BIOS
Vi er nået til BIOS, og lad os da bare starte med at springe direkte i den mest spændende kategori, som MSI har valgt at kalde for Cell Menu.
Sådan ser der ud, og for nemheds skyld, så tager vi lige punkterne et ad gangen. Lad os starte med punktet CPU specifikations.
Der kan i denne menu, som endda har endnu en undermenu, findes alt hvad der eksisterer af oplysninger omkring den processor man har installeret i bundkortet.
Vi springer let og elefant over FSB-indstillignerne, for nede i bunden finder vi to interessante features. Den første er advanced clock calibration, og det er meget rart at vide der er sådan en, for der er lige nøjagtig denne feature der har gjort folk i stand til at "komme til " at låse op for både X2 og X3 modeller af Phenom II, sådan at alle 4 kerner kan bruges. Det er dog langt fra sikkert det er noget der kan lade sig gøre, men det er i hvet fald altid noget at det måske kan lade sig gøre. Funktionen er forresten en feature man bla. kan prøve at rode med for at stabilisere et overclock. Den anden ting der er spænende er det der hedder auto overlclock, der hvis man enabler den, gør sådan at boadet efter genstart, selv vil førsøge at finde frem til den højest mulige FSB under overclock. Vi testede denne feature, men fik ikke noget resultat ud af det andet end en sort skærm - vi gætter på det nok er os, eller BIOS på boardet der ikke helt var på dupperne endnu med den X4 955 vi bruge under forsøget, der ikke officielt er understøttet endnu. Til gengæld virkede OC-knappen på bundkortet helt fint, så vi beklager os i hvert fald ikke.
De næste to billeder her viser indstillingerne for RAM, hvor der er alle de muligheder for at indstille enten automatisk eller manuelt som man kunne tænke sig. Der er rig mulighed for at tweake og pinpudse. Boardet har 4 forskellige dividers man kan indstille i forhold til FSB-hastigheden.
Når det kommer til spændinger, så er MSI 790GX-G65 overhovedet ikke nærig. Man kan bla. gi' CPU'en helt op til 2.26v så der skulle være nok til selv de mest extreme rekordforsøg uden at vmodde boardet.
Vi hopper ud af Cell menuen og kigger på hvad der ellers er af interessante features.
Muligheden for at gemme alle indstillingerne i BIOS, samt selvf. muligheden for at indlæse dem igen er også en mulighed på dette bundkort. Der er 4 pladser at bruge af.
Boardet har også et par indstillinger hvor man kan bestemme hvor energibesparende bundkortet skal være. Det er fedt man selv har muligheden for at vælge om det skal være slået til eller fra, for man kunne jo forstille sig det ikke var en fed feature at ha' kørende under et vildt overclock, hvor komponenterne helt skal ha' hvad de kan trække for at alting kører stabilt.
Det sidste vi skal se på i denne omgang er oversigten over hvad følere rundt om på boardet rapporterer i form af temeraturere og omdrejningstal osv. Det er her også muligt at indstille blæsere der er tilsluttet bundkortet direkte ret så præcist, da man kan fortælle ved hvilken temperatur de skal starte og stoppe, samt hvor hurtigt de skal køre når de er igang.
Vi ser på det medfølgende software på næste side.