Kabinetter d. 02. juli. 2012, skrevet af martinta 0 Kommentarer. Vist: 12410 gange.
Så kom vi til den altid interessante del, nemlig layout- og designdelen. Det er her, hvor vi gennemgår kabinettet, fortæller lidt om hvilke gode og dårlige ting kabinettets udformning gemmer på. Designet kan være lidt svært at vurdere på dette kabinet, da det er noget specielt i forhold til det, vi normalt tester.
Allerførst kan jeg dog sige at kvalitetet af kabinettet føles ganske fornuftigt. Rigtig meget af kabinettet er lavet af stål og holdt i sort hvor, kun fronten skiller sig ud ved at ligne noget børstet stål. Et setup som jeg personligt synes, er rigtig flot og simpelt.
Men lad os springe ud i det.
Fronten er, som jeg nævnte tidligere, lavet i noget, der ligner noget sort børstet stål. Den er holdt simpel, hvor der i venstre side er et lille SilverStone logo. I midten et nøglehul til at låse eller oplåse selve lågen. Alle 5,25" drev indgange, genstart knappen, dioder m.m. er gemt omme bag ved. Det eneste man kan tilgå udefra uden nøglen, er tænd/sluk knappen.
Som det kan ses på dette billede, er der 2 nøgler med. Nøglerne er de standard runde "sikkerheds nøgler", hvilket gør, at skulle de blive væk så er problemet relativt nemt at løse.
Men lad os da tage et kig på hvad der gemmer sig bag lågen. Her er hele fire stk. 5,25" båse. I midten er der hul i kabinettet, hvor låsen låser sig fast til. Under de 5,25" slots i højre side er alle de øvrige knapper, dioder og indgange, som kabinettet har.
Af indgange skal det siges, at den har to stk. USB3.0 porte, en mini jack ud og et stk. mikrofonindgang. Ved siden af finder vi de sædvanlige to dioder til harddiskaktivitet og power-status. Længere til højre ser vi startknappen efterfulgt af genstartsknappen i grå.
Alt i alt er der det, man skal bruge, selvom det er holdt clean.
På bagsiden af selve lågen finder vi denne lille mekanisme. Til at starte med er det ikke helt åbenlyst, hvad denne bruges til, men kigger man nærmere efter, kan man se, det er en lås af start knappen. Så hvis man ikke er interesseret i, at nogen skal kunne tænde eller slukke uden nøglen, skubbes den hen i positionen, som den står i her for at blokere knappen.
Ganske god idé, også selv om det tog undertegnede lidt tid at finde ud af, hvorfor jeg ikke kunne få maskinen startet efter, den var monteret.
På undersiden af fronten i højre side er der desuden monteret et lille hjul, dette hjul kan bruges til at ændre lys styrken på LED dioden, hvilket jo egentlig giver god mening når man tænker på den skal sidde i stuen et eller andet sted og en kraftig diode derfor ville kunne virke forstyrrende.
Hvis vi går videre til toppen af kabinettet, er der ikke de store overraskelser at komme efter. Den er ligesom fronten holdt i et clean lettere børstet stål-look. Nede bagved er der lidt luftindtag, men deruover er der ikke noget insteressant her.
Går vi så over og kigger på højre side af kabinettet er der plads til to 120mm blæsere. Foran blæserne er der et støvfilter, som tages af med et let lille skub til siden, hvorefter der er fri adgang til at rense filteret eller skrue en blæser af eller på. Udover dette, ses i højre side fire skruehuller. Her er det muligt at montere et extra 3,5" drev ved hjælp af den medfølgende adapter.
Bag på kabinettet er det meget begrænset, hvad der er af interessante ting. Til venstre har vi plads til I/O-skjoldet. I midten er der syv udviddelsesporte til evt. udviddelseskort. Bemærk den vandrette udviddelsesport i toppen. Her er det muligt at montere en slot-blæser, blæserstyring eller andet der kan monteres uden en et riser-kort.
I højre side skal strømforsygningen monteres, så det er meget standard til, hvad man ville forvente. I toppen sidder der 2 skruer som skal skrues ud for at pille toppen af, dette går lidt imod den trend, vi ellers har set med fingerskruer, så her skal man bruge værktøj for at skille kabinettet af.
På venstre side er der gjort plads til én blæser, denne er udformet som en låge, som skal åbnes ved at trække i den, hvorefter filteret kan renses, i modsætning til den højre side monteres blæseren ikke udefra.
Her ses filteret pillet af, hvorefter der er fri adgang til at rense det. De 4 huller som ses i siderne er der, hvor filteret sidder fast.
Vender vi kabinettet rundt engang, så vi kan se bunden, kommer dette frem. Forest i kabinettet er der plads til tre 120mm blæsere, hvoraf 2 er monteret som standard. Ligesom de øvrige steder i kabinettet er der også et støvfilter til dem. Støvfiltrene her pilles af ved at trække i de 2 "håndtag", som er i siden af hver af filtrene.
Inde i kabinettet er der, som man kan se på billede lidt trængt med pladsen til bundkortet, da den metal anordning, hvor drev m.m. skal monteres, fylder 1/3 af kabinettet. Til gengæld er kabinettet nemt at overskue.
I venstre side er de to 5,25" båse og oven på dem er der gjort plads til to 2,5" drev. I rummet i midten er der plads til, at 3,5" drevene kan ligge ned, og helt ude i højre side er der gjort plads til yderligere to 5,25" enheder.
For montering af diskene kan hele den foreste del af kabinettet pilles ud, således at man har masser af plads til at montere hardwaren på. Jeg vil anbefale på baggrund af egen erfaring, at den pilles ud, før man monterer bundkortet, da der ikke er særlig meget spillerum, hvis den sidder i, mens man manøvrerer bundkortet på plads. Selve enheden sidder fast med 6 skruer, og har 2 håndtag, så man let kan kontrollere udtagningen på trods af, den måske er fyldt med diske og bliver lidt tung.
Her ses kabinettet uden den foreste metalholder i. Nu har vi direkte udsyn til de to præinstallerede blæsere. Blæserne har i øvrig ikke moles stik, men kan kun monteres direkte på bundkortet. Kablerne på de blæsere er i øvrigt relativt lange, så man vil nemt kunne få dem til at række til et ledigt stik på bundkortet.
Her ses "diskhylden" for sig selv. Som nævnt før er der i venstre side plads til to 5,25" enheder. Oven på de to enheder kan der sidde to 2,5" diske. I midterrummet er der plads til fire 3,5" diske og helt ude i højre side er der plads til de to sidste 5,25" enheder.
Her ses toppen af 3,5" hylden. Drevene skrues kun fast oppefra, hvilket er grunden til, de kun har lagt støj og vibrationsdæmpning der. Idéen er god nok, men besværligt udført, da der er forskellige skruer, hvoraf kun nogen af dem er lange nok til at passe hertil. Hvilke er dog ikke angivet. Så SilverStone har direkte valgt at lave monteringen til et puslespil.
Her ses de to 2,5" drev monteret. De bliver monteret med fire skruer fra toppen. Der er ikke noget vibrationsdæmpning til at dæmpe dem ned med. Dog oplevede jeg ikke de store vibrationer fra dem under testen, og mon ikke disse pladser primært vil blive brugt til SSD'er.
Her er der monteret et 3,5" drev i rummet i midten.
Alt i alt synes jeg, designet er flot udført, men med plads til forbedringer på monteringsdelen af diskene, da alle de skruer kort sagt er dømt til at blive væk. Et skruerfrit patent ville have gjort en stor forskel.
Lad os storme videre til monteringen af alt det øvrige hardware.
Anmeld
Information