Layout / Design
Designet Generelt
Hvad der på papiret lignede et ganske regulært midi-tower kabinet, må siges at være alt andet, når man får det pakket ud!
Kabinettet fåes i tre forskellige udgaver, rød, sort og den hvide som vi har fingrene i i dag. Det første man lægger mærke til er det noget specielle asymmetriske design.
Det er meget usædvanligt at støde på et kabinet, hvor designet er så radikalt anderledes end hvad man er vant til. Langt de fleste kabinetter idag passer i en af følgende to kategorier; "Lian-Li'esque minimalistisk design" eller "Extreme gamer-jo-flere-lys-jo-bedre-er-kabinettet", og det spændende ved Phantom 410 er, at kabinettet ser ud til at passe lidt ind i sin egen niche. Det har sin helt egen sci-fi vibe, og det ville passe perfekt ind i Star Wars eller Tron.
Det største og mest prominente designelement er pladserne omkring front og topblæserne. De er stort set identiske, men er placeret asymmetrisk, og der løber en sort stribe i forlængelse af dem begge. Personligt er jeg stor fan af udseendet, og det er ikke så lidt når det kommer fra en, som oftest kun køber Antec eller Lian Li!
For at gøre designet muligt, har NZXT måttet ty til at bruge en del plastik i konstruktionen, hvilket billederne tydeligt illustrerer. En stor del af størrelsen kommer fra plastikpanelerne, men selvom de nemt klikkes af, så er konstruktionen god nok til at man godt kan løfte et samlet system rundt, uden fare for, at f.eks. frontpanelet ryger af hvis tager fat under det. Så på den front er der ingen skade sket ved at bruge plastik.
Nogle vil måske mene, at kabinettet bliver unødvendigt stort på grund af plastikpanelerne, men der er bestemt nogle gevinster ved designet. Først og fremmest kan man i toppen skjule op til en 280mm radiator, og med god vilje kan der også være plads til en 120mm i fronten. Skulle man fravælge vandkøling er der stadig en fordel ved designet, nemlig at blæserne stortset uhindret kan flytte luft uden modstand, hvilket i sidste ende resulterer i bedre køling og lavere støjniveau. Godt gået NZXT. En slutbemærkning til plastik/stålkonstruktionen er, at NZXT har formået at skabe en næsten 100% homogen farve på alle paneler, og man oplever ikke den store farveforskel som man oftest finder på andre kabinetter.
Power- og resetknapperne er godt gemt væk i en af de sorte striber. Vi finder desuden også HDD- og PowerLED samme sted. En rar detalje er, at lysstyrken på disse LED's er dejligt afdæmpet, og ikke brænder med samme styrke som tusind sole, hvilket man ser ALT for ofte.
På den modsatte side af toppen finder man stik til høretelefoner og mikrofon. Til at flankere lydportene finder man to USB 2.0 og to USB 3.0 porte. Allerøverst finder man min personlige yndlingsfeature ved kabinettet, nemlig den indbyggede tre-trins blæserstyring.
Nu hvor vi så småt er begyndt at bevæge os ind på Innovation/Teknologi - delen, så springer vi videre til næste side.