Vi tester Kaspersky Pure:
Min testmaskine er en ældre Intel Celeron 2.8 GHz. med 1.5 Gb ram.
Min begrundelse for at teste på en lidt ældre maskine er, at vores supermaskiner bare smutter derudaf - med en lidt ældre / svagere maskine, mærker man mere til Antivirus og andre kørende programmer i baggrunden.
Vi installerer Cd'en fra Kaspersky, den starter selv op, som næsten alle programmer gør i dag:
Som (næsten) sædvane, kan du få en "prøvelicens" og prøve programmet i 1 måned, du skal blot opgive din mailadresse - så kommer en nøgle tilsendt.
Du kan også aktivere med den licensnøgle, som er i kassen, hvis du har købt en sådan.
Her har Kaspersky også gjort det bedre, licensen gælder for 3 PC'ere i husstanden. Faktisk meget lig de konkurrerende produkter på markedet.
Så starter installationen, lad mig sige med det samme. Dét tager sin tid i forhold til, hvad jeg er vant til.
Hele 18 minutter med opdatering over internettet. Serveren, som sender opdateringerne til dig er ikke den hurtigste. Jeg har en 50 / 50 forbindelse, men det hjalp ikke, så tålmodighed her.
Når du er færdig med installationen og aktivering, kommer bekræftelsen på, at du har ret til 3 stk. installationer / 3 PC'ere med Kaspersky.
Da installationen var overstået, blev jeg lidt overrasket over, at maskinen ønskede genstart. Ikke helt sædvanligt i dag med antivirus-programmer, men dog en minimal gene.
Jeg er faktisk overrasket over hvor hurtigt min maskine genstarter. Ingen "bling-lyde / popups" eller andre alarmer, Kaspersky gør faktisk intet væsen af sig overhovedet efter installationen. Jeg er så nysgerrig, at jeg sammenligner opstartstiderne. Min foregående A-virus var AVG, så jeg tester opstartstiderne, Kaspersky versus AVG og Norton Internet Security 2010. Tiderne er i minutter, minus BIOS-post til jeg var "på internettet":
Meget fornemt, Kaspersky og AVG Free ligger tæt, imens Norton halter en lille smule bagud.
Så tester jeg hele harddisken (10.2 GB brugt af 18 GB. PATA-Disk) for virus og andet, jeg bruger de samme 3 programmer og sammenligner resultatet igen i minutter:
Her er Kaspersky hurtigst, AVG fandt intet - det var jo også på maskinen. Norton fandt 87 elementer (Cookies) og Kaspersky 142 (cookies). Faktisk et pænt resultat af de to betalingsprogrammer og Kaspersky holdt sig til 42 minutter mod Nortons (næsten) 52 minutter.
Anvendelse af min PC i scanningstiden er så ikke mulig, men Kaspersky scanner umærkeligt (dagligt brug) ved inaktivitet. Jeg kunne faktisk IKKE mærke Kaspersky under min brug af min PC - og resourcemæssigt svingede den en anelse men næsten nul.
At skulle nævne samtlige faciliteter i Kaspersky Pure ville være overvældende. Indstillingernes muligheder er utallige, fra Forældre-kontrol (hvor du kan se brugernes færden, OG evt. begrænse dem som du lyster) til "virtuelt tastatur". Tastaturet forhindrer malware i at stjæle dine oplysninger, du klikker med musen på et skærmtastatur, i stedet for dit manuelle.
Herunder et skærmbillede af mulighederne for indstillingerne, under disse muligheder kommer endnu flere optioner. Her er simpelthen "guf" for enhver pilfinger og "kontrol-freak":
Én ting, som virkelig kan få mit pis i kog, er manglende kontrol over diverse advarsler, som popper op ustandselig. Kaspersky har vitterligt lært en hel del, siden de udkom med Internet sec. 2009. NU er der fuld kontrol, så man ikke bliver vanvittig af popups hele tiden. Se nedenstående skærmbillede:
Så tester jeg, som sædvanlig med "Virus-scrips fra: www.Eicar.org hvor man henter "Virusprogrammer" til test af sit produkt og sin PC's sikkerhedsniveau.
Her er lidt om Eicar: The European Institute for Computer Anti-Virus Research (EICAR) has been founded in 1991 and is representing an independent and impartial platform for IT-Security experts in the field of science, research, development, implementation and management.
The institute would like to inspire information exchange on a global basis as well as synergy building to enhance computer-, network- and telecommunication-security.
Man skal dog vide, at ændrer man lidt i scriptet (Den "test-virusmotor" som man kører), så skal man være forberedt på, at ikke ALT kan fjernes igen, der er også risiko for at PC'en "går ned" så man skal formatere, men ALT for læserne her. Jeg slap atter fra det uden bøvl.
Det giver virkeligt et billede af din sikkerhed overfor skadelige scrips og er selvfølgelig en sikker metode at teste sit netværk på. De såkaldte "Vira" som man downloader er uskadelige, men indeholder generelt de scrips som "køres" i virus og hacker-programmer. Man kan endda ændre med html e.l. så testen bliver endnu grundigere og man skal nok være temmelig dygtig for at noget slipper igennem. Jeg kunne ihvertfald ikke få sluppet noget synligt igennem, men min tid går heller ikke med at tømme andres bankkonti e.l. (ikke over en PC i hvertfald). Jeg er så heller ikke en absolut ekspert til at lave virus m.m.
Selvfølgelig skulle jeg teste "de skumle sider igen", jeg kommer så ikke dybere ind på sidernes navne. Det må siges at være effektivt med beskyttelsen - jeg benytter faciliteten, som hedder "Sandbox". Det bliver direkte oversat til "sandkassen". En mulighed for at arbejde / surfe på en "virtuel metode", så du ikke kommer direkte ind på din PC, og dermed kan skade den.
Kaspersky åbnede siderne, men man mærker programmet arbejde ved klik på links og direkte blokering ved uheldige downloads, når filen bliver scannet ved hentning.
Keygeneratorer sletter Kaspersky også straks. Programmet reagerer overraskende hurtigt, så dem med mindre heldige intentioner, SKAL deaktivere Antivirus hvis de vil noget "fy".
Kontrol er dejligt, især med sin Antivirus.. Kaspersky Pure imponerer mig virkeligt meget positivt. Min sidste test af deres programmer var i starten af 2009 - der ér virkeligt sket radikale ændringer siden. Det kan jeg få til at fylde en hel bog, men til dagligt brug mærker man intet til Kaspersky Pure og det er dét, der er meningen med et Antivirus-program som dette.
Lad os gå til karaktergivningen: