Design/Layout
ASUS er kendt for at lave produkter der skiller sig positivt ud fra mængden, og M4A88TD-V EVO er ingen undtagelse. Et mørkebrunt printkort med overvejende blå sokler og køleprofiler, kun afbrudt af enkelte sorte og hvide farver. Ganske nydeligt, selvom det måske ikke ligefrem oser af hardcore overclocker.
Men skønhed kan jo ofte ligge i detaljen, og der er bestemt et par detaljer der er værd at se nærmere på. Herunder er det eksempelvis SATA-600 og USB 3.0 tilslutningerne. Hele 6 styk af de fræsende hurtige SATA-600 drev er der plads til, og så er to af de 6 USB porte bå bagpladen blevet koblet til en USB 3.0 controller. Der er yderligere en eSATA port på bagpladen, men den hører til en JMB361 controllerchip, der også tager sig af IDE kanalerne, og kører kun SATA-300.
Og nu vi er ved detaljerne så tjek lige udvalget af kontakter og knapper. Nederst til venstre på billedet herunder sidder en MEM OK knap. Den sørger for at resette dine RAM indstillinger til et sikkert leje ifht. spænding og timings, i det tilfælde at du har fået skubbet parametrene en anelse for langt. Det kan få bundkortet til at låse i bootsekvensen, men et tryk på knappen skulle altså afhjælpe problemet såfremt det er rammene der driller. Ved siden af MEM OK sidder to små skydekontakter.
En låser eventuelle inaktive kerner op, og den næste overclocker automatisk det hele. Det lyder da som to kontakter der skal i brug omgående. Det er desværre ikke alle AMD CPU'er der har ekstra kerner du kan låse op. ASUS løsning er iøvrigt den eneste måde hvorpå man kan aktivere ekstra/inaktive kerner i X2 og X3 CPU'er på 890 chipsættet.
Kigger vi på området omkring CPU-soklen finder vi den multifasede strømforsyning, bestykket med solid-state kondensatorer.
Skal vi tro på billedet så er der 10 faser der kan hives strøm igennem. Bundkortet er naturligvis udstyret med en EPU (Energy Processing Unit), der kan styre strømforbruget efter arbejdsbelastningen. Jeg gætter på at otte af faserne er til CPU, og to er til RAM.
Kortet byder desuden på mulighed for Crossfire via to PCI-E x16 porte. Øverst finder vi en PCI-E x1, en PCI-E x16 og to x4 porte, endnu en PCI-E X16 til crossfire og nederst endnu en x4 port.
På IO-panelet finder vi tre udgange fra det indbyggede 4250 grafikkort, nemlig VGA, DVI og HDMI. Sidstnævnte indeholder også digital lyd til dit TV.
Og ellers er det de mest gængse porte man skal bruge til lyd, LAN og USB. De to blå USB porte er som nævnt forbundet til en USB 3.0 controller.