Test: Sennheiser GSP 550 Gaming headset

Lyd d.  09. april. 2019, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 10148 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på  1875,00
Produkt udlånt af: Sennheiser
DK distributør: n/a

Design / Layout

 

 

Designmæssigt holder GSP 550 stilen fra de modeller vi tidligere har testet her på siden. Det er kantet, solidt og relativt stort og det er helt sikkert ikke designet til at gå rundt med i byen. Vægtmæssigt er det dog med sine 358 gram ikke blandt de tungeste. 
 


Farverne er holdt primært i sort, dog med lidt army-grønt på siderne og så de sølvfarvede hængsler, som forbinder hovedbøjle og ørekopper. Det er faktisk muligt at udskifte panelerne på siderne, hvis man ikke er til grøn. De små grønne detaljer her og der, blandt andet på mikrofonarmen, kan man dog ikke ændre på. Det meste af headsettet er plastik, med undtagelse af hængslerne, der er i metal. 

Puderne er gode og store, med en god balance mellem at de skal være bløde, men de er ikke for bløde. De er ovale i formen og på mine ører føles det som om der er fin plads rundt om ørerne inde i koppen - men heller ikke overdrevet meget. Puderne kan i øvrigt skiftes, hvis man hellere vil have en anden type, eller de bare er blevet slidt. 
 


På højre ørekop er der et dreje-hjul, som jeg faktisk ikke med det første opdagede netop var et hjul. Funktionen er ganske lige til, ved at dreje den ene eller den anden vej på det, justerer man nemlig lydniveauet. Man kan endda slukke det helt, ved at dreje bagud, til man mærker et lille klik. 
 


Heasettet kan selvfølgelig justeres i størrelsen ved at gøre længden på hovedbåndet større eller mindre. Det kan justeres en hel del til begge sider og jeg vil tro de fleste kan finde en indstilling, som passer i størrelsen. Hængslet som ørekopperne sidder på, er monteret i hver sin ende med et lille drejeled i hver sin retning, således at positionen tilpasser sig bærerens hovedform. 

Der er ikke noget fastmonteret kabel, men derimod et løst kabel ved siden af, som sluttes til en indgang bag på venstre ørekop. Det er også på venstre ørekop at vi finder mikrofonen, der bestemt ikke er til at overse. Hvis mikrofonen er slået op som på billedet her ovenfor, er den samtidig slukket, men drejer man den længere ned end en vinkel på 90 grader høres et lille klik og den aktiveres. 
 


Undersiden af hovedbåndet er belagt med ca. 1 cm tykt blødt skum.
 


Endnu en meget diskret men gennemtænkt funktion, er muligheden for at justere, hvor meget pres der skal være fra hver side. Det justeres simpelthen ved at flytte de to skydere, der er indbygget i oversiden af hovedbåndet. Hvis de begge står i positionen længst inde mod midten, giver de det største pres, mens den modsatte giver det mindste. Jeg fandt det mest behageligt at have den stående lige en tak fra yderpositionen (mindst pres). Komfortmæssigt er de fine, dog foretrækker jeg i den henseende mine vanlige Beyerdynamic, da puderne er blødere og headsettet føles en anelse mere behageligt at have på.  
 


Mikrofonen er monteret på en arm, der kan køres op og ned, men ikke gemmes helt væk.
 

 

For enden af kablet, som sluttes til headsettet, er der det Sennheiser kalder en surround dongle. I toppen er denne er en mikro-USB tilslutning, hvor det andet medfølgende kabel kobles til. På donglen er der en enkelt knap med Dolby logoet på, funktionen er som ventet, da man med den slår Surround funktionen til og fra. Over Sennheiser logoet, er der en lysdiode, der lyser rødt eller hvidt, når Surround Sound er henholdsvis slået fra og til. 

Ofte er der på fjernbetjeninger som denne indbygget volumenkontrol og tænd/sluk af mikrofon, men da dette justeres andetsteds, er det ikke nødvendigt i dette tilfælde. Man kan i øvrigt også slå Surround Sound til og fra via softwaren, hvilket egentlig er ret heldigt, for da donglen er for enden af et langt kabel, ligger den faktisk hele vejen nede på gulvet. Man kan selvfølgelig løse problemet, ved at have kablet i skødet, men jeg forstår ikke rigtig rationalet bag at lave den del af kablet så langt. 
 


Når man slutter de to kabler sammen får man 2,9m mellem computer og headset, hvilket bør være rigeligt for de fleste. Hvis ikke kan kablet let forlænges, eller forkortes, ved at udskifte USB-delen som er et helt standard kabel.