Test: HIS HD 4890 iCooler x4

Grafikkort, AMD/ATI d.  07. december. 2009, skrevet af SDK 2 Kommentarer.  Vist: 12163 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: HIS
DK distributør: Tech Data

Test

 

 

Følgende testsetup er benyttet til testen af kortet:

 

  • Operativsystem                                      Windows Vista Home Premium 32-bit  SP2, fuldt opdateret 
  • Processor Intel Core 2 Duo E6600   OC'ed @3000MHz
  • Bundkort ASUS P5N-E Sli                   333MHz FSB
  • RAM Kingston Value 4GB                     333MHz @CL5-5-5-20
  • PSU Zalman HP850                             850 Watt
  • Kabinet                                                    Silverstone Raven RV-02 
  • Grafikkort HiS HD 4890 iCooler x4    Catalyst 9.11 driverpakke fra AMD/ATI

Der sammenlignes i testen med følgende grafikkort: 
 

  • MSI N9800 GTX Plus                            ForceWare v. 191.07
  • Zotac GTX 285 AMP!                             ForceWare v. 191.07
  • EVGA GTX260                                        ForceWare v. 191.07

 

Testsoftware:
 

  • 3DMark Vantage
  • 3DMark 06
  • Stalker: Call Of Pripyat DirectX 11/10.1 benchmark tool
  • Unreal Tournament 3 Benchmark tool
  • FurMark 1.7.0 OpenGL 3.2 benhcmark og stabilitetsværktøj
  • Call Of Juarez DirectX 10 benchmark tool
  • Fallout 3

 

OBS:

Zotac GTX-285 AMP! kortet, der er benyttet i testen, er fabriksoverclocket og alle Nvidia kort brugt i testen, kan ikke køre med DirectX 10.1 udvidelserne. Til gengæld er Nvidia kortene de eneste, der kan benytte PhysX teknologien, og derfor har de en betragtelig fordel i 3DMark benchmarken. Derudover skal det nævnes, at det er den ældre 192 core version, af GTX-260 der er brugt.

 

3DMark Vantage:

Seneste benchmarker fra finske FutureMark 3Dmark Vantage - finnerne kan andet,end lave gode fiskeknive og woblere. Vantage er en "pure" DirectX10 benchmarker der ikke er bagudkompatibel med DirectX 9.0c, så her er Windows Vista eller Windows 7 eneste mulighed for afvikling af testen. Vantage er flot, at se på, men samtidigt også ekstremt hårdt mod grafikkortene. Stilen er ændret lidt en mere cartoon-agtig type - hvorfor vides ikke. Jeg foretrækker selv naturtro tests, som Call of Juarez.. Samtidigt kan jeg ikke se , hvorfor der er inkluderet CPU-tests, når det det drejer sig om, er grafiktestning. Hvorom alting er, lad os se hvordan kortet klarer sig i denne test:

 

Her kan vi se, at HiS HD 4890 iCooler x4, render fra EVGA GTX-260, selvom dette understøtter PhysX. Men Zotac GTX-285 AMP! kortet er i alle tests ca. 2000 point foran.

 

3DMark 06:

Den ældre version af FutureMark’s 3Dmark programmer, som kun tester i DirectX 9, og er sammen med Fallout 3 den eneste benchmark i testen, der benytter den ældre API. Jeg har valgt at tage denne med, da jeg selv ofte spiller spil, der benytter DirectX 9 og fordi, der stadigvæk udkommer spil, der benytter denne efterhånden meget forældede API.

 

Her er det mest interessant at kigge på den højeste setting. Man skal stadig have i mente, at testen understøtter PhysX, og derfor giver en fordel til NVIDIA kortene. Men HiS HD 4890 iCooler er godt med, og ligger i den mindst krævende test kun 200 point efter Zotac GTX-285 AMP!

