Test
I bund og grund, er det kun mindre ting der adskiller G510 fra forgængeren G15, men tilsammen gør de alligevel en forskel. Der er blevet flyttet lidt rundt på layoutet, hvor blandt andet mediegenvejene er blevet ændret, og G510 minder nu måske egentlig mere om et Logitech G19. Disse småjusteringer har gjort underværker, og gør tastaturet lidt bedre rent funktionelt end forgængeren. Der er desværre en enkelt ændring, der har haft den modsatte effekt. Forgængeren var nemlig udstyret med to USB-porte, der ikke er at finde på G510, hvilket jeg synes er en skam.
En smart ting, som jeg har gjort meget brug af under testperioden, er det indbyggede lydkort. Når der sluttes et headset til, skiftes der automatisk lydenhed væk fra det almindelige lydkort, og til det indbyggede USB-lydkort. På den måde kan man let skifte mellem højtalere og headset hvis man skifter mellem begge dele.
Noget andet jeg også har benyttet meget, er MR knappen. Når man trykker på den, kan man optage en tastekombination direkte til en G-tast, uden at skulle ind i "Key Profiler" først. En ganske fin funktion hvis man vil ændre en af de eksisterende makroer, eller bare skal oprette en ny. Af smarte detaljer kan også nævnes knappen til at slå Windows-tasten fra, så man ikke får trykket på den under et spil og havner tilbage på skrivebordet.
Der skulle ikke mere end et par dages tilvending til, før jeg skriver lige så hurtigt på dette keyboard som jeg gjorde på det gamle. Tasterne er desuden rigtig gode at taste på, da de er rimelig bløde, men samtidig føles ganske faste. Genvejstasterne har også været flittigt brugt, men antallet af G-taster virker en kende overvældende. Til kontorbrug, er det rigtig lækkert med genveje til de mest brugt programmer, og i spil er de også rigtig brugbare til f.eks. køb af våben eller andre faste rutiner. Jeg har ikke formået at finde på ting at bruge samtlige 18 taster til, men hellere at der er for mange end at der er for få.
Det indbyggede display kan benyttes til en masse forskelligt, som RSS-læser, som ur, visning af kalender aftaler i Outlook eller til at vise forbruget af RAM og CPU-kraft. Et af de funktioner jeg dog finder mere brugbare, er visning af informationer fra mediaplayer og muligheden for at skifte mellem numre den vej.
Displayet understøtter visning af informationer fra en række programmer og spil, heriblandt Ventrillo og Fraps. Her nedenfor ses for eksempel Fraps, aktiveret der i realtid viser antal FPS der i øjeblikket vises.
Da det jo er et keyboard specielt beregnet til spil, understøttes selvfølgelig også visning af information fra en række af disse. Listen er ikke så lang, som man kunne have håbet, men inkluderer dog kendte spil som Battlefield 2, Battlefield 2142, Cammand and Conquer 3 og World Of Warcraft.
For de understøttede spil, kan man altså få vist en række informationer på displayet mens man spiller. Der er hovedsageligt tale om statistikker over hvor godt det går i spillet og hvilket fremskridt man gør, men også informationer om serveren man spiller på og i dette tilfælde også hvilken bane.
Displayet er en ganske fin ting at have med, og det er også ganske godt til f.eks. at styre Mediaplayer eller kunne se resultater fra Fraps. Under et spil, er det dog ikke noget jeg personligt ser den store brugbarhed i, da f.eks. statistikker hurtigt kan kaldes fra på skærmen via andre genveje. Det fjerner lidt fokus fra selve spillet, hvis man skal kigge ned på det lille display alt for meget. Ud over dette er spilunderstøttelsen ikke forfærdelig stor, men det kan jo være det kommer.