Test: Corsair K 65 RGB MINI Keyboard

Styre-enheder d.  31. maj. 2021, skrevet af BPM 0 Kommentarer.  Vist: 1786 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: BPM
Oversættelse: donto

Pristjek på Pricerunner 949,00
Produkt udlånt af: Corsair
DK distributør: Proshop.dk

Corsair K65 RGB MINI Keyboard

  

K65 mini er Corsairs mindste tastatur i K serie. Der er kun 60% tilbage af tastaturet, resten har de fjernet - dog ikke RGBen, den skal vi ikke snydes for.

 

Kassens indhold

  

Vi kan lige starte med at kigge på kassens bagside, for der står en god del information, blandt andet en af de vigtigste for nogen, for dette tastatur er nemlig udstyret med Cherry Red MX keys. Det kan også købes med Cherry MX Speed Silver. 

Det kommer godt beskyttet i den lille kasse. 

Med i kassen er også en manual, tilslutningskabel, ekstra keycaps og en mellemrums tast, plus et stykke værktøj til at tage keycapsne af med.

 

Specifikationer

 

Specifikationerne har jeg lånt inde fra Corsairs egen hjemmeside. 

 

Design

  

Der er ikke meget tastatur at tage fat i, men det virker godt bygget og ligner mange af de andre tastaturer fra Corsairs K-serie. Det er bare en hel del mindre. 

USB kablet som er USB-A til USB-C, er aftageligt og det er måske ved transport at der er tænkt at det giver ok mening at kunne tage det af. Det betyder så også bare det kan blive væk, men udover det så er det er ganske lækkert USB kabel. 

Der er en ganske høj profil på K65 Mini, men det er faktisk ikke så slemt som det ser ud.  

Stort set alle taster har en ekstra funktion, som kan bruges hvis man også holder FN tasten nede. Så selvom det er et tastatur med mindre antal taster så er der næsten alle funktioner stadigvæk. Det kræver bare man bruger 2 taster i stedet for 1.  

Under tastaturet kan vi se der ikke er nogle fødder som kan slåes ud, ligesom på så mange andre tastaturer, så det bliver højere. Men i hvert hjørne er der dog monteret nogle gode gummi fødder som gør at det står ganske fast ved brug. 

Sætter man K65 Mini op ved siden af et Razer Black Widow Chroma V2, kan man godt se at Corsair har haft den store kniv fremme. 

Det er muligt at skifte alle keycaps og under dem finder vi Cherry Red MX switches.

 

Brug / Test

  

Man skal i starten lige vende sig til at tastaturet ikke er så stort, især hvis man er vant til at bruge numpad en del. Så skal man finde en anden rutine, men det går ret hurtigt, fordi selvom tastaturet kun er 60% størrelse af et normalt tastatur, så er alle tasterne i normal størrelse, så derfor føltes det ikke meget anderledes end mange andre tastaturer. K65 Mini er i denne udgave udstyret med Cherry MX Red taster og det har en rigtig god og ganske behagelig følelse under brug. De aktiveres let og larmer ikke ved brug.
Jeg må sige at jeg havde en del besvær med at finde en god rytme ved at skrive på det, men jeg tror ikke det havde noget med størrelsen at gøre, for den passede mig egentlig udmærket. Det har mere noget at gøre med den type taster der er i, for Cherry MX Red reagerer hurtigt og der skal ikke trykkes meget på tasten før at der bliver skrevet noget. Jeg er vant til nogen som er lidt mere faste og har lidt mere modstand, men tasterne ligger godt for hænderne og man finder hurtigt en god rytme når man skal skrive på det.

Nu er det jo nok mest tænkt som et gaming tastatur, så vi skal da også lige igennem lidt spil. Der blev skudt nogle fjender i Call of Duty og jeg må sige at det var en stor fornøjelse at bruge. Modsat når jeg skulle skrive så sad alt hvor det skulle og jeg lavede ingen taste fejl, det reagerede lyn hurtigt og tasterne sad hvor de skulle. Her kommer det hurtige Cherry MX Red virkelig til sin ret. Og jeg syntes at mærke at det er i spil at disse taster for mig giver mest mening. Spiller man World of Warcraft, League of Legends/Dota eller StarCraft 2 hvor man gerne på ganske kort tid skal have mange taste tryk ind, så vil disse taster give rigtig god mening, da de reagere så hurtigt og nemt.

