Test: Logitech Z520

Lyd d.  21. oktober. 2009, skrevet af The_Dare_Devil 2 Kommentarer.  Vist: 12177 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: Logitech

Innovation/Teknologi

 

På højttalerfronten sker der ikke samme udvikling som på det hardware, vi normalt beskæftiger os med her på HWT. Faktum er, at udviklingen har været tæt på ikke eksisterende de sidste mange år. Alligevel har Logitech er gran nyskabelse i disse højttalere. Helt nyt er det dog ikke, da konceptet allerede blev præsenteret i vores sidste test af Logitech Z-5. Jeg referer naturligvis til 360-graders lyd konceptet.

Konceptet går i sin enkelthed ud på at placere enheder på begge sider af højttaleren således at lyden spredes hele vejen rundt om højttaleren. Ideen er som sådan god nok, for det er et problem med stort set alle højttalere, at lyden ikke fordeles perfekt i hele rummet. Specielt for surroundsystemer har man kun et lille "sweet-spot" - et område, hvor effekten er optimal. Sidder man alle andre steder, mister man noget af lydbilledet. Effekten er ikke helt så udpræget for stereo - men helt klart eksisterende. Specielt hvis højttalerne står midt i rummet - hvilket dog heller ikke er normalt.

Problemet har Logitech valgt at løse, ved at placere en diskant på hver side af højttaleren. Således kommer der også lyd ud bag på højttaleren. Det teoretiske grundlag for kun at duplikere diskanten er, at det menneskelige øre har svært ved at retningsbestemme de dybere toner - hvilket også er grunden til, at subwooferkonceptet er blevet så populært. 360-graders lyd er altså en relativt revolutionerende udvikling - hvis det altså virker.

Clintin
 
Superbruger
Tilføjet:
21-10-2009 09:33:07
Svar/Indlæg:
1317/46
1 for tilbehør, hvor meget guide vil du have udover en quickguide, det er trods alt kun et par højttalere ikke et tv-kort eller et surroundsystem?

Ellers fin test, nu efterlyser du selv en subwoofer, mine logitech z et eller andet højttalere består af de klassiske sattelithøjtalere(2 stk.) og en sub, sættet kostede under 500kr i ruderkonges tid og de spiller meget godt, selv når de bliver presset til at spille højt.


The_Dare_Devil
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-10-2009 15:13:07
Svar/Indlæg:
422/58
#1 - Jeg ville normalt give 2, hvis manualen oplyste blot de obligatoriske information; som fx en ordentlig opgivelse af specs.. Det var der ikke engang.. :/