Test: Point Of View GeForce 6800GS

Grafikkort, NVIDIA  d.  21. november. 2005, skrevet af B@NG 0 Kommentarer.  Vist: 13235 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://www.pointofview-online.com/index2.php
Produktet distribueres i DK af: www.midtdata.dk
Link til producentens website: http://www.pointofview-online.com/index2.php

Point Of View GeForce 6800 GS

Introduktion




Kært barn har mange navne. Ligesom man troede at man kunne holde styr på de kort, som de to store grafik producenter ATi og nVidia producerer, ender det med en overflod af grafikkort. Vi ser lige nu at 800-serien fra ATi får flere og flere navne, ligesom det samme sker på nVidia fronten med 6800-serien. Er det så godt eller skidt?
Det er skidt, for det er en kamp at finde de gode kort frem for de dårlige. Det er selvfølgelig godt for sælgeren, som sælger et godt (dyrt) kort til en uvidende køber. Men det er sikkert ikke det, det hele drejer sig om her. Det er mid-end markedet! Altså, både ATi og nVidia vil have markedet for dem som ikke vil betale 4.000,- for et nyt grafikkort, men "kun" 1.500,- til 2.000,-
Når et godt grafikkort har haft en passende succes, så skal der en efterfølger til i en fart og denne gang er det så blevet til et GS kort.



Det skal blive spændende at se hvilket af de nye ATi kort dette kort kan matche og ikke mindst hvilket nVidia kort det træde over tæerne. Umiddelbart ser det ud til at matche 6800GT ganske godt, men det vil testen vise. Det mest interessante er, om kortet allerede nu vil pille ATi's X1600 kort ned, for så sidder nVidia med alle trumf-kortene på hånden.

nVidia har med sit 7800GTX sat sig på toppen og ATi har knapt rejst sig fra støvet før nVidia's 7800 GTX Extreme kort er i butikkerne. Så high-end markedet er allerede sat fast, men kan nVidia klare sig på mid-end markedet også? Det vil testen her forhåbentligt kaste lidt lys over.

Et forhåndsindtryk vil være, at dette kort overgår 6800GT, matcher 6800Ultra (som jo er noget dyrere) og slår både X1300 og X1600XT. Så lad os komme i gang!