Test: MSI Megabook L745

Bærbare d.  05. september. 2007, skrevet af jmose 0 Kommentarer.  Vist: 13355 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: MSI.com
DK distributør: Interdata.dk

Test

 

Jeg har fået lov at lege med maskinen i godt og vel en uges tid. I det tidsrum har maskinen været min primære maskine i dagligdagen, med de arbejdsopgaver det nu engang kan indebære. I testen kigger jeg lidt nærmere på batteritid, ydelse og dagligdags brug – herunder boottider og strømforbrug.

 

Ydelse:


For at teste ydelsen på maskineriet, har jeg kørt en række af de mest brugte benchmarks. Alle test blev gennemført med maskinens strømstyring på ”høj ydeevne” og maskinen kørende på strøm. MSI Megabook L745 er blevet testet i følgende:

 

  • 3DMark 03
  • 3DMark 05
  • 3DMark 06
  • PcMark 05
  • AquaMark
  • Sisoft Sandra
  • SuperPi 1.5 MOD


Maskinen kom med præ-installeret MS Windows Vista Home Premium 32-bit, samt medfølgende drivere.

Da MSI Megabook L745 er næsten identisk i opbygningen som Zepto 6615WD, har jeg brugt den som sammenligningsgrundlag. Zepto 6615WD havde følgende specifikationer:

  • CPU: Intel Core 2 Duo T7200 @ 2.0 Ghz
  • Chipsæt: Intel 945PM - ICH7-M
  • Grafik: Nvidia 7600GO 256MB
  • Ram: 2*1 GB DDR2 PC-6400
  • Harddisk: 80 GB Hitachi SATA 2.5" 7200RPM

 

Som det ses er den næsten identisk. Der er tale om at Zepto har hurtigere ram, flere ram på grafikken og en hurtigere harddisk. Udover det er Zepto´en så en 15,4” laptop, hvor denne MSI så er en 17”. Alle test er desuden kørt i samme opløsning på skærmen som 6615WD, for bedre at kunne sammenligne.

 

 

Nå, men ikke mere snak. Lad os se hvilke resultater maskinen kan levere:

 

Vi lægger ud med 3DMark:

 

 

MSI bider fra sig og lægger afstand til Zepto´en.

 

 

Vi går videre med PcMark05:

 

 

Her er MSI´en næsten 800 point hurtigere.

 

 

Herefter kører vi igennem Sisoft Sandra´s mølle. Resultaterne fra henholdvis HDD, CPU og Multimedia test:

 

 

 

 

Og som det ses er der ikke den store forskel. Maskinerne scorer næsten identisk.

 

Vi tager lige en Aquamark:

 

 

MSI´en lægger igen afstand til Zepto´en.

 

 

Og til sidst en SuperPi:

 

 

Og med en tid på lige under 27 Sek er MSI´en ikke til at kimse af.

 

 

Som det ses lægger MSI`en sig i front på de fleste test. Selvom at Zepto egentlig burde give den prygl i 3DMark sker det altså ikke. Selvom at det ikke er det store udsving der ses, giver det alligvel stof til eftertanke. Jeg mener at det er bedre grafik-drivere der gør forskellen.

 

Batteri:


For at måle tiden i belastet tilstand, blev maskinen blev sat til at køre programmet Batteryeater. Programmet belaster både CPU og GPU med en række beregninger og kalkulerer derudfra, hvor lang tid batteriet kan holde strøm.
Idle er fundet ved at lade maskinen køre, indtil den løb tør for strøm. Begge målinger er udført med strømstyringen på ”høj ydeevne” og den lille USB-mus tilsluttet. Jeg målte disse tider på MSI Megabook L745:

 

 

MSI´s hjemmeside angiver ikke noget information om hvor lang tid, man kan forvente at batteriet kan holde. Men jeg synes dog at tiderne ligger i den lave ende. Hvis man skal have maskinen med på farten for at se en film i toget, skal man nok springe forfilmen over.

 

Dagligdagen:

 

Det er ikke alle mennesker der går op i hvor meget ens maskine scorer i forskellige tests. De kigger hellere på hvordan maskinen klarer de mere dagligdags opgaver. Der skal fra tid til anden zippes en fil og sendes en mail. Måske skal man se en film eller brænde en CD til bilen. Og i sådanne tilfælde er man nærmest ligeglad med, hvad den kan score i 3DMark. En af de ting enhver bemærker er dog hvor lang tid maskinen bruger på at boote. Jeg hev mit lille stopur frem, og målte hvor hurtigt maskinen reagerede på Boot og opstart fra standby. For sammenligningens skyld har jeg også testet på strøm. Det fik jeg følgende målinger ud af:

 

 

Og tiderne er faktisk OK efter min mening. En boot på lige over et minut er altså ikke så langsomt igen. Og med mindre man tager en model med en større CPU, er det den tid det tager. Man kan trods alt heller ikke forvente at denne platform kan trække fra SantaRosa.


Strøm:


Som rosinen i pølseenden, smed jeg lige maskinen på mit elskede Watt-meter, for ligesom at se hvordan det spændte af. Målingen er foretaget over 30 minutter, hvor jeg så har taget henholdsvis højste værdi i load og laveste værdi i idle. Maskinen kørte på høj ydeevne i strømstyringen og skærmen på max i baggrundslys, samt den medfølgende USB-mus tilsluttet. Det fik jeg følgende resultat udaf:

 

Load: 84 Watt

Idle: 66 Watt


Eftersom at maskinen kører på et 7600GO, var mine forventninger til målingen da også indfriet. Det koster når man vil have grafik-ydelse på den bærbare.