Test: Intenso 2½" WiFi Harddisk

Netværk d.  23. maj. 2013, skrevet af Polarfar 6 Kommentarer.  Vist: 15263 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Polarfar
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 632,00
Produkt udlånt af: Intenso.de
DK distributør: DCS

Test


En af de ting jeg eferlyste da jeg testede Buffalos Wi-Fi harddisk, var muligheden for at tilgå den trådløst fra en PC. Det råder Intenso bod på, og faktisk er det meningen at du bruger din PC og en browser til at lave grundopsætningen. Default brugernavn og password finder du i manualen - Admin/00000. Default password til Wi-Fi delen er intenso1. Derfra er det rimeligt selvforklarende.

 


Du vælger om du vil bruge Wi-Fi eller have adgang via kabel. Den kan desværre ikke begge dele på en gang. Vær også opmærksom på at selv om Wi-Fi forbindelsen er WPA/WPA2 krypteret så er der fri adgang til alle filer via USB 3.0 porten. Der er ikke mulighed for at kryptere disken.
 


 


Til gengæld kan den selv detektere dit trådløse hjemmenetværk, og koble sig på når den er sat op med kode osv. Det gør det supernemt at overføre filer fra Intensoen til din PC eller filserver. barer tænd og vent et par sekunder til netværkslampen lyser, så er den klar.

Du kan også koble dig på Intenso diskens indbyggede trådløse netværk, og bruge den som bridge til at gå på internettet.

For at få adgang til disken fra din smartphone skal du installere en App. M2emory 2 Move app'en er lavet både til Android og IOS. Apples enheder har dog den begrænsning at de ikke kan skrive til disken - men det er noget Apple har valgt for dig.

 

 

Første gang du åbner app'en beder den om password, det er de 00000 fra før hvis ikke du har ændret det. Herefter har du adgang til disken, og naturligvis også de filer du har på telefonen. Her er det en HTC One S der er anvendt.

 


Hvis jeg eksempelvis ønsker at overføre de screenshots jeg har taget på telefonen til denne artikel til Intenso disken, så markerer jeg bare filerne og trykker på Upload. Nu kan jeg vælge hvilken disk (hvis du har flere) og hvilken mappe du vil lægge filerne i, eller oprette en ny hvis du ønsker.

 


Nemt og enkelt i brug, og hastigheden er god. Bruger du disken i USB 3.0 tilstand ligger vi på 70-80 MB/s i overførsel, ganske som de fleste andre produkter af denne type. Hastigheden på det trådløse net afhænger til enhver tid af afstanden til disken/router. Jeg kunne fint streame en divX film på 10 meters afstand med en væg imellem telefon og disk. Hastigheden på ethernet sættes af den indbyggede 10/100 mbit controller, så her har du maks 12 MB/s. (der er ca. gange 8 forskel på megabit og megabyte ! ) Fordelen ved at bruge ethernetkablet er at du får en stabil hastighed, og så kan du strømføde disken med USB kablet samtidig via strømforsyningen. Du skal som nævnt blot ændre tilstanden fra Wi-Fi til Wired i opsætningen, og den skifter ikke selv automatisk tilbage til Wi-Fi hvis du piller ethernetkablet af.

I daglig brug har jeg ikke oplevet problemer, og det er ret cool at kunne have disken med sig som trådløst tranportabelt lager til sin telefon og PC, og så kunne koble den direkte på hjemmenetværket blot ved at tænde for den når man kommer hjem, når filerne skal overføres eller synkroniseres.

Springer
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-05-2013 10:14:05
Svar/Indlæg:
765/28
En lidt kort test,- jeg savner blandt andet lidt om hvordan den fungerer når der ikke er noget trådløst netværk i nærheden.

Jeg tænker på at man tager boksen med på ferie og lige skal se en film.

Hvordan er understøttelsen af store filer på en iPad?

Reel Batteri levetid?


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Springer d. 23-05-2013 10:15:39.


Polarfar
 
Senior Skribent
Tilføjet:
23-05-2013 11:04:43
Svar/Indlæg:
2309/846
Når der ikke er trådløst i nærheden bruger du det netværk der er indbygget i enheden - den har sit eget.

Understøttelsen af store filer på iPad begrænses af IOS. Ikke af hvilken disk du bruger. Jeg ejer ikke en iPad, men min kones iPhone 4S vil ikke lege med filer over trådløst netværk der er større end 350MB.

Reel batterilevetid vil afhænge af brugen.

/Polarfar


speed
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-05-2013 13:13:58
Svar/Indlæg:
786/83
Er det noget generelt for IOS - at den har problemer med at håndtere store filer?

Jeg tænkte også først, at det var en super dims til ferien. Så undgår jeg nemlig, at skulle lægge film over på iPad'en via iTunes og derved og være tvunget til at konvertere filformat osv., osv...


Humlee
 
Superbruger
Tilføjet:
24-05-2013 11:21:27
Svar/Indlæg:
41/2
#3 du skal højst sandsynligt stadig konverterer til et "apple godkendt" format for at kunne afspille filmene på ipadden.

Jeg ville også gerne selv have sådan en dims, men hvordan fungerer den som itunes-server?


dean0113
 
Ny Bruger
Tilføjet:
19-11-2013 16:42:23
Svar/Indlæg:
7/0
jeg vil gerne teste den kan det lade sig gøre


187man
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-11-2013 20:23:32
Svar/Indlæg:
3340/386
Den er ikke megwt værd hvis man taber den mens den er i drift.