Google sælger Motorola

Smartphone/tablet d.  31. januar. 2014, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 3477 gange.

Google sælger Motorola

I 2012 betalte Google 12,5 mia dollars (ca. 71 mia kr) for Motorola Mobility, der var den del af Motorola der stod for blandt andet produktionen af mobiltelefoner. Den gang troede mange, at dette ville betyde at Google nu ville producere deres egne mobiltelefoner, og ikke kun nøjes med at stå for styresystemet, noget som Apple i mange år har haft success med og som Microsoft med deres køb af Nokia også forsøger sig med. Det bliver der tilsyneladende ikke noget af, for Google har nu valgt at videresælge mobildivisionen af Motorola til Lenovo for 2,9 mia dollars (ca. 16 mia kr). google har vurderet, at de står bedre ved at koncentrere sig om af levere softwaren til smartphones, og fortsætte deres tætte samarbejde med blandt andet Samsung.

Selv om Google nu ikke har deres egen producent af smartphones, beholder de dog en stor del af de patenter, som fulgte med i Motorola-købet i sin tid. Analytikere har spekuleret i, at netop patenterne var den største grund til, at Google i første omgang var interesserede i Motorola Mobility, da Google med disse i baghånden, står bedre rustet i den evindelige rettighedskrig der raser.
 

 

Med købet af Motorola ser det ud til, at lenovo for alvor går ind i kampen mod giganter som Samsung og Apple. På verdensplan er Lenovo faktisk den 4. største producent af smartphones, men deres markedsandel er stadig langt efter de førende. Deres salg er desuden koncentreret på de asiatiske markeder, men det kan være at købet af dette Amerikanske ikon vil ændre balancen mere over mod det amerikanske og europæiske marked. I Danmark ved de færeste at Lenovo også producerer smartphones, men dette ændrer sig nok i år, hvor Lenovo efter planen begynder at sælge deres smartphones her i landet. 

Kilde: Reuters