Test: Logitech® EasyCallT Desktop®

Styre-enheder d.  21. marts. 2007, skrevet af Ex-con 0 Kommentarer.  Vist: 10234 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: Logitech

Design og test



Installationen af sættet forløb ganske fredeligt, jeg fjernede alt software fra mit eget tastatursæt og satte usb-stikket i et ledigt stik på maskinen, startede den og holdt vejret lidt, idet jeg var spændt på om den ville starte uden mus og tastatur i PS2-portene, som den plejer at have.

Det gik fint og den fandt de forskellige dele af sættet og mus og tastatur virkede fint ligesom mange af genvejstasterne, herunder den med månetegnet på i højre hjørne, der slukker maskinen, hvilket var lidt upraktisk på det tidspunkt, men så blev tasten da afprøvet om ikke andet!





Jeg installerede herefter setpoint-programmet og driverne via den automatiske funktion på CD'en hvilket gik fuldstændig smertefrit.

Der er mulighed for at indstille musens følsomhed og de forskellige knappers funktion på helt normal vis, hvilket er gennemgået i andre test af produkter fra Logitech her på siden.

Vedrørende Setpoint-programmet og musen, kan der f.eks. henvises til Jacob Lauritsens test af Logitech Cordless Desktop MX3200 Laser sættet.

http://www.hardware-test.dk/test_show.asp?id=6592

Det væsentlige ved sættet er tilpasningen til IP-telefoni, mest Skype, hvilket jeg herefter har prøvet med fornøjelse. Det forholder sig sådan, at den højtaler-/forbindelsesboks, som forbindes med USB-porten, kan indstilles i softwaren, hvor man bl.a. indstiller hvor meget ekkoundertrykkelse der skal være, samt hvor høj lyden skal være.





Jeg anvendte et billigt headset fra Aldi i mangel af, at kunne passe den lille hovedbøjle, der fulgte med, som jeg har skrevet ovenfor, og det var en fornøjelse at tale over Skype. Det kan ellers tit være nødvendigt med flere forsøg på forbindelse, før man opnår en bare nogenlunde fornuftig forbindelse, særlig hvis man taler med en i Estland, som jeg prøvede flere gange under testen.

Med dette sæt var jeg ude for, at miste forbindelsen uden at der havde været nogen tegn i form af ekko eller forsinkelse i forvejen, hvilket giver et indtryk af hvor godt ekko- og ikke mindst forsinkelsesundertrykkelsen fungerer.


Som det ses, at er alt er, som det plejer at være med tastaturer og mus - hvis man ser bort fra modtager/højtaler-enheden og satsningen på IP-telefoni, særligt Skype. Der signalerer, at her er der noget specielt udstyr i forhold til dagens standard.






Førstehåndsindtrykket af sættet som helhed er positivt. Det er dog skidt, at man ikke har ofret mere opmærksomhed på hovedbøjlen, der mest egner sig til børn, da den er ganske lille i sin udformning.

Men ellers ser det godt ud på skrivebordet, og detaljerne er pænt lavet og passer godt sammen. Meget andet er der ikke at sige til selve udseendet, men lad os se lidt nærmere på de enkelte dele af sættet.
Tastaturet virker meget solidt og velbygget. Det har et tomt stykke foran tasterne, der er tænkt som håndledsstøtte. Som standard er tastaturet rimelig fladt, men det kan, som sædvanligt, hæves ved at vippe de to ben på bagsiden.

Musen er med højre-/venstreknap samt rullehjul. Hertil er der frem- og tilbageknapper på venstre side, der f.eks. fungerer udmærket i Firefox, samt en knap, der stiller størrelsen af teksten i browseren tilbage til standard, kaldet 100%.

Den fungerer udmærket og er dejlig præcis, som lasermus har for vane at være, men jeg er af den opfattelse, at den er lavet lovlig stor i det. Den føles som et lille nummer for stor til min hånd og det har jeg altså aldrig oplevet før, da mine hænder så afgjort ikke hører til de mindste.





Det specielle ved sættet er den såkaldte højttalertelefon med indbygget lydkort, hvormed man kan foretage opkald over Skype eller et andet IP-telefonprogram via enten hovedtelefoner eller boksens interne mikrofon og udmærkede højttalerenhed.

Højttalertelefonen - og derigennem hovedtelefonerne - kobles til computerens USB-port, hvorved man omgår computerens lydkort ved samtaler, hvilket er den virkelige fidus ved Easycall-sættet, idet man på den måde slipper for at skifte højttalerledninger, hver gang man skal ringe.

Musik­afspilning dirigeres fortsat over computerens lydkort, så man ikke nødvendigvis behøver at afbryde DR-Rock før et opkald; man kan blot lade musikken spille videre eller skrue ned på tastaturets medie-genveje uden at forstyrre samtalen.

Understøttelsen af Skype foregår ved, at der er knapper til de mest almindelige funktioner, start af Skype, status for programmet, opkaldsknap og afbryderknap, samt en genvejsknap til opkald til almindelige telefoner på såvel højre side af tastaturet som foran på højtalerenheden, der tillige fungerer fint med den indbyggede mikrofon og højtaler, så man faktisk ikke behøver, at anvende hovedtelefoner, hvis man ikke tager sig af, at andre kan høre ganske tydeligt, hvad der tales om.





Ligeledes er der medieafspillerknapper på venstre side af tastaturet, der kan anvendes til ens foretrukne afspiller, som Logitech selv anfører i sin beskrivelse af produktet, samt knapper til styring af ens overordnede lydniveau og knapper til start af email- og browserprogram anbragt over højre hånds normale placering på tastaturet.




Herudover er der anbragt foruddefinerede genveje under funktionstasterne, der aktiveres, når man holder FN-tasten nede på samme måde, som man ofte ser på bærbare computere.

Der er til det mest almindelige, som f.eks. officepakken, men ellers kan man lave sine egne via setpoint-programmet, der indstalleres ved installationen af sættet.