Test
Så er vi nået til at gennemgå de forskellige funktioner, samt kigge på radioen's ydelse.
FM
Brug af fm funktionen virker fint, men har ikke autosearch, hvilket vil sige at man manuelt skal scrolle ind på en frekvens med signal.
Jeg havde autosearch i min radio for over 15 år siden, hvorfor det er skræmmende at man ikke har det indbygget i en radio til 2700 kr.
Det andet åbenlyse problem er at ingen længere interesserer sig for frekvenserne, hvorfor det ikke er en positiv oplevelse at finde en god kanal.
Hvis det lykkes at finde en god kanal, så er der dog mulighed for at gemme den under favoritter.
DAB
DAB funktionen virker til gengæld, hvilket dog også er Pure's varemærke.
Autosearch funktionen kører selv første gang man vælger funktionen og finder på kort tid alle kanalerne.
Der er også her mulighed for at lave favoritter, hvilket er en nødvendighed hvis man skal skifte kanel med fjernbetjeningen.
Internetradio / Pure Connect
Pure Music er et musik kartotek hvor man kan finde specifikke numre og høre præcis det man har lyst til, når man har lyst til det.
Live Radio er det man normalt forstår med internetradio og præsenterer et lille varieret udvalg når den vælges.
Man kan via søgning finde flere og mere specifikke kanaler, hvilket jeg er overbevist om at alle kan finde en kanal, som dækker deres behov.
Netværksstreaming
Denne funktion synes jeg personligt er mest interessant. Den giver mig mulighed for at høre hvad som helst fra min egen musiksamling.
Man skal have flowserver eller en anden upnp server kørende, som dukker op i oversigten når man vælger funktionen.
Musikken vælges enten fra en mappestruktur, som er en direkte kopi af strukturen på serveren eller man kan vælge det fra en mp3 afspiller lignende menu, hvor man f.eks. Kan vælge kunstner eller album og får adgang til de enkelte filer den vej.
Når man har valgt et nummer, spiller den alle numrene i mappen. Hvis man ønsker at afspille fra flere mapper, er man nødt til at lave en playlist på forhånd.
De følgende to billeder er for hhv. Valg af lydkilde og menuen for indstillinger.
Fjernbetjeningen
De knapper man umiddelbart forventer, forefindes på fjernbetjeningen, hvorfor den i mange tilfælde kan spare en for at skulle hen til radioen.
Desværre er der også nogle forhindringer. Man kan ikke skifte kanal hvis den er på DAB, med mindre man på forhånd har lagt nogle kanaler ind i favoritter (som slettes hvis strømmen tages fra enheden). Hvorfor har Pure ikke valgt af brug "skift spor" knapperne til at bladre op og ned i listen, de knapper har nemlig ingen funktion på DAB.
Der er flere andre eksempler og generelt når man hører det musik man vil fungerer den fint, men hvis man pludselig vil noget helt andet, synes jeg ikke at fjernbetjeningen er brugervenlig. Der er flere almindelige funktioner som slet ikke er mulige uden touchbetjening.
Lydkvalitet
Denne del vil når man ikke har måleudstyr i titusindekroners klassen, altid blive subjektiv og det anbefales som udgangspunkt at man hører lydudstyr hos en forhandler, inden man køber det.
Jeg har ikke selv nogle lydsystemer som Sensia kan sammenlignes fair imod, da det i stuen og på kontoret er i en helt anden klasse, både ift. (fysisk) volume og pris.
Dog har jeg lånt en DAB radio med en enkelt højtalerenhed, som er det tætteste sammenligningsgrundlag jeg har.
Det første jeg tænker er at en radio med en højtalerenhed på ingen måde kan konkurrere mod en med to højtalerenheder, en i hver side af radioen.
Efter at have haft glæde af Sensia i et par uger, må jeg dog indrømme at jeg ikke er overbevist om at jeg vil betale mere for en ekstra højtalerenhed.
I de optimale situationer hvor man befinder sig midt for radioen, kan man godt høre fordelen ved to enheder. Desværre skal man ikke manger grader til siden (måske 25-30) før at lyden mister meget fylde og ikke længere imponerer.
Det skal siges at jeg har brugt den i bl.a. mit køkken hvor der ikke er den bedste akustik, men Sensia havde i den situation ingen fordel over radioen med en enhed, som i kontrast lød ens, uanset hvor langt man stod for midten af den.
I stuen stod enheden dog godt, hvor man pludselig har en langt mere fikseret lytteposition og det er helt bestemt det miljø Sensia er beregnet til.
Sensia's størrelse taget i betragtning, får man en fyldig, klar og levende lyd, når blot man sørger for at positionere den korrekt.
Strømforbrug
Strømforbruget er målt med et spar-o-meter, som ifølge elsparefonden er det mest præcise instrument til privatforbrugere.
I standby brugte enheden ca. 2 w, mens den i brug med internet tilsluttet, brugte mellem 3w og 4w ved halv lydstyrke, tæt på 5w ved fuld styrke. Ved fuld styrke kan jeg dog ikke anbefale man befinder sig i samme rum.
Et overraskende lavt strømforbrug, for en enhed med så meget elektronik indbygget.