Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: ABIT
DK distributør: n/a

Introduktion



Så blev det ABIT's tur til at levere et P965 baseret bundkort. Navnet er AB9 Pro, og udmærker sig i første omgang ved en anskaffelsespris under 1200kr. Til den pris kunne man frygte at der er sparet på lækre features, men AB9 byder på både passiv Silent OTES køling af nordbroen, dual LAN, 7.1 lyd og ABIT's uGuru software til overclocking og overvågning.



De andre P965 boards vi har testet har vist sig at være habile overclockere, og ABIT plejer at være godt med i denne kategori også. Selv om der var mange negative forhåndsytringer om P965 chipsettet har det vist sig som et meget stabilt chipset, og til overclocking af specielt Core 2 Duo E6300 og E6400 modellerne runder flere producenter de magiske 500MHz på fsb'en. Til vores test må vi dog "nøjes" med en X6800 cpu.



For et par år tilbage var ABIT helt fremme i front med deres eksklusive s478 boards, der henvendte sig direkte til entusiastmarkedet, og især IC7 serien var enormt populær. Desværre for ABIT gik det galt med investeringerne da man forsøgte at komme ind på andre mere perifere områder hvor konkurrencen er virkelig hård. ABIT havde hverken know-how eller midler til at konkurrere med de store OEM producenter, og undervejs mistede man kunder til producenter som DFI og ASUS. Heldigvis meldte USI - en af de største OEM producenter i verden - sig på banen som samarbejdspartner, og med dette produktionsapparat i ryggen forsøger ABIT nu at komme tilbage på banen.