Bærbare d. 13. juni. 2011, skrevet af @ngler 0 Kommentarer. Vist: 13786 gange.
Som reference har vi:
Asus EeePC 1201n D525 Dual Atom 1,8GHz, nVidia ION grafik, 2GB RAM
Asus UL50VT, Intel CU7300 1,3GHz, nVidia Go210 grafik, 4GB RAM
MSI X620, Intel CU7300 1,3GHz, ATI HD5430 grafik, 4GB RAM
PCMark
CR650 klarer nemt Eees D525 CPU, men kan ikke rigtigt hamle op med den ellers lavere clocket CU7300. E350eren kæmper godt, men kan ikke helt matche en C2D som CU7300 er baseret på.
3DMark
Selvom CR650 bruger den nye HD6310, så kan den hverken matche ION eller de to andre. Lidt en skuffelse at ION klarer sig bedre her.
Sisandra
CPU
E350eren klarer lige den noget lidt højere clocket D525, men kan ikke stille noget op overfor CU7300.
Multimedia
AMD har aldrig været stærke i Sisandras Multimedia test, primært fordi at der ikke er SSE4 understøttelse. De tre Intel baseret bærbare trækker noget fra CR650.
HDD
En god performance, dog uden at være topklasse. Den er godkendt uden at imponerende voldsomt.
SuperPi
Jeg var lidt spændt på denne, da f.eks. Atom har store problemer med denne test. E350 klarer sig faktisk langt bedre end D525, men noget langsommere end CU7300.
Batteri
Batteryeater bruger en 3D model der drejer rundt, det er hårdt for en CPU og grafikkort at skulle vise det. Derfor så er det ikke overraskende at det tager godt på kræfterne. CR650 klarer sig dårligst i denne kategori. Det ser dog noget anderledes ud når man tager en real-life test. Simpelthen surf, mail, tekstbehandling mm. over WiFi for at teste hvor lang tid computeren kan bruges "normalt". Her vinder CR650 , hvilket tyder på at strømstyringen i APUen fungerer godt.
Hvis man skal lave en lille sammenfatning af testene, så viser det at E350/HD6310 APU nok bedst kan siges at være en hurtigere dualcore Atom/ION til basis. Det er ikke en højtydende spille platform, selvom man godt kan tage et spil StarCraft 2 med en rimelig framerate med laveste indstillinger hvis man ikke spille med maks antal spillere og kæmpe slag. Så alt i alt en fornuftig kombination til Office brug, surf mm, men programmer som kræver CPU og GPU kræft så kan CR650 kæmpe, men der er langt hurtigere CPUer og GPUer der ude. Man kan dog ved fx behandling af store billeder mærke at computeren skal kæmpe hårdt for at fx. markere med magic wand eller lign.
Ergonomi
Tastaturet er overraskende godt og har et godt antast. Spacetasten kunne måske være en tand større da den virker som om den ikke helt sidder i midten. Det er dog en lille detalje, da man hurtigt vænner sig til det. Det er dog også logisk når MSI skal lave plads til det nummeriske tastatur, så bliver det "normale" tastatur nød til at blive skubbet lidt til venstre, hvilket gør at man sidder lidt med den højre hånd mere foran sig end den venstre når man sidder med computeren på skødet. De nummeriske taster er rigtig gode når man sidder med regneark, hvilket gør CR650 god som en arbejdsbærbar. Touchpadden er rimelig god, dog uden at være fantastisk. Det er ren god ting at man kan slå den fra, så man ikke rammer den ved et uheld. De mange multi-touch muligheder har vi set mange gange før, men det kan være en rigtig god ide at få lidt tips.
Portabilitet
Selve computeren virker ikke speciel tung, hvilket altid er en god ting. Dog betyder den store skærm at det ikke ligefrem er verdens nemmeste computer at få med sig. Skærmen har dog en rimelig god betragtningsvinkel, så man f.eks. kan bruge den i toget. Dog bliver den hurtigt mørkere når den når 90 grader. Skærmen kan ikke lægges ned i vandret og kan derfor maksimalt drejes 120 grader.
Den lange batterilevetid gør at CR650 er velegnet at tage med til f.eks. til at se film
Til udendørsbrug kan CR650 bruges, da skærmen er rimelig lysstærk, faktisk nok til at man kan arbejde med den laveste lysstyrke.
Varme
Computeren bliver ganske lidt varm under brug.
Støj
Man kan svagt høre blæseren og på ingen tid virker det til at den går amok. Omvendt er højttalerne relative gode og har ikke samme pap lyd som mange computere.
Anmeld
Information