Test: MSI Megaplayer 511

Lyd d.  25. december. 2005, skrevet af @ngler 0 Kommentarer.  Vist: 4928 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.msi.com.tw
Produktet distribueres i DK af: www.interdata.dk
Link til producentens website: www.msi.com.tw

MSI MEGA STICK 511


MSI har sendt os denne MP3 afspiller med plads til hele 1GB. 511 er ikke ligefrem deres topserie, men man når langt med god lyd som MSI før har vist de kan mestre. Spørgsmålet er om god lyd og masser af plads er nok til at få testeren til at juble....

Pakken





  • MSI 511
  • Øretelefoner / bærerem
  • USB kabel
  • Quickguide
  • Driver CD
  • AAA batteri




    Specifikationer



  • Radiofunktion muligt, men ikke i den testet enhed
  • Hukommelse: op til 1Gb
  • Output: 2x30mW MSI 511 , øretelefoner 2x10mW
  • I/O: Stereo Audio- out, 3,5mm, Mono MIC - in (indbygget), Line-in, 3,5mm , USB (møder 2.0 specifikationerne)
  • Lydformater: MP3, WMA, WAV (optag)
  • Optagefunktion: MIC eller Line IN i WAV
  • Displaystørrelse: 29,5 x 11mm (96 x 25 pixels)
  • Firmware opgraderbar
  • EQ modes: Normal/Rock/Jazz/Classical/POP
  • Frekvens: 20-20K Hz
  • SNR : >95dB
  • Vægt: 29 gram uden batteri
  • Størrelse95,7 (Bredde) x 31(Dybde) x 18,9(Højde) mm




    Software og Design



    Den medfølgende software til MSI 511 er MSIs eget Screen Edit og deres firmware opdateringsprogram.



    Screen Edit er nemt at bruger og det er da lidt blæret med eget startup logo.



    Firmwareopdateringssoftwaren virker efter hensigten. Efter opgraderingen kom der en "playlist" funktion frem.



    Design
    Designet på MSI 511 er langt fra revolutionerende, dog uden det nødvendigvis er en dårlig ting. Det betyder omvendt også at 511 ligner alle de andre mp3afspillere, hvor udgangspunktet har været en usbstick. Det betyder omvendt også at man ikke skal have fat i kabler som af mystiske årsager er væk når man skal have lidt nyt musik med på vejen. At den kappe der beskytter usbstikket så er slagsen der er dømt til at blive væk er ret uheldigt. Her burde MSI sat feks en gummirem på. Ellers er designet som en dr2 temaaften om varmepumper ... Mere en ualmindelig kedeligt i perioder over 2,34 sekunder. Der skal mere en den lidt kedelige sølvgrå farve for at 511 skal blive husket for dets design.



    På oversiden er der en stor gummiknap som fungerer som tænd/sluk/pause. Ved siden af den finder man displayet. På den end side er der ikke mindre end én knap, nemlig hold knappen. På den anden side finder man et lille hjul som bruges til menuen og til frem/tilbage. Eller er der en knap til optag og en til ab funktionen. Ab funktionen er bare at man kan sætte mærke i et stykke af lydfilen som den så gentager.



    På samme side er der også den obligatoriske volumeknap. Yderst sidder mikrofonen til diktafonen. I enden er der en hætten som skjuler usbstikket. I den anden ende er der lidt af en overraskelse , nemlig to minijackstik. Det ene til øretelefonerne er ikke nogen overraskelse. Den anden er lidt mere eksotisk, nemlig en "line in". Måske ikke noget vi ikke har set før, men helt klart en fordel hvis man vil optage fra en amen enhed eller sætte en mikrofon til.



    Selve displayet er ikke specielt stort, men der er næsten hvad der er brug for , som informationer om: hold, afspille status , volume , ab afspilning, repeat, eq , batteri og selvfølgelig filnavnet. Sådanne ting som spilletid mangler dog. Desuden burde volume også være med tal og ikke kun fire streger, da det giver en ret unøjagtig indstilling.



    Menuen på 511 byder ikke ligefrem på overraskelser. Sjovt nok står der på manualen "more functions, more fun!".



    Så må det kunne konkluderes at 511 ikke ligefrem får nogen til at trille rundt på gulvet af grin. Da der er plads til hele 1GB data, så må man jo formode at der er et velovervejet filsystem, så man kan scrolle rundt og vælge sange, random indenfor biblioteker etc. MSIs lidt svage bud er en Playlist funktion. Ideen er ikke helt slem, da man kan vælge hvilke biblioteker man vil spille og hvilke man ikke vil. Desværre kan man ikke vælge filen direkte som f.eks. iRiver IFP-180TC som vi også har testet her på Hardware-test.



    Equalizer (EQ) indstillingerne var: normal, rock (mere diskant og bass), Jazz (mere blød), classic (mindre skarp end jazz) og så Pop der hæver mellemtonen. Det var så det. Ingen mulighed for at lave sin egen indstilling, hvilket der burde være. Ellers er der de sædvanlige muligheder for repeat og shuffle, hvilket desværre var inde i menuen og ikke kunne vælges direkte ved at f.eks. holde en tast nede.
    Da MSI Megaplayer 511 kan optage enten via LineIN eller den indbyggede mikrofon, kunne man også sætte frekvensen på optagelsen. Intervallerne manglede ikke noget, da de gik fra 8K-48K Hz.



    De kombineret øretelefoner og bærerem virker i praksis rimeligt godt. Lyden er god, men pasformen var ikke helt super.