Test: Plextor Convert-X PX-AV200U

Diverse d.  26. november. 2007, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 13935 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Plextor
DK distributør: Techdata

Plextor Convert-X PX-AV200U

Introduktion

Plextor er mest af alt kendt for, at producere nogle af verdens bedste brændere. Uovertruffen kvalitet og service har gjort dem til en af verdens førende inden for dette område. Plextor har dog også produceret andre ting, for eksempel eksterne diskettedrev, eksterne harddiske og denne konverter.

 
Med denne konverter kan du konvertere din gamle vhs bånd til dvd. Dette er rigtig smart, hvis du for eksempel har gamle bånd med hjemmevideo, som du gerne vil have på dvd istedet for vhs.



DVD vs VHS

I September 1976 introducerede JVC deres Video Home System (VHS). Efter en langvarig krig mod Sonys Betamax format, endte det med at VHS blev standard formatet for optagelse og afspildning af video. Lyd og billeder bliver lagret på et magnetbånd, og VHS er således et analogt medie. Jo flere gange et VHS bånd bliver afspillet jo mere slidt bliver det, og til sidste vil det ikke kunne afspilles. Dette er ikke særlig smart, hvis det for eksempel er ens bryllupsvideo eller konfirmationsvideo der er på båndet.

Afløseren for VHS blev DVD mediet. Dette digitale medie har store fordele frem for VHS. DVD medierne fylder markant mindre end et VHS bånd, giver en markant bedre kvalitet og så er det et digitalt medie. DVD’er bliver aflæst med en laser, og kan derfor i teorien holde til at blive aflæst uendeligt mange gange. Det er derfor en rigtig god ide, at vigtige optagelser ligger på en DVD frem for et VHS bånd.