Test
Testmaskinen består af :
MSI A75MA-G55
AMD A8-3850
Geil DDR3 2 x 2Gb PC3-12800
Chieftec 750 Watt PSU
Western Digital Caviar Black 500GB
Microsoft Windows 7 professional x64
Danamics LMX Superleggera CPU køler
Programmer:
SuperPI 1M
3Dmark03
3Dmark05
3Dmark06
3Dmark Vantage
3Dmark11
Alien vs Predator
Call of Juarez
Lightsmark
Sciencemark
Cinebench 10
Cinebench 11.5
H.A.W.X 2
Unigine Heaven
Stalker: Call of Pripryat
PCmark Vantage
Der bliver sammenlignet med to andre platforme med indbygget grafikkort i CPUen. Den tidligere testede fusion platform med onboard grafikkort, og INTEL's kraftige core i5 2500K Sandy Bridge CPU på et ASUS Maximus IV Gene-Z bundkort. Grunden til det er at se om AMD platformen her kan hamle op med INTEL's Sandy Bridge, og se hvor langt AMD egentlig er kommet fra deres Brazos platform. Da AMD går meget op i den grafiske ydelse på APUen her har jeg valgt ikke kun at køre CPU test men også grafiske tests, så vi kan få et rigtig godt billede af hvordan denne lille ny klarer sig imod konkurenten.
SuperPI 1M:
Den nye AMD APU klare sig faktisk ret godt her. Nu skal vi huske på at det ikke er meningen at CPU'en skal være lige så hurtig som Sandy Bridge, men alligevel går det rigtig godt for den.
3Dmark:
Det første grafiske billede vi får af APUen her er i form af 3Dmark, og her klare den sig rigtig godt imod Sandy Bridge platformen, og render fra fusion. Her kunne Sandy Bridge ikke være med i 3Dmark11 eftersom det program bruger DirectX11, og det kan den indbyggede grafikchip i Sandy Bridge ikke afvikle.
Alien vs Predator:
Her kunne Sandy Bridge heller ikke være med, men jeg valgte alligevel at tage den med, da det giver et godt billede af hvad APUen rent faktisk kan klare. 30.5 FPS i den lave opløsning er ikke helt værst, og platformen løber helt fra den ældre fusion platform.
Call of Juarez:
Call of Juarez er en DirectX10 benchmark, så her var der mulighed for at Sandy Bridge kunne være med, men det kunne vist være ligemeget om den var med eller ej, for ydelsen i dette spil er ikke ret god, og bliver totalt overhalet af den nye LIano platform.
Lightsmark:
Igen bliver Sandy Bridge totalt smadret af den nye LIano platform, og her ser vi faktisk at den gamle fusion platform kan følge med Sandy Bridge.
Sciencemark:
Denne test er helt alene en CPU test, og man forventer derfor at Sandy Bridge vil vinde, men forskellen er faktisk ikke ret meget. Kan LIano overclockes et godt stykke, så kan den måske hamle op med Sandy Bridge.
Cinebench 10:
Her havde jeg egentlig forventet at LIano ville være foran Sandy Bridge, men CPU kraften i Sandy Bridge er også bedre, og er sikkert derfor den tager første pladsen. Forskellen i alle kategorier er ikke voldsomt stor imellem Sandy Bridge og LIano, men fusion slet ikke følge med.
Cinebench 11.5:
I OpenGL har Sandy Bridge ikke en chance her, men kommer stærtk igen i CPU kategorien hvor Intel formår at få næsten dobbelt så mange point.
H.A.W.X 2:
Her leverer LIano en lille smule flere FPS end hvad Sandy Bridge kan levere. Eftersom Sandy Bridge ikke kan afvikle directX 11 er directX 11 tesselation ikke sat til i testen.
Unigine Heaven DirectX 10:
Her har Sandy Bridge meget svært ved at følge med, og det ser bestemt godt ud for LIano. Fusion kan slet ikke følge med her.
Unigine Heaven DirectX 11:
Da dette er directX 11 måtte Sandy Bridge udeblive. Her ser vi en ret god ydelse fra LIano af, og fusion kan slet ikke følge med her heller.
Stalker: Call of Pripryat:
Her bruges der directX 10, så her kunne Sandy Bridge få lov til at være med. LIano levere et rigtig godt resultat her.
PCmark Vantage:
Som skrevet et par gange nu, så er det ikke meningen at LIanos CPU kraft skal kunne matche Intel Sandy Bridge, så her havde jeg forventet at Core i5 2500K vill tage første pladsen, hvilket den også gør, men det er stadig et rigtig godt resultat fra LIanos side af.
Strømforbrug CPU:
Da strømbesparelse er meget i fokus for tiden, valgte jeg at lave en lille sammenligning mellem LIano og min Sandy Bridge platform. Her har jeg målt CPU ved idle og fuld load. I forhold til at LIano ikke kan levere så meget regnekraft som Sandy Bridge er det ikke det mest heldige resultat. I idle er LIano dog god til at spare på strømmen.
Strømforbrug GPU:
Igen eftersom grafik er meget i fokus, valgte jeg at kigge strømforbrug for GPU idle og load også. LIano er en smule bedre i idle, men bruger igen lidt mere end Sandy Bridge i load. Det bliver til gengæld omsat til god ydelse. Ingen af dem kan dog spare på strømmen som fusion kan.
Temperatur GPU:
Her var det ikke muligt at få temperatur på Sandy Bridge GPUen desværre, men jeg ville alligevel lige smide grafen op, da det siger lidt om hvor varm GPUen kan blive. Da GPUen ligger inde i CPUen er det CPU køleren der køler den, og her har jeg brugt en rigtig kraftig Danamics LMX køler, så temperaturerne er rimelig lave. Det var ikke muligt at se temperaturen på CPU delen alene, så sådan en graf kunne ikke laves. Men platformen er også ny, og mon ikke det bliver muligt at se temperatur på CPU delen på et tidspunkt.
Så er det blevet tid til en konklusion...