Layout / Design
Når vi kigger på selve boardet, ser vi at den ligner Big Bang Trinergy modellen meget. Den kan du læse en test af HER. Var har så fuzion til forskel? Der hvor vi normalt finder en Northbrige på de ældre Intel chipset, ligger der en Lucid Hydra 200 chip. Det der er så revolutionerende er, at den gør bundkortet uafhængigt af nvidia og/eller ati når du vil have to GPU'er til at arbejde sammen. Ja du læste rigtigt. Den kan populært sagt blande kortene, så de kører en slags SLi/Crossfire hybrid sammen.
For at benytte hydra chippens muligheder, skal man installereen driver til den, Når det er gjort, kan man enable/disable efter behov, Når man disabler den, kører grafikken på intels chipset som alle andre via den indbyggede grafikcontroller i cpu'en. Xp understøtter ikke hydra, så du skal bruge Vista eller Win 7 som styresystem. Og hvis du vil benytte 2 forskellige grafikkort, nvidia+ATi, så skal du bruge Win 7. Nok fordi Win 7 kan håndtere begge typer drivere på een gang uden de konflikter med hinanden.
For at gøre det lidt mere indviklet så skal Hydra driveren også understøtte de spil man vil spille. Driver ver 1.4.1 understøtter 42 spil, når man benytter en af de fem mulige konfigurationer af grafikkort. Driveren er stadig under udvikling, og mon ikke de fleste spil på et tidspunkt vil blive under støttet. Ydermere så mister man muligheden for at køre DirectX 11, ihvertfald indtil nvidia kommer på markedet med deres DX11 kort, og dual GPU kort er heller ikke understøttet. Du kan altså ikke kombinere et HD5970 med et GTX295 - endnu !
Lad os se lidt nærmere på selve bundkortet. Mørkt printkort og et futuristisk look, kun afbrudt af klare blå farver på enkelte sokler og køleprofiler. Det giver indtryk af noget råt og brutalt. Der er tydeligvis en tanke bag her.
Herunder et skud af området omkring cpu soklen. Vi kan tælle os frem til 14 faser, men DrMOS teknikken sørger for at lukke ned for de dele af strømforsyningen der ikke er i brug på et givent tidspunkt, så du sparer lidt på el-regningen.
Kigger vi på udvidelsesmulighederne er der monteret tre PCIe x16 sokler. Hydra 200 chippen giver adgang til triple SLI, og det vil dele de 32 tilgængelige lanes op i 16+8+8. Rimelig vildt på et P55 bundkort.
OC genie knappen er en speciel msi feature, der findes på adskillige af deres entusiast modeller. Det er kort fortalt en stor fed knap på bundkortet der sørger for at overclocke dit bundkort når du aktiverer den. Det skulle give op til 36% ekstra ydelse, og det er da værd at tage med. Særligt hvis man ikke er nogen haj til BIOS overclocking.
I nederste højre hjørne finder vi en række touch knapper bygget ind i printkortet. Det er ikke fysiske knapper, men fungerer som på et fingertouchpanel, ved berøring. Hvem sagde B&O...
I kanten af bundkortet lige ved siden af 24pin strømstikket, har man lavet nogen målepunkter. Her kan man måle spændinger på blandet andet cpu, ram og dele af chipsettet. Det er ret smart at man ikke selv skal til at finde de punkter på motherboardet , eller risikere at kortslutte noget ved at ramme forkert med proben. Det er til de mere hardcore overclockere, som vil have styr på målingerne. Til venstre er der 4 små knapper som er til at hæve volt direkte, uden at skulle ind i BIOS. Eksempelvis knap 1 - hvis du klikker den op, får cpu 0,1v mere end hvad du har sat den i BIOS. Knap 2 er til ram, Som giver 0,2 volt mere, osv.
Hvis vi kigger på sata tilsluttninger, har vi 6 Sort SATA II (3Gb/s) ports, som kører på selve p55 chipsettet og understøtter AHCI and RAID 0/1/5/10. De 4 blå porte kører på JMicron JMB322 controllers. De understøtter RAID 0/1 og JBOD.
På IO panelet sidder dagens udvalg i stikforbindelser, minus lydudgange.
- 1 x PS/2 Keyboard
- 1 x PS/2 Mouse
- 2 x eSATA / USB Combo ports
- 1 x IEEE1394 port
- 8 x USB 2.0 ports
- 2 x RJ45 LAN Jacks
- 1 x D-LED2 panel connector
Dertil kommer de lydudgange der kommer fra det medfølgende lydkort.
PCIe x1 Quantum Wave audio hedder lydkortet, der understøtter 196k/24bit Blu-Ray lyd effekt og THX TruStudio PC. Chippen er Realtek ALC889.
Nederst i billedet ser vi det lille OC Dashboard, der tilsluttes direkte til bundkortet, og kan brugs til at overvåge og overclocke med, Den kan vise adskillige parametre, som temps på cpu og bundkort, blæserhastigheder og debug informationer. Du kan også justere spændinger på cpu/mch/vtt og ram igennem den.