Test: MSI GM41 Lightweight Wireless Gaming Mouse

Styre-enheder d.  20. maj. 2021, skrevet af BPM 0 Kommentarer.  Vist: 2120 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: BPM
Oversættelse: BPM

Pristjek på  0,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: Proshop.dk

MSI GM41 Lightweight Wireless Gaming Mouse

  

MSI har opdateret deres GM41, så den nu har smidt snoren og er blevet trådløs. Lad os se om det holder i praksis.

 

Specifikationer

  

På bagsiden af kassen finder vi de ting som MSI gerne vil fremhæve om produktet plus alle specifikationer.

 

Kassens Indhold

  

MSI har pakket den fint ind, for inde i den yderste æske, finder vi en anden kraftigere æske. 

Og inde i den sorte æske, finder vi musen og tilbehøret pakket godt og sikkert ind, i et tykt lag indpaknings skum.

 

Tilbehør / Design

  

MSI har gjort noget ud af det. USB kablet føltes som en god kraftig kvalitet, og så det dejligt at se det er sleeved.  

Docken til musen føltes meget let, men den står faktisk fint fast, grundet den store gummi fod, som dækker næsten hele bunden. Det er også her senderen til musen sidder fra fabrikken af. Hvis man ikke vil have den sidder der eller bare skal bruge musen et andet sted og ikke gider at have docken med, så kan man nøjes med at tage senderen og musen med, og lade docken bliver hjemme. Docken bruges kun til at lade musen op med. 

Ganske simpel opbygning. 3 knapper på toppen og et hjul og selvfølgelig RGB i logoet. Musen føltes noget glat, måske en ulempe. 

På venstre side af musen er der 2 knapper til, og her har vi også lidt overflade med lidt greb i, det samme findes på højre side af musen. 

Der er rigeligt af pads under musen, hele 6 stk er der blevet plads til. Det er også her vi finder knappen til at ændre DPI på musen med, og tænd/sluk knappen, og de to modtagere som passer til opladeren. I indhakket mellem de to forreste track pads er det muligt at indsætte USB stikket, hvis man ikke lige har fået ladet den op, og er ved at løbe tør, er det en rar mulighed at have så man kan fortsætte brugen af musen. 

Når musen er sat på docken, bliver den holdt let fast med magnet. Den er kun lige holdt fast, så den bliver på det rigtige sted, mens den bliver ladt op. Det gør at den nemt falder af ved et puf, men også at man ikke behøver at være bange for når man tager den af, at docken følger med op, men at den faktisk bliver stående på bordet.

 

Software

 


 
 

MSI har en software der hedder Dragon Center og inde i den, kan du justere indstillinger for musen, blandet andet RGBen som hedder Mystic Light i MSI sprog. 

Det er også i Dragon Center appen man ændre indstillinger for knapperne og sensoren, batteri status for musen er desværre også gemt helt herinde og det er ikke altid at den vil vise hvor mange procent der er tilbage. Så skal man tænde og slukke musen for at få den oplysning.

Man skal lige være opmærksom på at Dragon Center fylder en del. Næsten 500 MB fylder appen, og det er alligevel en slat for et program som egentlig bare gør det nemmere at styre RGB og justere indstillingerne på sin mus med mere. Bevares det har også en funktion der hedder True Color, hvor man i programmet kan ændre skærmens opsætning i lys, men det er bare et overlay og der findes bedre programmer til dette. For mig at se er det en ligegyldig feature som egentlig ikke har noget med resten af softwaren at gøre.

 

Dagligt Brug

  

Jeg har haft fornøjelsen af at prøve en del forskellige mus efterhånden, og til dagligt brug lige ud af kassen er det en ganske fin mus. Man kan skifte imellem de 5 forud indstillede DPI indstillinger, og sikkert finde en som passer til ens bruger behov. Det samme kan man med RGBen, så man kan finde det lys man vil have eller bare slukke for det. Og ved almindeligt brug skulle batteriet holde op til 200 timer, ved det som MSI kalder intens gaming er der 80+ timers batteri levetid, hvilket vel må indikere at der i hvert fald er til minimum 80 timers brug hvis man konstant gamer løs. Den løser fint opgaven som mus ved dagligt brug og jeg oplevede ikke den mistede forbindelse på noget tidspunkt, men træerne vokser ikke ind i himlen og jeg oplevede ved små bevægelser, at den ikke altid lige fanger dem med det samme, det kan være irriterende ved opgaver hvor man skal redigere småting. Men kom jeg ledningen i oplevede jeg ikke dette problem. Det må være fordi sensoren skal opdage man bevæger musen, før den sender et signal. Dette er ikke noget man vil bide mærke i ved normalt brug.

