Layout / Design
Det er som sagt Thermal takes Level 10 GT designer kabinet her i deres Battle Edition udgave. Det må jo komme an på ens egen stil og temperament om man lige er til dette army look. Selve grunddesignet er der jo ikke ændret på, det er stadig rigtig godt og særdeles gennemført selv ud i detaljerne, så de mange gode egenskaber vil jeg prøve på at få dækket godt i denne indgående beskrivelse.
Vi starter med filtersystemet. Kabinettet har et meget lækkert filter i siden. Det er ret stort da det jo skal dække for den ene 200 mm blæser der sidder her. Rammen der holder filteret har et kliksystem til at frigive filteret for rensning, man trykker først rammen lidt indad mod en slags fjeder og derefter glider filterrammen et stykke ud så man kan få fingre i det.Foran filteret er der et meshgitter, som yderligere hindrer støv indtrængning. I bunden sidder der et langt filter som dækker både PSUens luftindtag og topblæserens luftgennemstrømning. Det trækkes let ud under PSUen for rensning og trykkes på plads igen til det ligesom klikker på plads.
Her har jeg afmonteret hele fronten. Det er kun nødvendigt at fjerne fronten helt hvis man skal rense filteret på indersiden af frontdækslet, men jeg syntes da lige at vi skulle se Thermal takes store 200 mm blæser uden indpakning. Den her på fronten er den tyndeste af de 3 megablæsere, den her er kun 20 mm i tykkelsen og de 2 andre er hele 30 mm i tykkelsen.
På indersiden af sidedøren ses 200 mm blæseren og foran den er der monteret en ramme med 5 lameller der kan styre luftstrømmen op eller ned i forhold til hvor man har brug for en specifik køling af f.eks GFX eller måske CPU. I Højre side ses kontakten som formidler strømmen til blæseren. i venstre side midt på ses låsepalen til at låse sidedøren med.
Lamellerne styres af dette lille håndtag på sidedøren. Der er 2 pile der indikerer hvor man retter luftstrømmen hen. Håndtaget har samme vinkel som lamellerne på indersiden.
Hvis man synes at kabinettet står for usikkert kan man dreje fødderne, så kabinettet får en meget bredere trædeflade. Jeg har nu kun haft kabinettet stående med kabinettets fødder på den normale altså under kabinettet uden problemer.
Her har jeg monteret headset holderen. Det gøres hurtigt og nemt ved at man lige trækker lidt ned i en gummilap der sidder og dækker hullerne. Jeg havde desværre kun lige mine gamle sennheiser hørebøffer som demonstration, men det er jo et mindre problem som Thermal take helt sikkert kan gøre meget bedre fra tilbehørsafdelingen.
Her ses hvordan man på en nem måde skaffer strøm til de 5 HDD/SDD Skuffer. Det klares med 1 stk. Sata strømstik.
Her har jeg trukket en Harddisk skuffe ud og herefter kan en HDD/SSD monteres. Til montering af harddiske bruges de 4 huller i siden af skuffen og de tilhørende specialskruer. Der er iøvrigt naturligvis gummidæmpere i hullerne til at dæmpe vibrationer fra Harddisken. Til montering af SSD bruges de 4 huller i bunden af skuffen.
Her har jeg isat DVDdrev øverst og låsningen er supernem, man skubber drevet ind til det flugter med fronten og skyder derefter låsen (her vist med vores logo på) helt til venstre så er drevet låst. Man kan også stadigvæk låse drevet med almindelige skruer, hvis man hellere vil det.
På fronten i højre side sidder en del af betjenings knapperne. Fra venstre er det start/stop knappen og ved siden af reset knappen, Herefter følger en blå behagelig-at-se-på HDD aktivitets led og dernæst 2 stk. USB 2.0 stik, mikrofon indgang, headset udgang og igen 2 stk USB 2.0 stik.
Så er vi hoppet til toppen af kabinettet i højre side er et stort felt med mere mesh hvor kabinettet kan suge luft. I venstre side er det fra toppen et eSata stik, 2 stk.USB 3.0 stik og herefter knapperne til styring af blæserne. Den første knap har 2 stillinger høj eller lav. der er en blå led for at vise hvilken indstilling der er aktiv og det var det. Det skal retfærdigvis siges at selvom der kun er 2 instillinger, så er det så rigeligt. I stillingen low kan man dårligt nok høre blæserne køre og det er nok den indstilling de fleste vil køre i normalt, men skal der overclockes eller køres gaming på fuld skrue, så kan det måske blive nødvendigt med den høje indstilling. Der er ihvertfald ingen tvivl om at der kommer rigelige mængder frisk luft gennem de 3 store blæsere (og den lille 140 mm bagpå) og kabinettets meget store mesh områder.
Den sidste knap styrer hvilken mode blæserne skal køre i og den er udstyret med en rød led. De 6 indstillinger er blå, grøn, rød, hurtigt skift mellem alle 3 farver, langsomt skift mellem alle 3 farver og sidste indstilling er alt lys slukket.
Her er det blå lys slået til og man kan tydeligt se at blæseren i toppen af kabinettet oplyser hardwaren indenfor,gennem den krystalklare rude i kabinettet. Det ser faktisk hamrende godt ud om aftenen.
Her ses kabinettet skråt oppe fra og det ser jo rigtig lækkert ud med alt det blå lys.
Det er ret vildt og lækkert at se på når man har sat indstillingen til alle farver i blinkende frekvens.
3 steder er kabinettet påtrykt militær info, som her i hjørnet på bagsiden af kabinettet for netop at understrege Battle Edition temaet. Her er det noget om antal kugler og størrelsen på dem.
Her det førstehjælp altså et kølings førstehjælps sæt forstås.
Over harddiskene er der instruksioner til hvordan man affyrer sin harddisk. Samtidig er det en god instruktion i hvordan man skifter sine hotswap harddiske. Sæt nøglen i på fronten, drej den til åben stilling og tryk ind og hold knappen på højre side af skuffen og stik fingrene ind i hakket foran og træk harddisken ud.
Så er vi nået til bagpå kabinettet. En 140 mm blæser sidder her og tager sig af udblæsningen fra kabinettet. GFX kort skrues fast udefra med fingerskruer og en plade sættes henover for at lukke af til hardwaren. Den er monteret med 2 stk. fingerskruer. Man kan bruge holderen i venstre hjørne ved nøglen til at holde styr på sine tastatur og USBkabler. Øverst på kabinettet er der 3 huller med gummigennemføring til vandkøling.
Så stilrent står kabinettet på bagsiden. Der er bare et stort T for Thermal take så man ikke er i tvivl. Sidst men ikke mindst skal håndtaget da lige nævnes. Det er et godt og kraftigt plastbetrukket håndtag som man ovenikøbet kan have begge hænder på hvis man finder det nemmest at bære på kabinettet sådan. Men ellers er det nu rimeligt at bære på med en hånd, da kabinettet jo kun vejer 12 Kg i sig selv. Så er du til LAN parties og gaming hos vennerne eller vil du bare have et rigtigt lækkert Battle Edition kabinet, så er det bare at suse ud og bestille et med det samme.
Vi fortsætter til hardware installation på næste side.