Test: Cooler Master Masterbox Lite 5 RGB

Kabinetter d.  20. september. 2017, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 14543 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 442,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design

 



 

Kabinettet ser rigtigt lækkert ud som her fra venstre side. Hele sidepladen er af hærdet tonet glas, som er sat ned i en rille forneden og den holdes på plads af to fingerskruer højere oppe.



 

Her er glaspladen så fjernet og man kan se at PSU'en har sin egen afdeling forneden i kabinettet sammen med harddiskene. I højre side foroven ses den ene monteringsplade til SSD som medfølger. Den afmonteres med en fingerskrue og skal der bruges en mere så kan det tilkøbes som ekstra tilbehør. I venstre side foroven ses en 120mm blæser med grå gennemsigtige blæser vinger.



 

På toppen af PSU afskærmningen er der lavet aflange huller i pladen så Harddiskene kan slippe af med varmen.



 

Fronten af kabinettet er et stort stykke mørk gennemsigtig plastik. Der er så monteret filtre i top og bund og de holdes på plads af med skruer til striberne som kan udskiftes til enten hvid eller rød i stedet for som her sort. Selve fronten holdes på plads af 6 plastiklåse og den hives ret nemt af.



 

Her ses styrepanelet øverst i toppen. Knapper og stik er monteret i en plade som bliver siddende tilbage når man fjerner fronten. Fra venstre er det restknap, audiostik, startknap, 2 stk. USB 3.0 stik og endelig en lille lysdiode til indikering af harddisk/ssd aktivitet.



 

Under den aftagelige frontplade finder man disse 3 blæsere som alle 3 er forsynet med en styreledning til RGB header og lyset fungerer faktisk helt fint på det ASUS PRIME X370 PRO jeg har senere monterer i det.



 

Eftersom hele frontpladen faktisk er næsten lukket, så suger blæserne luft ind primært i bunden hvor der da godt nok sidder et lille filter af letmetal. Kommer der støv og snavs i det hen ad vejen så kan hele fronten skylles i lunkent vand eller støvsuges. Der er dog også en hel række mindre huller i toppen af pladen for yderligere luftindtag.



 

Så kom vi om på bagsiden og det er blot en sort metalplade som holdes på plads med 2 fingerskruer.



 

Her bag bundkorts pladen finder vi PSU pladsen til højre og de 2 harddiskholdere mere mod venstre. Som man kan se er der masser af fæstepunkter til at fastgøre diverse strips i og bundkorts pladen er sænket fra lidt over midten af kabinettet. så der her kan ligge store eller mange ledninger fra PSU'en. Der er også et meget stort hul så montering af en bag plade til CPU køleren burde være meget nemt.



 

I højre side af kabinettet er der 15mm plads til diverse ledninger og fra midten og mod venstre er pladen forsænket ind i kabinettet og her er der 20mm plads til bl.a. den tykke 24 pins ledning fra PSU'en.



 

I højre side under bundkorts pladen finder man PSU pladsen og der kan monteres en standard størrelse PSU, da der også skal være plads til ledningerne.



 

Bag på kabinettet finder man denne flange som skrues fast på PSU'en og derefter skydes det hele ind i kabinettet og spændes fast med 2 fingerskruer.



 

Der er plads til 2 stk. 3,5" harddiske eller 2 stk. 2,5" SSD'er i de to holdere i harddisk buret. Man klemmer sammen på de 2 håndtag der er på fronten af drevholderne og kan så trække dem ud.



 

Holderne er af typen som man kan trække fra hinanden i den ene side og det letter unægteligt monteringen af 3,5" harddiske. Når det er gjort kan man let ilægge harddisken og låse den med metal stifterne i hver side ved at skubbe den sammen igen. 2,5" SSD'er monteres både i holderen til 3,5" og den specielle plade med skruer. Pladen kan så monteres i kabinettet igen ved at isætte den i de 2 hakker i den ene side og derefter låse den med en fingerskrue i den anden side.



 

Så nåede vi bagsiden af kabinettet og her finder vi et ret ordinært layout. Foroven først et hul til I/O pladen og ved siden af ses bagsidens 120mm blæser. Den er monteret med skruer i aflange huller så der kan justeres lidt op og ned alt efter hvor man ønsker blæseren siddende. Selve blæseren er beskyttet af et mesh gitter af større sekskantede huller. På midten ses de 7 PCIe ventilerede dækplader som alle er fremstillet i metal. Over eller her til højre for ses endnu et større område med mesh gitter og igen med ret store sekskantede huller. Det kan uden tvivl bidrage til en bedre ventilation af luften over et grafikkort. Nederst ses PSU pladsen.



 

På toppen er kabinettet dækket af en sortmalet metalplade uden muligheder for topventilation og det skyldes naturligvis at bundkortet bliver monteret ret tæt på overkanten.

Så nåede vi omsider bunden af kabinettet og heller ikke hernede gemmer der sig nogle overraskelser. Kabinettet hviler på fire fødder af plastik med en gummiindsats i hver fod.



 

Der er også monteret et filter af letmetal i bunden af kabinettet så PSU'ens indsugning er beskyttet. Det er dog ikke særlig nemt at afmontere dette filter med mindre man lægger kabinettet på siden, for det skal ligesom luskes ud ved at bøje det i venstre side og så løfte det ud af de andre hakker.

 

For en god ordens skyld viser jeg her hvor nemt det er at skifte de såkaldte rims. Det er faktisk bare toppens og bundens kantiste til den gennemsigtige front. Her har jeg skiftet til den røde foroven og mere simpelt bliver det ikke,  ud med 2 skruer og i med en anden farve og det er det. Man skal dog lige huske at få filteret med som her på billedet stadig sidder på den sorte kantliste(rim). Skruerne sidder i de gule cirkler på billedet.

 

På næste side har jeg monteret hardware i kabinettet.