Test: Empire M-20MK II

Lyd d.  17. juni. 2005, skrevet af be@vis 8 Kommentarer.  Vist: 8238 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.pttrading.dk
Produktet distribueres i DK af: www.pttrading.dk
Link til producentens website: www.pttrading.dk


Forhandles i Danmark af f.eks.:
http://www.midtdata.dk
http://www.SHG.dk/
http://www.bbec.dk/
http://www.m-e.dk
http://www.computerbutikken.dk


Musik


Jeg startede ud med at afprøve systemet i musik. Først vil jeg starte med at genopfriske for jer, at højttalerne jo altså er rørforstærkede, hvilket har sine fordele, men også ulemper. Rørforstærkede højttalere henvender sig til musikelskere, der vil have flere lyddetaljer med og en klokke klar lyd.

Først startede jeg med noget instrumental rock, det burde netop være den slags musik højttalerne præsterer bedst i. Og som antaget, så har højttalerne et klart lydbillede i sammenhæng med den nævte musik genre, der strækker sig ud over normalen. Instrumental rock alene er ikke så interessant, da det ikke tester højttalernes håndtering af lavere frekvenser. Derfor springer vi videre til klassisk rock. Samme klarhed optræder her, logisk nok, men højttalerne viser også at de kan få et par solide trommer til at lyde virkeligshedtro. Klassisk rock er en oplevelse på højttalerne, også nymoderne rock. Rock er i modsætning til techno og pop ikke en for stor udfordring for systemet, men visse rock genrer hænger lige på kanten. Såsom Linkin Park og i den rock kategori.

Det samme gør sig gældende for M-20MK II som det gjorde for A6 - lydbilledet er generelt spredt ud over et bredere rum og man sidder med en live fornemmelse af situationen. Det er lækker egenskab de rørforstærkede højttalere har.

Mit næste trin var popmusik og dance/house/rap. Faktisk havde jeg forventet at støde ind i problemer her, men det skete ikke i så stor grad som forventet. Med dette ikke sagt at højttalerne bare er superduper til alt det, der kan opstå problemer hvis man gerne vil spille højt. Når det drejer sig om rock etc., kan man stort set skrue så højt op man vil uden at lyden forvrænger, men det er ikke samme tilfælde med ovenstående musik genrer. Lyden har i disse genrer en tendens til at forvrænge de lave frekvenser. Med dette sagt, så kan man altså godt få en positiv oplevelse ud af at spille disse genrer. I mange tilfælde kan man ikke spille numre højt, men hvis man holder musikken ved et respektabelt lydtryk, så kan man som sagt godt få en positiv oplevelse. Jeg vil ikke sige at man skal vælge disse system frem for andre, hvis man skal spille disse mest udbredte genrer - så meget bedre lyder de ikke end en transistor baseret løsning. Dog er mit generelle indtryk at flere detaljer kommer med som man ikke lægger mærke til normalt, og lyden er mere varm.

R&B - cool! Rund og dejlig lyd, fin afvikling af de lave frekvenser og god passende bass effekt. Generelt for ydelsen i musik systemet egner sig til, så kan man spille ved maksimalt lydtryk uden videre forvrængning af lyden. Når musik genrerne bliver lidt "vildere" kommer det.


...subwooferen sluttes til


Jeg vil starte med at sige at subwooferen har en mærkelig woofer volume funktion. Man kan ikke andet end dreje 1-2cm på den før den er alt for dominerende. Man kan jo trods alt drejer end pokkers masse mere end bare 1-2cm, så ved ikke hvorfor den skal være så følsom.

Subwooferen har en positiv effekt på al musik jeg har testet højttalerne i før jeg sluttede subwooferen til. I rock kommer trommeslag op til overfladen og er obligatorisk dominerende. Jeg kan meget godt lide at man får den ekstra dimension, det er pludselig en større fornøjelse at lytte til rock musik med kombinationen af højttalere og subwooferen. Den er dog ikke et must idet højttalerne klarer rockmusik godt i forvejen, den kan dog anbefales.

