DR BYEN i Ørestaden...

Diverse d.  15. juli. 2004, skrevet af The Boss 0 Kommentarer.  Vist: 1352 gange.

Pressemeddelelser

Farum, den 24. juni 2004

NetDesign er valgt af DR til levering af nyt IP-netværk til DR BYEN i Ørestaden



Aftalen mellem DR og NetDesign er en partnerskabsaftale, som fastlægger rammerne for et tæt samarbejde om fælles mål mellem DR, NetDesign og DR's øvrige leverandører. Aftalen betyder, at NetDesign over de kommende 3 år skal implementere IP-infrastrukturen i den nye DR BYEN i Ørestaden. Kontraktens samlede værdi løber op i et tocifret millionbeløb.

DR BYEN vil, fuldt udbygget i 2006, være hjemsted for ca. 3.000 arbejdspladser samt være det digitale knudepunkt for DR's øvrige lokationer. Fuldt udbygget vil netværket have mere end 10.000 tilslutninger.

Der er fra DR's side lagt stor vægt på en IP-infrastruktur med højest mulig performance og tilgængelighed, således skal der, bortset fra den enkelte brugertilslutning, være fuld redundans overalt i netværket.

IP-netværket understøtter naturligvis både fastopkoblede netværksbrugere (LAN) samt mobile brugere via trådløst netværk (WLAN). På hele IP-netværket er det endvidere muligt at prioritere netværkstrafikken i forskellige kvalitetsklasser (QoS), således at det også er muligt at anvende eksempelvis IP-telefoni.

NetDesign har valgt at anvende udstyr fra Cisco Systems til opgaven, da Cisco er den eneste leverandør, der er i stand til at opfylde NetDesigns og DR's høje krav til såvel skalérbarhed, performance samt oppetid. Det nye IP-netværk leveres med en hidtil uset kapacitet. Det er dimensioneret til at understøtte desktop redigering af både video og lyd.

Jens Grove-Rasmussen, overordnet projektleder i DR, forklarer det således, "DR bygger i øjeblikket et multimediehus i verdensklasse. Al vores produktion og udsendelse er dybt afhængigt af IP-netværket, og derfor har vi valgt at implementere et IP-netværk der også er i verdensklasse".

DR's projektleder, Christian Teglers, uddyber "IP-netværksprojektet skal levere den helt basale og grundlæggende infrastruktur, som er en vigtig forudsætning for en succesfuld implementering af de mange efterfølgende teknologiprojekter i DR BYEN."

Jørgen Kragbøll, direktør i NetDesign, glæder sig til samarbejdet med DR, "For NetDesign er det strategisk vigtigt, at vi nu får erfaringen med opbygningen og implementeringen af Danmarks hidtil største lokalnetværk (LAN) i DR's nye multimediehus. Vi glæder os til samarbejdet med DR og vil medvirke på alle niveauer for at sikre projektets succes"

"For NetDesign er det samtidig endnu et skridt videre i den retning, som virksomheden har bevæget sig i de seneste år, hvor der er lagt mere og mere fokus på at designe, implementere, levere og drive netværks- og IP-telefoni løsninger til selskabets kunder i både den offentlige og private sektor."

DR gik i EU-udbud med projektet i april 2003 og NetDesign har vundet kontrakten i hård konkurrence med seks andre leverandører.

For mere information, kontakt venligst:
Direktør Jørgen Kragbøll, NetDesign A/S, tlf. 25 44 63 06
Salgsdirektør Lars H. Petersen, NetDesign A/S,
tlf. 25 44 63 10

Om NetDesign
NetDesign A/S leverer komplette kommunikations-løsninger, der integrerer IT- og telefonisystemer med henblik på at effektivisere kundernes interne og eksterne forretningsprocesser. NetDesign har siden etableringen i 1988 opbygget viden og erfaring inden for hele fagområdet, og har opnået højeste Cisco kompetencestatus som Cisco Gold Certified Partner, med følgende specialiseringer: IP Communication, VPN Security og Wireless. I 2003 realiserede selskabet en omsætning på 288 mio. kr.

Link: http://www.netdesign.dk/Presse/pressemeddelelser/81_DR.htm