 

Stalker: Call Of Pripyat:

Stalker:Call Of Pripyat benchmark er et DirectX 11 benchmarktool fra GSC Game World i Kiev, Rusland. Firmaet står bag STALKER:Shadow of Chernobyl, STALKER:Clear Sky og STALKER Call Of Pripyat. Denne benchmark er baseret på sidstnævnte og presser igennem 4 deltests grafikkortenes evner til det yderste. De 4 deltests består af en test, hvor grafikmotoren kører om dagen, en om natten, en i uvejr med regn og torden og mange reflektioner i materialer og en i høj solskin. Dette sikrer, at grafiktesten bliver yderst omfattende, da alle kortets evner testes igennem. Da testen kører under alle de forhold man vil møde i et spil, man spillede synes jeg det er en af de mest retvisende grafiktests der findes pt. I denne test er højere FPS bedre, end lavere. I referencetestgrafen har jeg kun medtaget værdierne for Day-delen af testen, da vi ellers skulle se på 12 små billeder. Jeg har indsat graferne fra testen i Ultra Mode for alle 4 kort til sammenligning.

 

Her klarer HiS HD 4890 iCooler kortet sig flot og ligger 6 FPS foran EVGA GTX-260 hvor Zotac GTX-285 AMP! kortet er 6 FPS hurtigere end HiS HD 4890 iCooler. Det skal i den forbindelse nævnes, at HiS HD 4890 iCooler kortet er sat til DirectX 10,1, hvilket Nvidia kortene ikke kan.

Graf for HiS HD 4890 iCooler x4:
 

Graf for Zotac GTX-285 AMP!:
 

Graf for MSI N9800GTX Plus:
 

Graf for EVGA GTX-260:
 


Unreal Tournament 3 Benchmark Tool:

Der er ikke så meget, at sige om UT3-testen. Jeg har valgt UT3 fordi den fra starten af blev bygget optimeret til DirectX 10.0. Med patch er der support for DirectX 10.1. Og denne test er udvalgt fra benchmarkportfolioet fordi rigtigt mange spil der bruges i dag og som stadig frigives, er baserede på netop UT3's grafiske motor. Der er testet med manuelle settings til absolut højeste kvalitetsindstillinger. Vi får høje tal, da spillets grafiske elementer ikke længere er hypermoderne.

 

Her ligger kortene meget tæt, men i den højeste opløsning kan man se, at HiS HD 4890 iCooler kortet ligger 4 FPS foran EVGA GTX-260 kortet og 4 FPS efter Zotac GTX-285 AMP! Generelt er HiS HD 4890 iCooler ret flot med.

 

FurMark 1.7.0:

FurMark er en meget brugt benchmarker på flere forskellige testsider - og det med god grund. For FurMark indeholder både en benchmarker, samt en burn-in/stability testfunktion. Den kan endvidere tage screenshots undervejs ved at trykke på F9, hvilket er meget praktisk. Samtidigt skriver den løbende en temperaturgraf over GPU'ens varmetilstand og det er endnu et plus ved, at benytte denne test. Ydermere er det testens eneste OpenGL-benchmark og derfor den eneste der siger noget om, hvor godt producenterne har integreret OpenGL optimeringer i GPU'erne. Og dette er vigtigt, at vide for dem der kører Linux, eller anden Unix eller har brug for at rendere OpenGL professionelt i applikationer, hvor selve renderingen smides ned på GPU'en. Oveni så er FurMark klart den benchmarker der brænder grafikkortet allervarmest hurtigst muligt. Og det er også en fordel, når man skal finde et grafikkorts præcise smertegrænser for overclockning. Desuden er FurMark en OpenGL 2.1 benchmark og da GTX-285 kun kan køre OpenGL 2.1, mens AMD/ATI-kortene kan køre OpenGL 3.0 er denne test valgt udfra det parameter for, at kunne give en retvisende og valid sammenligning.

 

Her er det tydeligt at Zotac GTX-285 AMP! kortet, trækker fra alt, og efterlader HiS HD 4890 iCooler x4 kortet tilbage, sammen med EVGA GTX-260, som også er hele 12 FPS hurtigere end HiS HD 4890 iCooler x4.

 

Call Of Juarez:

Call of Juarez er et af de få spil der er skrevet til direkte, at udnytte flere CPU-kerner end to. Der er brugt Call of Juarez benchmarker tool, 32-bit udgave, sat til maximum DirectX 10 settings,  1680x1050, Shadowmap 2048x2048, Shadows High, SSAAx4, Sound On.

