Test: Digitale produkter til hjemmet

Messer d.  15. marts. 2006, skrevet af epi^zepto 0 Kommentarer.  Vist: 5980 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: CeBIT
DK distributør: CeBIT

På CeBIT fandt jeg en en mindre bunke pressemateriale som jeg naturligvis har læst igennem. De fleste produkter henvender sig til det digitale hjem. Her er altså tale om projektorer, LCD TV, TV kort og musikafspillere.

TerraTec
TerraTec kommer med tre nye digitale TV-kort:

  • Cinergy HT express, hvilket er et hybrid TV kort til den nye Express standard.
  • Cinergy 800e PVR, ekstern TV-tuner boks
  • Cinergy 800i PVR, internt TV-tuner kort

    Cinergy HT express er et kort til bærbare computere og kommer fuldt pakket med infrarød fjernbetjening, MPEG2 understøttelse, teksttv, DVB-T tuner og DVB-T antenne.

    Kortet kan afspille signaler både i digital og analog format. Prisen bliver ca. 1250,- og kortet forventes i handel i april måned.

    Kortet understøtter digital optagelse direkte til DVD-kvalitet (MPEG2) og man kan ligeledes tilslutte en DVD-afspiller direkte til HT express kortet for afspilning gennem en composite eller S-video tilslutning.

    Cinergy 800e og 800i er henholdsvis ekstern og intern - alt video kompression sker i selve kortet. Så det snupper altså ikke kræfter fra CPU'en. Den eksterne enhed tilsluttes via USB og på begge kort skal den tilhørende software installeres.
    Begge kort kan optage direkte til harddisken i DVD-kvalitet (MPEG2) ved tryk på en enkelt knap.

    Begge kort fungere som hardware MPEG video grabbere, så optagelse fra analoge enheder bliver en leg og redigering af disse er heller ikke noget problem.
    Kortene er MCE kompatible, med fjernbetjening, MPEG2 encoder, teksttv og software og vil være i handel i april til henholdsvis 1250,- for ekstern og 800,- for intern version.



    Sidste skud på stammen fra TerraTec er den nye Noxon 2, som mange af jer sikkert har hørt om. Vi har her på siden før testet første udgave af Noxon med glimrende resultater.

    Den nye Noxon 2 er en fysisk større udgave med en smule flere muligheder. Den kræver et WLAN, hvor den kan afspille musikfiler fra PC'en enten gennem en tilslutningsport til et musikanlæg eller direkte gennem den integrerede højttaler.

    Noxon 2 har mulighed for at afspille både analoge radiosignaler, men kan også streame radiokanaler på nettet - desuden uden at PC'en er tændt. Man har mulighed for at følge med på det centrede blå display.



    BenQ
    BenQ sender fire nye projektorer på markedet. Her i blandt BenQ SPA CP120 og W10000. Ifølge BenQ er CP120 verdens mindste trådløse projektor, der er designet til at være med på farten.
    Projektoren har ifølge BenQ et rigtigt godt billede, hvilket dens egenskaber i klarhed (brightness) står for.
    Vægten på ca. 1kg gør den bestemt ikke mindre portabel.



    W10000 er en anden projekter BenQ sender på markedet. Den har den fordel at den kan gengive billede i HD-format op til 1080p. Den skulle have en høj kontrast og har blandt andet BenQ's egen Senseye teknologi, der er en digital egenskab som automatisk og dynamisk øger billedkvaliteten ved at justere klarheden (brightness) og kontrasten.
    W10000 retter sig direkte mod forbrugeren, der ønsker at få sig en hjemmebiograf med høj kvalitets produkter.



    BenQ sender også et par LCD fjernsyn på markedet i to forskellige serier. En V- og en P-serie.

    VA serien er en grundserie og er et oplagt valg, hvis man blot ønsker at skifte sit CRT-fjernsyn ud til et LCD TV i den billige ende. Der er dog tale om HD-ready fjernsyn med HDMI-tilgang, opløsning i 720p og 1080i, en kontrast på 1000:1 og en responstid på 8ms.
    Serien fås i 25, 32, 37 og 42".

    VL serien er en opdatering af VA serien. Der er lagt mere vægt på performance og kvalitet. Det leveres i samme størrelser som VA serien, men har et lidt andet design. HDTV er på denne model muligt i 480i, 480p, 720p, 1080i og 1080p.

    Yderligere understøtter det en funktion der hedder "Human care", hvor TV'et har en intelligent ambient lys sensor så TV'et justere baggrundsbelysningen efter forholdene, hvilket skulle være mere komfortabelt og strømbesparende.
    VL serien har desuden indbygget Dolby Surround Pro Logic II lydsystem, som før har vist sig som ganske lækre sager.

    Til sidst topmodellen P - premium performance.
    Her er der tale om et produkt udelukkende til enthuisiasterne. Det fåes kun i 42" og lover forblændende billedkvalitet, elegang design og superior lyd med det indbyggede D2Audio intelligente digitale lydsystem, der blandt andet optimere og kalibrere lyden.
    Det er fuldt ud HD-ready med HDMI-tilslutning og har følgende HD-opløsninger: 720p, 1080i og 1080p.



    Både VL og P serien har Senseye teknologien, som "human care" også bliver kaldt. Senseye kan desuden optimere kanter på objekter sådan at bevægelser vil se bedre ud på deres panel og forbedre oplevelsen i spil og andet underholdning, hvis man skal tro producenten.