Test: Silverstone SST-GD07B mediecenter

Kabinetter d.  02. juli. 2012, skrevet af martinta 0 Kommentarer.  Vist: 12128 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: martinta
Oversættelse: Anonym202158143552

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1277,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: Tech Data

Installation af hardware


Testmaskinen består af:

Processor: Intel Core 2 Duo
Chipsæt: Q965 Express
DVD drev: 1 stk noname
Harddisk: 1 stk Western Digital
Strømforsyning: Energon EPS-750W
 

Lad os se, hvordan den ser ud med hardware installeret.

Ovenstående billede giver egentlig et meget godt billede af det. Problemet ved dette kabinet er helt klart, at de enheder der sidder forest, som harddisk, DVD-drev m.m. stikker ud over bundkortet. Det betyder man får en rigtig god gang kabelsalat i den ene del af kabinettet uden nogen muligheder for at føre kablerne andre veje rundt. 

En anden udlempe jeg bemærkede er monteringen af de to 2,5" diske. Her er det relativt bøvlet at få sat stik i, ligesom det kræver du har et lang fladt stik, både til strøm og SATA.

Monteringen i kabinettet gik derudover smertfrit, dog kan det anbefales at montere bundkort, PSU m.m. inden man monterer disk hylden, et andet problem som jeg har lidt problemer med at finde på en løsning på, er hvis man skulle have behov for de fire 5,25" drev, så vil man skulle bruge en meget kort strømforsyning, og man ville pludselig mangle plads til at gemme evt. overskydende kabler væk.

Når det så er sagt, så gør den foresten diskhylde at kabinettet ikke er egnet til specielt pladskrævende grafikkort. I dette setup er der monteret et lille noname grafikkort, og allerede dette lille kort var meget tæt på de øvrige kabler, selvfølgelig skal man huske, at kabinettet primært er lavet til mediecenter, hvorfor kablingen ikke nødvendigvis gør så meget.
 

    
 

For at montere evt. kort i PCI slot'sene kræver det at den øverste kølerippe pilles ud, dette gøres ved hjælp af en skrue i hver side. Først herefter kan man komme til at montere kort i maskinen, og selv om det virker lidt overdrevet er det egentlig ganske godt tænkt, for rigtig mange kabinetter er den en tynd plastik løsning, som ikke gør noget som helst for at holde kortene alligevel. Her sidder de faktisk fast, og den lille stålskinne skjuler skruerne. Til gengæld kan det måske blive lidt irriterende at skulle bruge skruetrækkeren, hver gang man skal montere noget, men den har man jo alligevel fremme for at skille netop dette kabinet af.

Skal vi over til det mere negative, så snakker vi om støjen, for de indbyggede blæsere larmer rimelig meget, jeg har normalt en PC stående i stuen til at have diverse servere kørerne på. Denne bruger rimelig mange ressourcer konstant og er langt fra lydløs, alligevel kunne dette kabinet med default blæsere overdøve den, og det uden PC'en blev benyttet. Så hvis det skal stå i stuen vil jeg anbefale at man får skiftet de larmende blæsere ud til nogen mere lydløse eller sætter noget blæserstyring i maskinen.


Men lad os drage videre til konklusionen.