Test: Fourze GM900 Gaming Mouse

Styre-enheder d.  09. juni. 2021, skrevet af neemos 0 Kommentarer.  Vist: 2708 gange.

Korrekturlæser: The Boss
Billed behandling: neemos
Oversættelse: neemos

Pristjek på  499,00
Produkt udlånt af: FOURZE
DK distributør: n/a

Fourze GM900 Gaming Mus


En epidemi er brudt ud og her mener jeg ikke det vi ikke må nævne med navn, men derimod letvægts muse epidemien, alle laver letvægts mus og Danske Fourze kommer her med et bud på deres vision af hvordan sådan en mus skal se ud.Kassens indholdDer plejer ikke at være det store med når man får en mus fra producenten, men Fourze har gjort lidt ekstra ud af denne mus. Der er nemlig mulighed for at både at skifte bagdelen på musen så at sige, Fourze har nemlig givet dig mulighed for at skifte bagcoveret, hvilket giver dig mulighed for at vælge imellem et honeycomb design eller et solidt design.

Oven i det, så er det muligt at skifte knapperne på siderne af musen, eller helt fjerne dem hvis det ønskes, ganske fin lille feature må man sige.


Specifikationer


 

 • Passer til både højre og venstre hånd
   
 • FOURZE RGB
   
 • Sensortype: PixArt 3335
   
 • 40 G maksimal acceleration
   
 • 400 IPS
   
 • Op til 16.000 DPI
   
 • Trådløs
   
 • Forbindelse: Trådløs USB-sender
   
 • Batterilevetid: 25 timer uden RGB, 12 timer med. RGB
   
 • Vægt: 82 g


DesignHelt grundlæggende, så er GM900 musen fra Fourze meget identisk med alle de letvægtsmus som man ser på gaden for tiden. Der er dog lidt småting der skiller den og lidt gør den til den seje dreng i klassen så at sige.

Grund designet er som man kender det fra andre letvægtsmus, det er honeycomb design der er brugt samt krydret med lidt RGB belysning hist og pist, i GM900 tilfælde i bagenden og ved scrollhjulet samt i logoet indbygget i musen.

Men hvor musen her udskiller sig, i hvert fald en del af det, har den kvikke læser allerede opdaget. Musen er nemlig udstyret med knapper på begge sider af musen, hvilket man efterhånden sjældent ser i hvert fald på letvægtsmus. Men ikke nok med knapper på begge sider, så har du mulighed for at skifte bagenden på musen ud, så du får en solid skal på istedet for den med honeycomb designet. Fourze har gjort det ganske nemt at få skiftet rundt, da skallen sidder fast med magneter, så det kræver bare et fast tag for at skifte rundt på dem. Rent vægtmæssig er der ikke den store forskel, og det har mest at sige hvad man personligt synes om.Når skallen er pillet af, så kan man også se en anden lille smart feature de har fået plads til, og det er en dongle plads inde i musen. Vi kender det jo alle sammen, vi har fået en trådløs mus og er til første LAN og inden man er hjemme igen, så er den USB dongle længe væk. Det er en lille feature, men en dejlig overraskelse inde i musen.

Her på billedet har man også mulighed for at se de magneter der holder skallen på plads, små men yderst effektive.Her ses GM900 musen forfra, og må sige den ser sgu godt ud, jeg kan godt lide det udtryk Fourze har formået at få lavet med deres design. Det er næsten som om at musen er en anelse strømlinnet og alle linerne på musen går op i en højere enhed. Ja og så er denne farve til musen nu ganske flot hvis jeg selv skal sige det.GM900 musen fåes i andre farver end lige den vi har modtaget, den kan nemlig fåes i turkis, sort og hvid, så der er lidt for enhver smag må man sige. Personligt savner jeg dog efterhånden nogle lidt mere vovet farver fra producenterne, men det er jo desværre nok fordi der ikke er helt salg nok i en retro orange med brunt scroll hjul.


Dagligt brugJeg er så heldig at jeg får lov til at teste diverse hardware i både et arbejds miljø og gaming miljø, da min tid hovedsageligt bliver brugt her på hardwaretest.dk, og det giver mig et rigtigt fornuftig indblik i om en given mus eller tastatur gør sig godt til den ene eller anden del eller klarer det hele til UG.

Denne mus er ingen undtagelse, og den har været brugt til arbejdet i dagtimerne og til gaming om aftenen, og jeg må da bare sige at det har være en fornøjelse at bruge denne mus til begge dele.

Når det kommer til arbejdsdelen, så det altså en fornøjelse at der ikke er nogen kabler på bordet, da det giver mig lidt mere plads til mit eget rod i form af mobil, kaffe, slikskål eller hvad man nu lige finder på skal være til stede mens man arbejder. 

Musen i den udgave vi har fået den, turkis, er nok ikke første valget for mange hvis det er en mus man skal have med ind på arbejdet, men jeg er personligt utroligt glad for farven som både er strålende og afdæmpet i samme pakke. Fourze har nemlig lavet overflade lidt rug og mat, og det giver et rigtig afdæmpet udtryk selvom det er en pang farve de har udstyret musen med.Formen på musen sørger for at der er en god ergonomi, som gør jeg ikke har oplevet nogen problemer, heller ikke ved længere sessioner af hverken arbejde eller gaming. 