Af et mekanisk tastatur at være så er der ikke meget mekanisk klik over det. Det har følelsen af at det er mekanisk men den velkendte klik lyd har man ikke. Dette er noget som nogen enten vil elske det for, eller andre vil tænke det skal da klikke, ellers føles det ikke rigtigt. Det er en smagssag og jeg troede selv jeg ville savne klik lyden mere, men efter kort tid tænkte jeg faktisk ikke videre over det. 

Softwaremæssigt skal vi lige forbi iCUE, som er Corsairs program til at styre en hel del af deres enheder. Med iCUE kan man lave sine egen opsætning, i hvad tastaturet skal kunne, i forskellige sammenhæng, plus justere hvor hurtigt det skal reagere ved taste tryk, og man kan lave sine egne makro indstillinger. For nogen vil dette være ganske nemt, for andre skal man lige give sig tid til at læse den lille guide der vises i programmet, for det kan en hel del. I iCUE kan man også styre alt hvad der hedder RGB, som er understøttet af iCUE softwaren. Så ikke nok med man kan sætte sit tastatur op til at lyse som man vil have det, man kan også styre RGBen i mus, headset og blæsere i kabinettet med programmet, så længe de bliver understøttet af iCUE softwaren. Så har man flere ting, så kan man lave sit helt eget lille lysshow.

 

Konklusion

  

 

Corsair K65 Mini er et lille velbygget tastatur. Det føltes solidt og virker som om det kan tåle lidt tæsk i kampens hede. Det kan købes med 2 forskellige slags taster: Cherry MX Red, som vi har haft igennem eller Cherry MX Speed Silver. Det er ikke et tastatur som jeg ville bruge at skrive på, det er det på en eller anden måde for småt til, selvom tasterne er normal størrelse. Det har nok også noget at gøre med de Cherry MX Red taster, de er simpelthen for følsomme. Men til spil derimod, der kommer tasterne til sin ret og det hele fungere bare super godt, og man får ikke lavet nogle klodsede tastefejl, da det hele sidder som det skal. Cherry MX Red tasterne registrere trykkende rigtig fint og hurtigt under spil.
K65 Mini er i min optik heller ikke det oplagte tastatur at have stående i sit faste setup, for nogen jo, men jeg ville simpelthen mangle de sidste taster. Men med den størrelse det har, er det et genialt tastatur at have liggende, som man kan tage med til Lan party. Et fuldt ud gamer tastatur i mini format, lige til at ligge i rygsækken sammen med musen, det er der at jeg syntes K65 Mini giver mening.

 

Positivt

  • God bygge kvalitet
  • Gode lette taster
  • Flot RGB effekt
  • Størrelsen men med almindelig størrelse taster

 

Negativt

  • For nogen vil det være for småt
  • Lidt dyrt

 

 

Test: Corsair K 65 RGB MINI Keyboard
Innovation / Teknologi4
Bundle - Tilbehør4
Design - Layout5
Software - BIOS4
Ydelse4
Pris4
Samlet83%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary

The Corsair K65 Mini is a small, well-built keyboard. It feels solid and seems like it can withstand a little beating in the heat of battle. It can be purchased with 2 different kinds of keys: Cherry MX Red, which we tested, or Cherry MX Speed ??Silver. It's not a keyboard I would use to write on, it's somehow too small for that, even though the keys are normal size. It probably also has something to do with the Cherry MX Red keys, they are simply too sensitive. But for games on the other hand, the keys come into their own and everything just works super well, and you don't get to make any clumsy typing mistakes, as everything is as it should be. The Cherry MX Red keys register presses very nicely and quickly during games.

In my opinion the K65 Mini is not the obvious keyboard to have standing in your permanent setup, for some, of course, but I would simply miss the missing keys. But with the size it has, it is an ingenious keyboard to have lying around that you can take to Lan parties. A fully gamer keyboard in mini format, just to lie in the backpack with the mouse, it's there that I thought the K65 Mini makes sense.

Positive

Good build quality

Good light keys

Great RGB effect

The size but with regular size keys

 

 

Negative

For some, it will be too small

A little expensive