Test: Kingston KC1000 SSD kort

Solid state disk d.  23. december. 2017, skrevet af Polarfar 0 Kommentarer.  Vist: 20643 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Polarfar
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 3621,00
Produkt udlånt af: Kingston
DK distributør: Proshop.dk

Test


 

Testmaskinen består af :

ASUS Maximus VIII Formula Z170
Intel i7 6700K@stock
2 x 8 GB Crucial Ballistix DDR4@2400
OCZ Vector 256GB systemdrev

Programmer:
ATTO
Crystal DiskMark 5.1.2
AS SSD
Anvil Disk Util's

Windows 10 Pro x64

 

 
KC1000 kan naturligvis bruges både med og uden adapterkort.

 

   

 

ATTO
ATTO er det program producenterne oftest henviser til, når de skal opgive læse- og skrivehastigheder. Programmet bruger komprimerbare data, hvilket alt andet lige vil give højere hastigheder og dermed en højere score ift. tilfældige data fra en harddisk.



Det er meget tydeligt at KC1000 benytter samme controller som Corsairs MP500. De to ligger næsten side om side, med et lille forspring til Kingston. Hastighederne er så rigeligt opnået med 3000/2300 MB/s - vi blev kun lovet 2700/1600.

 

Crystal DiskMark
Crystal diskmark bruger ukomprimerbare data, så derfor kan der være stor forskel på resultaterne ift. ATTO, især på skrivehastigheden. Her ser man ofte ydelsestab for SSD'er der anvender komprimeringsalgoritmer, da de først skal opdage at data ikke kan skrumpes,og dernæst finde ud af, hvad de skal stille op med dem.



Her er der også tæt løb mellem Kingston og Corsair. Det er dog tydeligt at Samsung er foran på point.

 

AS SSD
Programmet bruger ligesom Crystal Diskmark ukomprimerbare data, så resultaterne bør ligne Crystal Diskmark.

 


Ligeledes tæt løb mellem Kingston og Corsair, og det viser meget tydeligt hvor vigtig en komponent controlleren er, sammen med firmwaren. Det er næsten lige meget hvilken type flashram du anvender hvis ikke "overkommandoen" over hukommelsen er afstemt korrekt. 

 

Anvil Storage Utilities
Anvil programmet baserer sine målinger på IO Meter, der er det tætteste man kommer på en industristandard inden for test af harddiske og SSD'er.

 

Kingston lægger sig pænt midt i feltet, men og viser gangske fornuftige takter. Controlleren er tydeligt bedst når køerne bliver lange. Ved queuedepth på 1 og 4 knokler KC1000 for at følge med. 

IOPS

IOPS tallene fortæller hvor mange gange i sekundet SSD'en er i stand til at skifte mellem opgaverne. Jo højere tal jo bedre. Det har især betydning hvis du skal håndtere store filer


 

IOPS tallene afspejler meget godt resultaterne fra vores læse- og skrive-benchmarks, og lægger sig omkring 150.000 ved QD16. Jeg har taget yderligere målinger for at se hvordan KC1000 opfører sig ved forskellige queuedepths.

 

  

  

  


Det er værd at notere at mixed mode lander ret konsekvent omkring 150.000. Det er ganske ok ydelse. De bedste SATA typer kan lige klemme sig over 100.000, så der er en halv gang flere operationer mulige i sekundet. Det har især betydning for de opgavetyper som KC1000 er rettet mod, med redigering af store filer. Til brug som lagermedie for dit operativsystem eller som lager for dit Steam/Origin bibliotek på gamer PC'en er KC1000 ligeledes eminent. En NVMe SSD er lige nu det ultimative lagermedie for professionelle og gamere.