Layout / Design
Kortet ligner overordnet sin storebror på frontgrillen og 70’er muskelbil looket er der stadig, ligeledes er den blanke sorte farve og alle andre kendetegn fra HD 7000-serien. AMD har dog valgt et helt andet kølesystem til kortet end HD 7970 og 6970. Her er blæseren montereret i midten af kortet, og radial designet er droppet frem for en traditionel blæser, derudover har AMD valgt en overraskende lille køler. Dette har vi tidligere set på MSIs Tiwn Frozr kort hvor det har fungeret super godt. Ligesom storebror benytter kortet 6. generation vapour chamber køling, som mere effektivt skulle flytte varmen. Mere effektivitet er nødvendigt da køleelementet er overraskende lille, og faktisk ikke fylder særlig meget af pladsen op.
Langs siden på kortet finder vi en lille knap, som AMD fanboys nok vil genkende med det samme. Dette er naturligvis en BIOS switch, som skifter mellem en standard fabriksindstilling og unprotected, som giver mulighed for overclock og BIOS flash men også kan bryde garantien på kortet.
Når vi fyrer op for kortet, bliver det hurtigt klart at den nye køler er en vinder. I idle bliver kortet 36 og under load når vi 78. Dette er en smule højere end andre kort, men langt fra farezonen.
Det geniale ved denne køler er støjen, eller rettere manglen på samme, i idle er der ingenting at høre og det sammen gælder under load. Mine kabinetkølere er relativt stille men det er simpelthen umuligt at høre dette grafikkort, selv hvis jeg åbner kabinettet og lytter efter er det ikke til at høre. Så selvom HD 7970 producerer store mængder varme, er dette ikke tilfældet for alle kortene i 7000-serien.
Et kig rundt på kortet afslører naturligvis nogle strømstik og HD 7950 benytter sig af 2 stk. 6-pin PCI-E strømstik. Dette giver kortet mulighed for at trække 200 Watt.
I fronten af kortet sidder 2. stk mini Displayport, 1 stk. HDMI og en Dual-DVI udgang. Dette giver rigeligt med muligheder når skærmen skal sættes til, også selvom AMD har sparet noget af pladsen væk.