Som jeg skrev tidligere, så kan side knapperne skiftes ud til nogen der er markant fladere og følger selve musens form, det er dog lidt en gimmick i mine øjne, da det er tæt på umuligt konsekvent at få knapperne til at reagerer, da man faktisk skal trykke ganske hårdt. Så det er ikke rigtigt noget jeg har kunne bruge til hverken arbejde eller gaming, men det giver da et flotte æstetisk look end de knapper der sidder på fra start.En trådløs mus til gaming ved jeg der er mange af jer derude der tænker, mon det nu også går, man siger jo at alt til gaming skal være have en tråd i røven. Men det var i gamle dage, du vil ingen forsinkelse opleve med GM900 musen fra Fourze. 

Faktisk vil du opleve en kanon smooth oplevelse når du bevæger dig rundt i de forskellige spil verdener, da GM900 musen er udstyret med den anerkendte PixArt 3335 sensor. Det er en sensor som giver dig topydelse, og for at omsætte det til et sprog alle kan være med på, så er der ingen udfald når du bevæger musen rundt, og den registrer alt du gør.

Men hvad så med batteriet, skal jeg så skifte det i tid og utide? Nej heldigvis ikke, da du bare sætter den til at oplade via det medfølgende USB-C kabel. Derefter holder den strøm i 25 timer hvis du slukker for RGB´en (som om) og selv med RGB belysningen tændt, så holder den strøm i 12 timer, hvilket skulle være nok til både arbejde og gaming eller en hel dags "arbejde" om man vil.

Musen er utrolig præcis i sine bevægelser og jeg oplevede ingen problemer under testen, hverken med udfald i forbindelse eller batteri, det hele har bare kørt på skinner.Der er selvfølgelig også en software med til musen, hvor du har mulighed for at skifte funktion på knapperne, ændre farve i belysningen, ændre DPI og polling rate (hvor hurtigt musen opdaterer sin position). Softwaren fra Fourze er nem og overskuelig, og gør det ganske nemt at ændre på de ting man måtte have lyst til.

Hele softwaren er ganske intuitiv at bruge og du har et godt overblik lige så snart du kommer ind i softwaren. Det hele foregår næsten på børnehave niveau, men alle skal kunne bruge softwaren, og det er dejligt at man fra Fourzes side har gjort det så nemt at selv de unge kan være med uden nødvendigvis at kunne forstå hvad der står i teksten.Konklusion


GM900 musen fra Fourze er uden tvivl den bedste mus jeg indtil videre har prøvet fra det Danske firma. Jeg må sige at de virkelig har rykket sig i forhold til de første produkter og så til nu hvor de kommer med et produkt der uden tvivl kan hamle op med det helt store spillere på markedet.

Faktisk overgår de mange med de små spidsfindigheder de har fundet på, hvor man kan skifte sideknapperne og sætte ny "bagdel" på musen. Det eneste de mangler er at få lavet 3D print tegninger klar så man kan printe sin egen bagende med logo eller gamer navn på.

Kvaliteten på musen er rigtig god, og musen lader ikke til på nogen måder at være skrøbelig. 

Den klarer sig rigtig godt i det daglige, om det er arbejde eller gaming gør ingen forskel, GM900 musen klarer det hele uden problemer. Honeycomb designet er i min optik med til at holde din hånd lidt kølig, og specielt i de kommende sommer måneder tænker jeg det være en fordel at være på en mus af denne slags.

Der er dog også en anelse malurt i bægret, der er nemlig et par små ting der har sneget sig ind som jeg synes Fourze kunne gøre bedre. Mouseskates´ne kunne være i bedre kvalitet, optisk ser det næsten ud som om de buler lidt, dog er det ikke noget man på nogen måde kan mærke, men om det så har en effekt på længere sigt er lidt svært at sige.

Og så er der de aftaglige sideknapper, de er super flotte rent designmæssigt men fungerer bare ikke helt for denne tester, det er simpelthen for svært at aktivere tasten med de "flade" knapper monteret.

Positivt

 • God kvalitet
   
 • Flot design
   
 • Mulighed for flere farver
   
 • Udskiftelige dele
   
 • God ydelse
   
 • Flot RGB belysning


Knap så positivt

 • Længere batteri tid kunne godt ønskes
   
 • Sideknapperne
   
 • Mouseskates kunne være i bedre kvalitet

 

 


 

Test: Fourze GM900 Gaming Mouse
Design - Layout5
Software - BIOS3
Pris3
Samlet73%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary

 

The GM900 mouse from Fourze is without a doubt the best mouse I have tried so far from the Danish company. I have to say that they have really moved in relation to the first products and  to now where they are out with a product that without a doubt can match the really big players in the market.

In fact, they surpass many of the players in the market with the little intricacies they have come up with, where you can change the side buttons and put a new "backplate" on the mouse. The only thing they need is to get 3D print drawings ready so you can print your own backplate with a logo or gamer name on it.

The quality of the mouse is really good and the mouse does not seem to be fragile in any way. It performs really well in daily life, whether it is work or gaming makes no difference, the GM900 mouse handles it all without any problems.

The Honeycomb design, in my view, helps to keep your hand a little cool, and especially in the coming summer months, I think it will be an advantage.

However, there is also a bit of wormwood in the cup, as there are a few small things that have crept in that I think Fourze could do better. The mouseskates could be in better quality, optically it almost looks like they bulge a little, however, it is not something you can feel in any way, but whether it has an effect in the long run is a little hard to say. And then there are the detachable side buttons, they are super nice in terms of design but just do not work completely for this tester, it is simply too difficult to activate the key with the "flat" buttons fitted.