Test
Ud over almindelige hverdagsopgaver, har vi udsat maskinen for en række testprogrammer, for virkelig at finde ud af hvad den kan udrette, når den bliver presset til det yderste. Følgende programmer er blevet anvendt i testen:
- Sisoft Sandra
- 3DMark05
- 3DMark06
- 3DMark Vantage
- PC Mark 05
- PC Mark Vantage
- SuperPi 1.5 MOD 1M
- Batteryeater Pro 2.7
- Call of Juarez DX10 Benchmark
- Crysis DX10 Benchmark
Til sammenligning af resultaterne af de kørte benchmarks, har jeg valgt tre af de kraftigste bærbare der til dato er testet her på siden, X-One P570RU-U3, Novabook Xlerator SE og Zepto 6224W. Disse havde følgende specifikationer:
X-One P570RU-U3:
CPU: Intel Core 2 Duo T9500
Grafikkort: Geforce 8800M GTX 512 MB ram
Ram: 3072 MB DDR-II PC-5300
Harddisk: 160 GB SATA 7200 RPM
NovaBook Xlerator SE:
CPU: Intel Core 2 Duo T7700
Grafikkort: Geforce 8800M GTX 512 MB ram
Ram: 4096 MB DDR-II PC-5300
Harddisk: 200 GB SATA 7200 RPM
Zepto 6224W:
CPU: Intel Core 2 Duo T9300
Grafikkort: Geforce 8600GT 512MB ram
Ram: 4096 MB DDR-II PC-5300
Harddisk: 200 GB SATA 7200 RPM
SiSoft sandra:
Vi lægger ud med SiSoft Sandra's Processor Arithmetic test:
Her følger den faktisk godt med de hurtigere T9300 og T9500 processorer, som henholdsvis Zepto'en og den anden X-One er udstyret med. I forhold til Novabook'en er den et stykke hurtigere på whetstone og lidt langsommere på drystone. Ingen store overraskelser, men en rimelig ydelse må man sige.
Så er det multimedietesten:
Her slår den rent faktisk både den anden X-one og Nova på integer, men halter lidt efter på float. Igen er ydelsen rimelig uden at være prangende.
Og til sidst en test af harddiskene:
Harddisken har den hurtigste søgetid af de fire, men overførselshastigheden kunne bestemt være bedre. Forskellen i hastigheden skyldes ganske givet, at harddisken kun snurrer med 5400 RPM, i forhold til 7200 RPM i de andre maskiner.
3D Mark
Vi har kørt 3D Mark 03, 05 & 06 for at teste ydelsen i 3D applikationer, vi ville også meget gerne have testet med det nye 3D Mark Vantage, men på grund af skærmens opløsning var dette desværre ikke muligt.
På 3D Mark 06 ligger den på niveau med X-One og Nova, men i de andre er den et stykke efter. Dette kan undre lidt, når det nu er det samme grafikkort der sidder i alle tre, og ydelsesforskellen må derfor tilskrives forskellen på CPU'erne og RAM. Bortset fra dette så er det faktisk rigtig pæne resultater, og når det nye grafikkort kommer i den endelige model, må ydelsen forventes at gå op.
PC Mark
Så er turen kommet til PC Mark 05 og det nye PC Mark Vantage. Her har vi desværre ikke resultater fra Novabooken, eller Vantage resultater fra X-One P570RU-U3 at sammenligne med.
Her placerer den sig midt mellem den anden X-One samt Zepto'en. Det er fine resultater vi er vidner til, men det bliver altså ikke i dag vi får væltet Zepto af PC-Mark tronen her på siden. Selv om Zepto'en ikke bliver besejret, tyder resultaterne alligevel på en god overall ydelse.
SuperPi
Så gælder det om at udregne Pi med en million decimaler. Her får vi virkelig at se hvad processorerne duer til.
Endnu en gang er jeg ikke synderligt imponeret over CPU'en, resultatet her er faktisk et godt stykke langsommere end de andre konkurrenter.
DirectX 10 spil
Så er turen kommet til de opgaver som virkelig tæller på en gaming bærbar: Hvordan de nyeste spil blivar afviklet.
Vi har valgt at teste med Crysis og Call of Juarez.
Her er resultaterne bestemt ikke imponerende, med et 8800M GTX grafikkort, skulle man tro den ville score højere. Men desværre så lider den under at den kun er udstyret med 2 GB ram i forhold til de to vinderes 3GB og 4GB. Faktisk er den kun lige lidt bedre end Zepto'en, som har et væsentligt dårligere grafikkort, men omvendt også har 4GB ram. Vi kan håbe den endelige version vil klare det bedre med sit kraftigere grafikkort.
I Call of Juarez er resultaterne heller ikke imponerende, igen mistænker jeg mængden af ram for at være grunden til den lidt lave score.
Alt det andet
Selv om ydelsen i de ovenstående benchmarks skuffer mig en smule, er jeg tilfreds med maskinen overordnet set. Touchpad og tastatur føles gode at arbejde med, og selve tastaturlayoutet er også godt.
Som beskrevet under designafsnittet, er der en lille genvejstast, hvor man kan slå "silent mode" til og fra. Hvis man slår det til, er den bærbare fuldstændig lydløs, og man kan meget tydeligt høre forskel hvis man slår det fra mens CPU og grafik bliver belastet. I normaltilstanden er den også rimelig lydløs under lav belastning, men under høj belastning larmer den rimelig meget. Under krævende spil gør det måske ikke så meget at der er lidt blæserstøj, hvis man alligevel har et headset på. Og det vil nok være det bedste at slå silent mode fra når man spiller, da jeg ellers godt kunne frygte et varmeproblem.
Som vi ser det på så mange andre bærbare, er skærmen af den blanke type, hvilket godt kan irritere mig lidt. Skærmens opløsning er desuden lidt i underkanten af, hvad der er passende, men på den endelige udgave er dette heldigvis ikke et problem, da denne skærm får en markant højere opløsning. Kvalitetsmæssigt er skærmen god, tingene står skarpt og klart og der er ikke skyggen af ghosting.
I hverdagen er det en rigtig dejlig maskine at arbejde med. Den klarer alle hverdagsopgaver uden problemer, og føles i et hele taget godt. En gang imellem virker det dog som om den tøver lidt, men igen er det nok ram-mængden kombineret med Windows Vista.
Af en bærbar at være, er den med sine ca. 3.2 kg ikke helt let, og kan derfor godt være anstrengende at bære rundt på i længden. Til gengæld er den jo en designmæssig perle og en fornøjelse at vise frem.
Med processorens lave strømforbrug, bør batterilevetiden være rimelig, man lad os se hvad resultaterne af batteritesten blev:
Ikke overbevisende batteritider, men igen så er den jo også forsynet med et yderst strømslugende grafikkort.
Boot-tider kan være vigtige i hverdagen, så dem kigger vi selvfølgelig også på:
Boot-tiderne ligger lidt i den høje ende, men forskellen mellem de forskellige maskiner er alligevel ikke så stor.