Layout / Design
Der er noget nuttet over et bundkort, der trods sin ringe størrelse kan yde som en af de store modeller. DFI P55-T36 er udstyret med samme gode komponenter som dens større brødre, i form af solid state kondensatorer, der kan klare varme og høj effekt over længere tid end de gamle elektrolyt typer.
Skal vi dømme efter hvordan strømforsyningen er sat sammen omkring cpu soklen, så er der fire faser til rådighed til at fodre cpu'en med ampere. Det er ikke overvældende, men omvendt så forventede jeg ikke at finde en 16 faset overclockers drøm. Her spiller pladsen ind og 17x17cm er altså ikke meget at gøre med.
Der er et enkelt udvidelses slot til rådighed, og det er selvskrevet til et grafikkort. Det er PCI-e 2.0 x16. I forhold til bundkortet er der ikke meget ved at sætte et kæmpe HD5870 grafikkort i, da det vil rage 7-8cm ud over kanten. Men det kan sagtens lade sig gøre, bare kabinettets PSU kan følge med. Det er desværre ikke mange (hvis nogen) ITX kabinetter, der kan præstere en PSU på 500W.
En anden detalje, der er fulgt med fra de større modeller, er det lille to-cifrede LED display, der bruges til at udlæse opstartskoder. Rart at hav,e hvis der er fejl på hardwaren, da koden giver en indikation af hvor bundkortet er nået til i boot fasen.
Tre SATA stik er der blevet plads til. Et kompromis mellem plads og muligheder i chipsettet. Der er RAID understøttelse, så du kan sætte to harddiske op i RAID 0 eller 1, og stadig have plads til et DVD drev.
På IO-panelet er der blevet plads til det mest nødvendige, dvs 8 kanals lyd, LAN, 5 USB porte, hvor den ene også er eSATA. Optisk og coax lydudgange, og sørme PS/2 stik til mus og tastatur.
En stor del af pladsen optages af det otte polede 12V powerstik, der sidder næsten ud til kanten. Det kunne godt være placeret smartere, og jeg kan godt forestille mig, at man kan få problemer med fingerplads i små kabinetter, når stikket skal i.
Ellers et ganske udmærket design, der er holdt i mørke farver med undtagelse af den orange PCI-e sokkel.