 

HiS HD 4890 iCooler x4 kortet trækker forbi alle konkurenterne i denne test, selv Zotac GTX-285 AMP! kortet må bøje sig. Et utroligt flot resultat for HiS HD 4890 iCooler x4 kortet.

 

Fallout 3:

Fallout 3 er Bethesda Game Studios fortsættelse til Interplays legendariske Fallout spil. Spillet forgår i år 2277, hvor jorden er hærget af en atomkrig, og det meste af landskabet ligger øde hen, dette enorme øde landskab giver grafikkortet noget at lave. Spillet benytter en modificeret version af Oblivions stadigvæk flotte grafikmotor. Grafikken er sat til det højeste spillet tillader.

 

Her kan man se at både EVGA GTX-260 og Zotac GTX-285 AMP! render fra HiS HD 4890 iCooler x4 kortet. HiS HD 4890 iCooler x4 kortet slår ikke overraskende MSI N9800GTX Plus med omkring 10 FPS. Fallout 3 ser ud til, at foretrække Nvidia kort, selvom det benytter HavoK i stedet for PhysX.

 

Unigine Heaven benchmark tool:

Heaven benchmark er den første benchmarker, til at benytte DirectX 11 - få dage efter udkom STALKER:COP. Og de tilhørende nye features som Tesselation og Shader Model 5.0. Testen er baseret på Unigine-motoren og kan tvinge alle de testede grafikkort i knæ. I testen er der brugt DirectX 10/DirectX10.1, da ingen af de testede referencekort, eller det testede kort understøtter DirectX 11.

 

I denne nye benchmarker kan vi se at HiS HD 4890 iCooler x4 kortet, klarer sig godt, og overhaler ganske overbevisende EVGA GTX-260 kortet ved den højeste setting. Her er Zotac GTX-285 AMP! ikke til at komme i nærheden af.

 

OC-test:

Dette kort overclocker, bedre end jeg forventede. Under testen er maskinen ikke gået ned en eneste gang, jeg har ikke på noget som helst tidspunkt set en grafikfejl eller et benchmarkprogram gå ned. Og som man kan se, taler resultatet for sig selv, dette kort overclocker virkelig godt og på grund af den nye køleløsning, har det ingen problemer ved at holde sig koldt i 45 minutters FurMark tortur.

 

Overclocket fra og til:

GPU: Overclocket fra 850 MHz til 1000 MHz

RAM: Overclocket fra 1000 MHz til 1120 MHz


Altså er det et overclock af GPU på 150 MHz og 120 MHz på RAM der omregnet til procenter bliver 17,6% på GPU og 12% på RAM.

Dette er et rigtig flot resultat, som alle kan opnå fordi der i testen, kun er brugt standard værktøjer, som det ikke kræver megen viden at benytte.
Efter OC blev kortet igen bagt 45 minutter i FurMark, med det resultat at det havde nået en max temperatur på 79 grader ved 58% fan speed. Hver gang kortet nåede 79 grader øgede køleren rotationshastighed, og da den kun nåede op på 58% er altså der rigeligt at give af hvis man kan få kortet højere op.

 

Overclock konklusion:

 

Som man kan se er det altså en del vi opnår - et 17,6% overclock når vi snakker rene FPS. Og da dette er opnået med driverens eget OC-tool synes jeg, at det er enormt flot klaret. Jeg vil i den forbindelse sige, at jeg i testen kun har benyttet driverens eget OC-tool - og at jeg derfor ikke kan afvise, at der muligvis kan presses endnu mere ud af kortet, med andre 3. parts tools.
 

ShArX
 
Superbruger
Tilføjet:
07-12-2009 09:58:10
Svar/Indlæg:
664/68
Hej SDK... tak for et fint stykke arbejde 😀

dog vil jeg mene du har en lille fejl under konklusion :
Men RV790-chippen benytter den samme 40nm procesteknologi

mig bekendt er det 55nm teknologi der bruges 😉

dokumentation :

http://www.hightech.com.hk/un/...




SDK
 
Redaktør
Tilføjet:
15-12-2009 13:34:19
Svar/Indlæg:
573/108
#1
Det har du sørme ret i 😛 Den er lige smuttet i svinget.