Layout / Design
Printpladen er sort, og det er næsten alle komponenterne også, hvilket giver indtrykket af at det virkelig er et kort der kan en ting eller to. Hele kortet er fyldt med Solid State kondensatorer, hvilket efterhånden er ved at være standard i dag, men vi ser også en del SFC chokes, hvilket bestemt er godt.
I toppen er der mulighed for ikke kun 1 8-pin CPU strømstik, men 2. Hvilke strømforsyninger der har 2 8-pin CPU strømstik ved jeg ikke, men det kan også være at meningen er at der skal bruges to. En ting er ihvertfald sikkert, der er mulighed for at give CPU'en masser af strøm. Køleren til VRM modulerne har fået formen som en gattling gun, hvilket jeg har fået indtrykket af at de fleste i vores forum ikke kan lide, men det er nok mere en smagssag.
CPU soklen har fået så meget plads som det nu er muligt. Med 8 RAM pladser og en kæmpe sokkel er det rigtig svært at lave mere plads end der er gjort her. Det eneste der måske kan blive et problem når der skal isoleres er de 4 kondensatorer der er omkring soklen, men der er lavet fint plads omkring dem.
I toppen ser vi noget jeg rigtig godt kan lide, en startknap, men ikke kun en startknap, en startknap der er placeret det helt rigtig sted. Har man 4 grafikkort sat til bundkortet, dækker det for knapperne i bunden, og så er det ikke til at komme til startknappen, her bliver det ikke noget problem. Længere nede ser vi V-check points, der giver mulighed for at måle spændinger med et multimeter, der giver endnu mere præcise målinger end BIOS'en kan levere.
Der er ikke kommet andet end PCIe x16 pladser på bundkortet her, det er dog kun plads 1 og 5 der køre x16, og plads 1, 3, 5 og 7 køre med PCIe 3.0, så selvom der kun køres med x8, så er det mere end rigeligt til AMD's nye HD7970 grafikkort, da x8 PCIe 3.0 er samme hastighed som x16 PCIe 2.0, hvilket vi stadig ikke kan udnytte fuldt ud i dag. De sidste PCIe pladser kører alle x8 og 2.0, hvilket er mere end rigeligt til en RAID controller eller andre PCIe udvidelseskort. Ved siden af PCIe pladserne ser vi lydkortet, et X-FI MB2.
I bunden er der også kommet nogle godter, her ser vi ikke kun FireWire og front lyd, men også mulighed for at lukke ned for de 4 PCIe porte der køre 3.0, som er beregnet til grafikkort, en OC Genie knap, en Multi BIOS knap, 2 USB 2.0 porte, batteriet og et LED display der viser tal og bogstaver, som der kan slåes op i manualen, for at se hvad der egentlig sker når der boot'es.
Sydbro køleren har fået nogle patroner, sikkert dem der skal bruges til gattling gun'en i toppen. Det er dog ikke den der er interessant, det er de mange SATA porte jeg finder rigtig interessant. MSI har proppet hele 10 stk. i bundkortet. Jeg er selv en der har fyldt mit bundkort totalt op, hvilket betyder at jeg ikke har mulighed for at udvidde med en ekstra harddisk, men på dette bundkort vil jeg ikke løbe ind i sådan et problem. Alle portene har fået en 90 graders vinkel, hvilket betyder at de ikke går i vejen for et langt grafikkort. Der er også kommet en USB 3.0 indgang i 90 graders vinkel, og til sidst ser vi et 6-pin PCIe strømstik. Dette giver ekstra strøm til PCIe portene. Strømmen der går til RAM på grafikkortet bliver hevet igennem PCIe porten, og med 4 store grafikkort skal der hives en del strøm. Med dette strømstik sikrer man at der er strøm nok til grafikkortene. Placeringen er ikke noget jeg har set før, men jeg kan lide det. Skal bundkortet sidde i et kabinet, er det virkelig det ideelle sted at placere dette strømstik. Ofte ser man at dette strømstik er placeret over PCIe port 1, og så skal man have et kabel tværs igennem kabinettet, hvilket ikke ser alt for godt ud.
Liste over ind- og udgange:
- 1 x PS/2 Mouse/Keyboard port
- 1 x Clear CMOS button
- 1 x Coaxial SPDIF port
- 1 x Optical SPDIF port
- 1 x IEEE1394 port
- 2 x RJ45 LAN Jacks
- 6 x USB 2.0 ports
- 4 x USB 3.0 ports
- 1 x 6 in 1 audio jack
På næste side kigger vi lidt på BIOS'en.