Test: ASUS ROG GL702VS

Bærbare d.  06. oktober. 2017, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 30308 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 13999,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Test

I testperioden har jeg været fint tilfreds med maskinen her, og der har faktisk ikke været noget specifikt, som jeg har været irriteret over i perioden. Den er noget sværere at have med end min dagligdags Thinkpad, men set i forhold til visse andre gaming bærbare, er den faktisk i den lettere og mere kompakte ende. Så for en så kraftig maskine, er portabiliteten faktisk ganske god. 
 


 

Blæserne gør et fint job med at lede varmen væk fra komponenterne. Maskinen bliver varm visse steder, men primært over tastaturet, og under det lidt til højre for midten. Da varmen primært er i højre side af tastaturet, og udtagene til disse sidder bag på, undgår man så vidt muligt at blive generet af varmen. 

Blæserstyringen er ganske god, da der ikke skrues op på tidspunkter hvor det ikke er påkrævet, og samtidig justeres fint ned igen når belastningen aftager. Den maksimale blæserstøj holder sig på et ganske tilforladeligt niveau, i sammenligning med andre gaming bærbare, hvor man skal skrue ret højt op for højtalerne for at overdøve dem, hvis man ikke anvender et headset. Det vil jeg dog stadig anbefale man gør i dette tilfælde, da højtalerne godt kunne bruge en opgradering. De er som sådan fine til lidt baggrundsmusik eller andet, men de mangler noget punch og noget mere klarhed i lyden for at det bliver helt godt. 

Skærmen fortjener at få et par ord med på vejen, for den er bestemt blandt de bedre. Mest bemærkelsesværdigt er det, at det er et 120Hz panel med G-Sync understøttelse, hvilket giver et lidt mere flydende billede i spil, end andre skærme. Dette i kombination med gode farver og god lysstyrke, giver det en glimrende skærm til gaming - og andre formål i øvrigt. Det skader desuden heller ikke, at den er af den matte type, så man kan anvende den udendørs også, så længe man holder sig i skyggen. 
 

Benchmark 

  • Programmer:
  • 3DMark 06
  • 3DMark 11
  • 3DMark 13
  • Cinebench 15
  • PC Mark 8 v2
  • SuperPI
  • Battlefield 4
  • Unigine Heaven
  • Crysis 3
 
Testmaskinen består af: 
 
ASUS ROG GL702VS
CPU: Intel® Core™ i7 7700HQ 2.8GHz / 3.8GHz (Kaby Lake)
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1070, 8GB GDDR5 VRAM
RAM: 16 GB 2400MHz DDR4 
SSD: 256GB M.2 SSD NVMe + 1TB 7200RPM SATA HDD
Styresystem: Windows 10
 
Til sammenligningen har jeg brugt følgende.
 
Shark Gaming G15-60
CPU: Core i7–6700HQ Quad-Core 2.6 GHz (Turbo: 3,1-3,5GHz) (Skylake)
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1060 
RAM: 16 GB 2133 Mhz DDR4
SSD: PNY 240 GB SSD
Styresystem: Windows 10 
 
Acer Predator 17
CPU: Core i7–6700HQ Quad-Core 2.6 GHz (Turbo: 3,1-3,5GHz) (Skylake)
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1070 
RAM: 16 GB 2133 Mhz DDR4
SSD: 512 GB M.2 SSD
Styresystem: Windows 10 
 
MSI GT62VR
CPU: Core i7–7820HK Quad-Core 2.9GHZ / 3.9GHz (Kaby Lake)
Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1070 
RAM: 32GB 2400 MHz DDR4
SSD: 512GB PCIE GEN3 NVMe SSD
Styresystem: Windows 10 
 

CPU - SuperPI 

Først ser vi på processorydelsen ved at udregne Pi med 1 million decimaler. Testen siger noget om, hvordan processoren yder i applikationer, som kun kan udnytte en kerne af gangen.
 


På papiret er processoren i MSI-maskinen faktisk hurtigst, men i vores tests vinder ASUS alligevel med godt et sekund. 
 

CPU Cinebench

Med Cinebench testes ydelsen med flere kerner, og grafikken med en OpenGL-test.
 


Når det gælder udnyttelsen af flere kerner samtidig, lægger ASUS sig på en andenplads efter MSI, hvilket er helt efter bogen. De to andre er både en generation bag ud og har lavere clockfrekvenser, så de sakker lidt bag ud. 
 

PC Mark

PC Mark består af en række tests, der skal simulere ydelsen ved forskellige slags brug af maskinen. Home dækker blandt andet over "let gaming", Creative dækker billedbehandling og lignende mens Work er lettere opgaver og videochat. PC Mark 8 indeholder også en test af lagerdisken. 
 


ASUS ligger ganske som man måtte forvente det meget lige med maskinerne fra MSI og Acer, mens maskinen fra Shark Gaming sakker bagud i den mere grafik-intensive creative test. 
 

3Dmark

Så retter vi fokus mod grafikydelsen, og vi lægger ud med at teste i tre versioner af 3DMark.
 


Billedet er endnu en gang det samme, og ASUS ligger side om side med de to andre GTX1070-baserede maskiner.
 

Spil

En ting er de standardiserede benchmarks, men lad os se, hvad der sker, når vi tester med nogle spil:
 

Battlefield 4 er ingen udfordring for ASUS her, der afvikler det med langt over 100 FPS selv i højeste indstillinger. I lavere opløsning er resultatet lidt dårligere end MSI og Acer, og side om side med Shark Gaming, men når vi er så højt oppe betyder det ikke rigtig noget. 
 


 

Billedet er nogenlunde det samme i Unigine Heaven, hvor ASUS og Acer ligger lige mens MSI faktisk ligger et stykke over. 
 


Sidste spil vi prøver af er Crysis 3, der sætter større krav til grafikken end de to foregående spil. Her løber ASUS faktisk af med en kneben sejr over MSI og Acer, mens Shark Gaming med sit GTX1060 selvfølgelig ikke kan følge med. Selv I højeste opløsning og detaljegrad, leverer ASUS fine framerates der vil give en god spil-oplevelse.
 

Batterilevetid

Til sidst ser vi på, hvor lang tid batteriet kan holde maskinen kørende, der testes under fuld belastning, afspilning af film i loop og to tests fra PCMark 8.
 

Omkring 2,5 time får vi ud af batteriet ved blandet brug, og godt en time ekstra ved lav belastning. Det er rimeligt for en gaming bærbar, der ikke blot har en del kræfter, men samtidig et lidt mindre batteri end større modeller.