Intel Q3 2011 Earnings Call

CPU, Intel d.  20. oktober. 2011, skrevet af Kasseren 0 Kommentarer.  Vist: 1725 gange.

I tirsdags havde Intel kaldt investorer og andre interesserede til et telefonmøde om firmaets aktuelle situation. Heldigvis har investorsiden Seeking Alpha lavet en fin transskription af hvad der blev sagt og spurgt om, så jeg kan videregive de vigtigste oplysninger.

Software
Efter at have været ejet af Intel, i omkring et år, har McAfee netop lanceret deres Deep Defender software, der med DeepSAFE teknologi er i stand til at fange mistænkelig adfærd i processor og hukommelse i real time. Som det kan ses i illustrationen herunder sker det ved at DeepSAFE lægger sig mellem processor og OS.


Ivy Bridge
Intel oplyste at de i dette kvartal var begyndt den endelige produktion af Ivy Bridge, med deres nye 3D transistorer på en 22nm proces. På spørgsmålet om hvornår vi kunne forvente at se Ivy Bridge systemer i butikkerne var Paul S. Otellinis svar ”i foråret”.

Ultrabooks
Over de næste to år forventer Intel at Ultrabooks vil udvikle sig til at inkludere features som berøringsfølsomme skærme, altid tændt funktionalitet(dvale i stedet for sluk), altid på funktionalitet(altid tilsluttet nettet) og ende på en mainstream pris. Konkret blev det nævnt at mens Ultrabooks i år kommer til at koste fra $899 så forventes det at de allerede næste år vil kunne fås fra $699. For at opnå dette har Intel en $300 million Ultrabook fond, der støtter udviklingen af teknologier der gør Ultrabooks billigere, eksempelvis arbejdes der på at lave et lettere og billigere fiberglas kabinet.

Intel Mobiltelefoner
Det blev kort nævnt at Intel forventede at en række producenter ville have mobiltelefoner og tablets, der anvender Intels Medfield processor, i første halvdel af 2012.

Økonomien
På økonomisiden har Intel haft deres mest profitable kvartal nogensinde, med en indtjening på over $14 milliarder. Dette ligger $3 milliarder over samme kvartal sidste år. Af disse $3 milliarder står de nye dele McAfee og Intels Mobile Communications Group for $1,1 milliarder.
Siden starten af året har Intel tjent $40,1 milliarder, $7,9 milliarder mere end på samme tid sidste år, hvilket betyder at de forventer årets resultat at være omkring de $55 milliarder. Lykkedes det vil indtjeningen være steget med 26% i forhold til 2010.

Netbooks
Det eneste sted Intel syntes at lide i dette kvartal er på Atom processorerne. Intel virker dog sikre på at de nok skal vinde markedsandele med deres prisvindende embedded løsninger i fremtiden og at de kun led fordi at der var et lager der skulle tømmes.

Kilde: http://seekingalpha.com/article/300442-intel-s-ceo-discusses-q3-2011-results-earnings-call-transcript