Jeg startede personligt med at samle kittet udenfor kabinettet og havde det til at køre med vand i nogle timer. Det gør jeg med alle vandkølingskits, da det giver en idé om kittet er tæt eller ej, hvadend det skyldes produktions- eller monteringsfejl. Heldigvis var der ingen lækager, hvilket også ville være en trist affære for et helt nyt kit, fra en producent med speciale i netop vandkøling. Stumper i denne klasse er dog altid trykprøvet fra fabrikken af.
Da jeg så skulle have skilt kittet ad igen, gik det også op for mig at der ikke var de store chancer for at kittet skulle gå læk. De medfølgende slangeclips er designet til at klemme slangerne om fittings, så de sidder fast og holder tæt. Men selv uden dem sidder slangerne næsten ubehjælpeligt fast. Slangerne var lette at få på, men slutter øjeblikkeligt tæt omkring de medfølgende fittings.
Da kittet skulle monteres i mit Corsair Carbide 500R kabinet, som ikke er et af de mindste kabinetter på markedet, monterede jeg radiatoren i det dertilregnede ”radiator-rum” øverst i kabinettet. Jeg måtte dog hurtigt indse at radiatoren var for tyk til at jeg kunne lukke dette rum igen. Blæserne blev monteret som en push konfiguration (blæser luften ind i radiatoren nedefra og ud af kabinettet), hvilket i Corsair kabinetet ikke var helt ligetil, da de små vibrationsdæmpende ”gummi-dutter” gjorde at de medfølgende skruer manglede ca. 1mm i længden for at kunne skrues i radiatoren. Heldigvis havde jeg nogle lidt længere skruer liggende. Jeg tror dog ikke dette vil blive et problem i mange andre kabinetter, da det enten vil være muligt at montere kittet i en monteringsplads til en radiator, eller ved brug af de 4 monteringsarme, hvor det gør det muligt at montere radiatoren i 2 120mm blæserpladser.
Som jeg har nævnt tidligere, var det næsten muligt at montere kittet uden værktøj, diverse fittings kunne fastskrues med fingrende, og strammes når slangen var påmonteret. Det vil selvfølgeligt altid være en god ide at stramme efter med en skruenøgle, men i mit tilfælde var alt strammet ordentligt til i forvejen.
Reservoiret med den indbyggede pumpe blev let installeret i to 5.25" drive bays (rummene til CD-drev etc.). Her havde jeg monteret de to slanger på forhånd, da det ikke var til at arbejde med fittings, slanger og clips efter det var monteret. Alt efter hvilken farve kabinet man har, kan man påsætte den medfølgende front, som skjuler reservoiret, i sølv eller sort. Men det er stadig muligt at holde øje med vandniveauet i reservoiret, via et lille hul i frontcoveret.
CPU-blokken havde som det eneste en monteringsvejledning, hvilket forklarede udførligt hvad man skulle gøre for at få monteret blokken. Der var 2 ting jeg synes mindre godt om, og en ting jeg rigtigt godt kunne lide.
Den første ting jeg lagde mærke til var at monteringen af backplaten foregik ved at klistre den bag på sit bundkort, det gør at backplaten sidder fast imens man skal fastskrue CPU-blokken, hvilket i sig selv er en rigtig god ting. Jeg er bare i tvivl om hvor godt det er i forhold til at skulle montere blokken flere gange. Min erfaring med diverse lim/klister/tape er, at efter at man har remonteret det et par gange, så klæber det ikke meget mere. Det er dog helt klart at foretrække, fremfor at skulle holde pladen selv, samtidigt med at man skal holde blok og skruer på plads imens man skruer det fast med en skruetrækker.
Den anden ting jeg synes mindre godt om, var at der skulle lægges en løs fjeder og skive. Det er en mindre ting, men hvis man ikke lige er opmærksom på at holde disse på plads når man vil skrue blokken fast, så ender du med at have fjedre og spændeskiver liggende rundt omkring i kabinetet (jeg gjorde det selv et par gange). Det skal dog siges, at jeg synes dette blev opvejet af måden at fastspænde blokken på. Man skruede først hele skruen ned i den fastklistrede bagplade, hvilket gik forholdsvist let, da skruen nemt nåede bagpladen. Jeg har før skulle sloges med montering af en køler fordi skruerne var forbandet korte og kun knapt kunne nå bagpladen, men dette var ikke tilfældet. Derudover spændtes CPU’en yderligere fast, ved at køre en lille fingermøtrik længere ned på skruen. Dette fungere rigtigt godt, helt uden brug af værktøj!
Bagefter var det ellers bare at montere slanger og hælde vand på systemet. Dette blev også gjort nemt og smertefrit, og slangerne bliver holdt rigtigt godt fast med de medfølgende slange-clips.
Nu er der kun tilbage at se hvad kittet kan præstere.