Flextronics udvider igen...

Diverse d.  17. december. 2002, skrevet af The Boss 0 Kommentarer.  Vist: 729 gange.



PRESSEMEDDELELSE Pandrup, den 17. december 2002

Flextronics udvider igen
På mindre end seks måneder har Flextronics ansat 700 nye medarbejdere og beskæftiger nu i alt 1.700 personer. En af årsagerne til den kraftige fremgang er en kontant satsning på fremstilling af andre produkter end mobiltelefoner, som den nordjyske fabrik hidtil har været mest kendt for.


Stigende ordrer giver øget aktivitet hos nordjyske Flextronics. Et samarbejde med KiSS Technology om produktion af DVD-afspillere betyder, at Flextronics nu for alvor har sat fokus på produktion af andre produkter end mobiltelefoner. Fabrikken har inden for den seneste måned fået en ordre på produktion af minimum 50.000 enheder.



?Vi har en klar strategi om at sprede vores aktiviteter på flere områder. Det gør os mindre sårbare overfor konjunktursvingninger, som påvirker enkelte kunder eller enkelte brancher,? siger Peter Hinrup, administrerende direktør for Flextronics i Danmark.



Flextronics har hidtil næsten været synonymt med Siemens, som længe har været eneste kunde hos den nordjyske fabrik. Men efter en dramatisk nedgang i mobilbranchen for halvandet år siden, hvor Flextronics var nødt til at afskedige 474 personer ? svarende til hver tredje medarbejder - offentliggjorde Flextronics en strategi om at sprede aktiviteterne på flere kunder og flere brancher.



?Vi er inde i en rivende udvikling for øjeblikket. Vi er nu gået i gang med at producere DVD-afspillere for KiSS Technology og det er udtryk for, at den strategiske beslutning har været rigtig og at de store investeringer, vi har foretaget, har båret frugt ? det gælder både udstyr i produktionen og på personalesiden,? siger Peter Hinrup.



KiSS Technology har haft stor succes med sin seneste DVD-afspiller, som kun en måned efter introduktionen på markedet er forudbestilt i mere end 50.000 eksemplarer. DVD-afspilleren er den første i verden, som kan afspille det populære DivX-format, som betyder, at man kan afspille film og video i DVD-kvalitet fra en almindelig cd-skive. Ifølge Peter Wilmar Christensen, adm. direktør for KiSS Technology, har samarbejdet med Flextronics været afgørende for, at produktet er blevet en succes.



?KiSS Technology har et teknologisk forspring i forhold til de øvrige konkurrenter på DVD-markedet. Det forspring har Flextronics været i stand til at hjælpe os med at øge ved at kunne levere og producere produkterne hurtigt. Fra mobilbranchen er Flextronics vant til, at ?time to market? er afgørende,? siger Peter Wilmar Christensen.



Flextronics producerer for øjeblikket produkter fra KiSS på to produktionslinier. Virksomheden er netop nu ved at udvide kapaciteten med endnu en produktionslinie, så Flextronics fra og med februar 2003 øger kapaciteten med ca. 30 procent.





Om Flextronics

Flextronics i Pandrup har 1700 medarbejdere og en årlig omsætning på 3,5 milliarder kroner. Over 90% af produktionen eksporteres. Vores speciale er produktion af mobiltelefoner, DVD-afspillere, TV-kort til PC, Bluetooth headsets og lignende produkter.



Vi er en del af Flextronics International Ltd., der med 95.000 medarbejdere fordelt på mere end 100 fabrikker i 29 lande er verdens største EMS-koncern.



For yderligere oplysninger, kontakt:

Peter Hinrup, adm. direktør

Flextronics International Denmarks A/S

+45 7219 9100

peter.hinrup@dk.flextronics.com

www.flextronics.com