Layout / Design
Bundkortet er lavet med et sort-blåt design med sølvfarvede heatsinks og hvide SATA porte. 890GXM-65 adskiller sig fra de sidste par bundkort som jeg har haft til test, ved kun at have en 4 pin ATX strøm, i modsætning til de 8 som er ved at blive normen. Dette kan muligvis udmynte sig i et lavere overclock, da der er mindre strøm tilgængeligt. 4 ud af de 5 SATA porte er i en 90graders vinkel hvilket forhindre dem i at blive blokerede af et langt grafikkort placeret i det nederste PCIe slot.
Bundkortet har en 3 pin blæser tilslutning + den 4 pins der er beregnet til CPU_Fan.
Den eneste design "fejl" jeg har kunne komme på er placeringen af CMOS Clear jumpers. Den er placeret imellem de to PCIe porte, hvilket betyder at den vil være helt utilgængelig hvis begge slots er brugt. I det kabinet jeg har bundkortet installeret i ligger bundkortet vandret og adgangen til bundkortet er derfor fra siderne. I det tilfælde skal det "nederste" grafikkort fjernes for at få adgang til jumperen. Dette kan dog løses ved at købe en jumper extender, eller ved at lave en selv ud af nogle gamle kabler. Ikke den store fejl, men en der nemt kunne være fikset.
Bundkortet har support for SATA 3 via dets chipsæt, men USB 3.0 er ikke implementeret deri endnu. Dette betyder at MSI har været nødt til at tilføje en tredjeparts controller fra NEC som jeg har markeret med rødt på billedet herunder.
Herunder har vi så vores IO område, hvor vi kan tilslutte diverse ting. MSI har fået plads til 4 almindelige USB 2.0 porte, 2 USB 3.0, 1x Esata, VGA, DVI og HDMI tilslutning til det onboard grafikkort. Desuden er der en netkabel tilslutning, en enkelt kombineret mus og tastatur port, samt en optisk SPDIF port.
Den sidste lille finesse på bundkortet er dens overclockning switch, hvilket vil blive testet i vores OC del.