Test: Viewsonic TFT VP171 vs. VP171-2

Skærme d.  04. marts. 2005, skrevet af be@vis 0 Kommentarer.  Vist: 18446 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.viewsonic.com
Produktet distribueres i DK af: www.viewsonic.com
Link til producentens website: www.viewsonic.com


Designet


Vi skal have et lille kig på skærmene før vi begynder at kigge nærmere på ydelsen.



En meget attraktiv ting ved skærme, er deres tynde kant. Det kan ofte se kikset ud, hvis en fladskærm, eller for den sags en CRT skærm, har en alt for bred skærm. Dog har Sony haft stor succes med bred kant på deres HS of SDM serier.



Foden er efter min mening også et vigtig kriterie når man skal vælge fladskærm. Viewsonic har fået skabt en forholdsvis original fod, og måde at fastne skærmen til denne på. Foden giver mulighed for pivot mode. Den kan justeres op og ned via et tryk i fodens rygrad, skærmen kan drejes 360 grader, samt vippes frem og tilbage. Der er utrolig gode muligheder for at tilpasse skærmen, men denne funktionalitet har sin vedhage. Skærmen plus foden vejer en hel del, hele 6,5kg. Acer's velkendte AL1715ms skærm vejer kun 4,3kg, altså 2kg mindre.



Skærmene tilbyder en bred række tilslutningsmuligheder. Der er 2 D-sub tilslutninger, og 1 DVI tilslutning. Man kan altså have skærmen sluttet til 2 computere ad gangen, og hvis man vælger at benytte sig af den mulighed, har forsiden af skærmen en lille finesse. Her kan man nemlig skifte mellem de to computere på knapperne "1" og "2". Man kommer endnu længere med en KVM switch, men at skærmen har denne funktion er virkelig et stort plus.




OSD menuen er meget omfattende og selvsigende og er derfor nem at betjene. Et eller andet sted overgår den mine forventninger, idet man kan se serienummer og modelnummer, jeg mener, det er jo kun en OSD menu... Alt i alt er det en meget tilfredsstillende OSD menu, som der er gjort noget ud af, og ikke er bare noget der "skal" være der som mange andre producenter opfatter det som.