 53mm drivere i Cerberus er virkelig også i stand til at levere en ganske kraftfuld bas, der virkelig kommer til sin ret når den står på metal og rock, dog uden at overdøve den resterende del af lydbilledet. 

I numre hvor bassen ikke rigtig kan komme til sin ret, og særligt når den står på akustisk musik, fornemmer man godt hvor man har måttet gå lidt på kompromis. Mellemtonen er nemlig lige til den svage side, og bliver let overdøvet når bassen sætter ind. 

Overordnet set leverer Cerberus en fin lyd i det meste musik, hvis enten du er til meget akustisk eller helt i den anden boldgade synth-tekno, ville jeg dog gå uden om cerberus, da disse to typer musik lider lidt under henholdsvis den kraftige bas og en diskant hvor der skruet en del op for detaljegraden.
 


 

Gaming

For at teste hvordan Cerberus klarer spil, har jeg naturligvis været godt rundt omkring blandt andet Battlefield, Borderlands, CS GO og Diablo III.

Cerberus er tydeligvis tunet til gaming, hvilket har sine ulemper i visse typer musik, men omvendt sine fordele når det kommer til netop denne kategori. Vægten på en kraftig bas og en tydelig diskant, giver både kraftige eksplosioner i Battlefield og et præcist billede af modstanderens færden i CS GO. I forhold til visse dyrere headsets er dybten i lydbilledet lidt mindre, men ikke noget som tager noget nævneværdigt fra gaming oplevelsen. 
 

Mikrofon 

Til sidst et par ord omkring headsettets to mikrofoner. Hvis vi starter med den fastmonterede mikrofon indbygget i fjernbetjeningen, er den ikke meget at skrive hjem om. Lyden er uklar og dæmpet i forhold til mange andre mikrofoner, så den bør kun anvendes, hvis du virkelig ikke har andre muligheder. Den aftagelige mikrofon er noget bedre end den fastmonterede, lyden er relativt klar og ganske fin til at kommunikere med team-kammeraterne. Til lidt mere seriøst brug (streaming f.eks.) vil jeg dog anbefale at bruge en anden mikrofon, da ens stemme får en lidt hul og anderledes lyd end normalt.