Ved gaming fungere musen ganske fint. Den reagere som man forventer og man kan sagtens give den los uden at være bekymret for om signalet kommer igennem. Det er ikke som trådløse mus engang var, fuld gas i Call of Duty Warzone og jeg havde ingen problemer med indput fra den. Den største anke jeg havde ved den, var selve overfladen af musen, jeg syntes jeg skal holde lidt mere fast i den da den har en meget glat overflade og kun har siderne med lidt modstand at holde ved. Det gjorde at jeg fik ondt i hånden ved brug ved længere tids gaming, her taler vi maks et par timer, dette er måske bare mig men jeg syntes at musen mangler en mere ru overflade så man kan mærke man har ved musen og at den ikke glider i hånden på en.

 

Konklusion

  

MSI har med GM41 Lightweight Wireless fået skruet en ganske fornuftig mus sammen. Den er som navnet antyder ganske let kun 74 gram, det er ikke meget når man tænker på der også er et batteri som kan holde op til 200 timer. Det er en god allround mus, den kan lidt af det hele, både til hverdagsbrug men så sandelig også gaming. Den reagere hurtigt nok til at gaming ikke er noget problem, personligt er jeg mere til en mus med snor i, og det kan jo også lade sig gøre, men når det er sagt så syntes jeg faktisk at den gør sig ganske udemærket. Dog syntes jeg at de godt kunne have gjort noget mere ud af grebet på den, for den er for mig i hvert fald meget glat at holde på og jeg føler at jeg bliver nød til at holde mere fast i den, og derved får jeg ondt i hånden af at bruge den i længere tid af gangen. Det skal lige siges at dette oplevede jeg kun ved gaming, da jeg åbenbart holder mere fast i musen når jeg gamer end når jeg bruger den til almindeligt brug.
Er man på udkig efter en trådløs gamer mus, så syntes jeg man skal kigge på GM41 Lightwieght Wireless. Den gør sig godt og bliver man træt af det trådløse sætter man bare kablet i og gamer videre.

 

Positivt

 • Lang batteri levetid
 • Pænt design
 • Godt at se man stadig kan bruge den kablet
 • Fint afdæmpet RGB
 • God løsning med dock

 

Negativt

 • Lidt for glat overflade
 • Er ved små bevægelser lidt hakkende
 • Dragon Center, skal dog ikke installeres for at bruge musen.

 

 

 

UK conclusion.

With the GM41 Lightweight Wireless, MSI has put together a perfectly sensible mouse. It is as the name suggests quite easily only 74 grams, it is not much when you consider there is also a battery which can last up to 200 hours. It's a good all-round mouse, it can do a bit of everything, both for everyday use but certainly also gaming. It reacts quickly enough that gaming is no problem, personally I am more into a mouse with a leash in it, and that can also be done, but having said that I actually think it makes itself quite excellent. However, I thought they could have done something more out of the grip on it, because for me it is at least very slippery to hold on to and I feel that I have to hold on to it more, and thereby I get a sore hand from using it for longer periods of time. It should just be said that this I experienced only by gaming, since I evidently stick more to the mouse when I game, than when I use it for general use.
If you are looking for a wireless gamer mouse, then I think one should look at the GM41 Lightwieght Wireless. It does well and if you get tired of the wireless you just plug in the cable and then game on.

Positive

 • Long battery life
 • Nice design
 • Good to see you can still use the cable
 • Finely subdued RGB
 • Good solution with dock

negatively

 • A little too smooth surface
 • Is by small movements a little choppy
 • Dragon Center, however, does not need to be installed to use the mouse.

 

 

Test: MSI GM41 Lightweight Wireless Gaming Mouse
Innovation / Teknologi4
Bundle - Tilbehør4
Design - Layout3
Software - BIOS2
Ydelse4
Samlet68%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here