Hvor subwooferen rigtig kommer til sin ret, er i popmusik dance/house. Som beskrevet ovenfor, har systemet ikke sin stærke side i det lave frekvensområde her, men det hjælper subwooferen meget på. Selvfølgelig bliver højttalerne ikke bedre af at subwooferen er sluttet til, men den overdøver hvad højttalerne ikke er så gode til. Hvis man hører meget af denne slags musik, så skal man uden tvivl have subwooferen. Den bringer så meget mere liv ind i disse genrer at det er en synd at lade være. Det samme gør sig gældende for R&B og rap.

Når man i starten skal opsætte højttalerne + subwoofer, gælder det om at få volume knapperne på de forskellige enheder til at stå rigtigt. Hjøttalerne er sluttet til gennem subwooferen, og på den kan man indstille volume der tildeles højttalerne. På højttalerne kan man også justere volume. "Problemet" er, at når man skruer op for volumen til højttalerne på subwooferen, så skruer man også op for volumen på wooferen. Der er sidst men ikke mindst, også en woofer volume indstilling...bl.a. bl.a., i får vel billedet. Det tager lidt tid at finde den perfekt indstilling.
Jesse
 
Superbruger
Tilføjet:
16-06-2005 22:04:52
Svar/Indlæg:
1373/34
Rigtig god og meget uddybende test :)

Keep it up



Polarfar
 
Senior Skribent
Tilføjet:
16-06-2005 22:12:38
Svar/Indlæg:
2309/846
#1 "keep it up".......det sagde du ikke ?:( OMFG

Be@vis er desværre ikke blandt os længere
http://www.hardware-test.dk/oc...

Polarfar



Jesse
 
Superbruger
Tilføjet:
16-06-2005 22:23:56
Svar/Indlæg:
1373/34
Sorry I forgot :r



mr.don
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-06-2005 13:31:40
Svar/Indlæg:
1762/36
Jeg undrede mig nu også da der stod Beavis som forfatter, men han må have skrevet reviewet inden han - ja... For hvis ikke så er der noget galt...

Synes godt nok at de er dyre... Gav 1850kr stk. for mine JBL LX2005 fra nye for godt 3 år siden - koster stadig 3k i fona :x ...



speakandspell
 
Overclocker
Tilføjet:
17-06-2005 19:24:21
Svar/Indlæg:
1/0
Jeg vil bare komme med en kort kommentar til Mr. Don.

Ja man kan da roligt sige at det er mange penge, men du kan ikke rigtigt sammenligne et par højttalere med en mono klasse A rørforstærker i hver højttaler, men en almindelig højttaler som kører som slave/passiv. Der i ligger den store forskel og så er prisen faktisk ret lav. Prøv at søg nettet lidt igennem for hvad en mono rør forstærker vil koste dig...og husk Klasse A!

PS: James B. Lansing (JBL) er absolut en af de seje drenge, og levere fed lyd!!! :r



The
 
Chefredaktør
Tilføjet:
18-06-2005 07:52:58
Svar/Indlæg:
4741/1690
Til jeres orintering - dette var den sidste artikel vi havde liggende fra Beavis, han var netop blevet færdig med den om fredagen som ulykken indtraf fredag...

Fremtidige Empire højttaler (og muligvis andre højttaler artikler) vil blive lavet af Polarfar, som har en grundlæggende viden herom og også om både rør og klasse A, da han selv har bygget sådanne drenge..:)
- så vi håber at i tager godt imod Polarfars artikler.

The Boss



vinz
 
Superbruger
Tilføjet:
18-06-2005 21:19:27
Svar/Indlæg:
836/54
6# endnu en gang R.I.P



10-4
 
Overclocker
Tilføjet:
17-08-2005 19:45:56
Svar/Indlæg:
187/35
jeg tænkte på om beavis var ryger